A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Lemken Korund, a sokoldalú szántóföldi kombinátor

A Lemken a Korund kombinátorcsaláddal olyan sokoldalúan specifikálható gépet kínál a gazdáknak, amely minden igényt kielégít, ami a magágykészítéssel kapcsolatos.

Lemken Korund, a sokoldalú szántóföldi kombinátor


A növény tökéletes fejlődésének alapja a jól elkészített magágy, amely biztosítja a keléshez a legjobb feltételeteket. Azonban a gazdasági elvárásoknak is meg kell felelni. A nagy munkaszélesség, az egymenetes munkafolyamatok és a kedvező ár-érték arány is fontos, aminek a Korund teljesen eleget tesz. Egy olyan kombinátorcsalád található a Lemken kínálatában, amelyben a méret és variációk száma biztosítja a tökéletes magágykészítő gépet. Kizárólag függesztett kivitelben, 3-tól 9 méteres munkaszélességben 5 típus létezik. Ami a kapamezőket illeti, háromféle – Gamma, Marathon, kisméretű rugós – választható, sőt akár igényeknek megfelelően egy gép többféle mezővel is rendelhető. A rugós kapákon az él megfordítható, így az élettartam jelentősen növekszik. A kapamezők erős rugóacél tartókarokon nyugszanak, amelyek hosszú élettartamot és precíz talajkövetést biztosítanak. Az egyenletes mélységtartást a kapamezők paralelogramma felfüggesztése biztosítja. A munkamélység 3–12 cm között állítható. A kapák szöge nagyobb behúzóerőt hoz létre, ami nagyobb nyomást kelt a hengereken, így járulva hozzá az optimális talajmunkához.

Lemken Korund szántóföldi kultivátor

A Korundnak minden esetben része egy simító, amely a kapák előtt található. A simítónak nemcsak a magassága állítható, hanem a szöge is. A rugózott felfogatás garantálja a túlterhelés elleni védelmet. A hátsó rögtörő dupla hengerek alapesetben fogazott pálcás kivitelűek, de könnyebb talajokra kérhető a csőpálcás henger is. A hengerek intenzív aprítást és jó rögtörést biztosítanak. Lényeges pont, hogy az ingafelfüggesztésű hengerek precíz talajkövetést garantálnak anélkül, hogy a gépet kiemelnék. A szállítás sem gond, a Korund esetén ugyanis a gépek hidraulikusan csukhatóak. A kompakt kialakításnak köszönhetően a súlypont közel esik a traktorhoz.

Szrnka Péter, Kelet-Magyarország: +36/30-852-5787
Póczik Balázs, Nyugat-Magyarország: +36/30-748-5380


Címkék: magágykészítés, Lemken, szántóföldi kombinátor