A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Omikron kompakt tárcsás borona: mindenütt jó

A nyári vagy őszi tarlóápolás, valamint a szántás-elmunkálás és magágykészítés ideális eszköze lehet az Omikron Kft. kompakt tárcsás boronája. A gépcsaládnak jövőre megjelenik a félig-függesztett, hidraulikusan összecsukható változata is.

Omikron kompakt tárcsás borona: mindenütt jó


Szeptember a nagy gépseregszemlék ideje, a hónap elején a Bábolnai Gazdanapokon, szeptember 20–21-én pedig a mezőhegyesi II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvény nyílt/nyílik alkalom a bemutatózásra. A kecskemét–hetényegyházi székhelyű Omikron Kft. egy kompakt tárcsás boronával jelenik meg a nagyközönség előtt, a robosztus felépítésű, 3 méter munkaszélességű gép függesztett kivitelben készül.

A tárcsalapok átmérője 560 mm (spanyol Bellota gyártmányú), csapágyazásuk gondozásmentes zárt csapágyakkal, vagy olajban futó csapágyazással történik. A hosszú élettartamot a gumirugós rögzítés biztosítja. A munkamélység 5–15 cm között egyszerűen beállítható.

Rövidtárcsa

Mivel a két tárcsasor eltérő szögállású, ez a kialakítás egyenletes, oldalirányú húzásmentes vontatást biztosít. Az Omikron kompakt tárcsás boronája tökéletesen alkalmas nyári vagy őszi tarlóápolásra, akár nagy tömegű szármaradvány mellett is, valamint szántás-elmunkálásra és magágykészítésre.

Az alapfelszereltség részei a bakhátképződést megakadályozó oldalsó terelőlemezek, valamint az ékgyűrűs lezáróhenger állítható tisztítóval. Opcionális kiegészítők a tárcsasorok közé szerelhető rugós ujjak. A gépcsalád 4, 5 és 6 méter munkaszélességű, félig-függesztett, hidraulikusan összecsukható változata 2019-ben jelenik meg.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: magágykészítés, munkagép, tarlóápolás, Omikron Kft., kompakt tárcsás borona