Új Zetor Major: tiszta teljesítmény

2021.06.20

A Zetor tovább folytatja traktorai műszaki korszerűsítését. Tavaly a Forterra és Crystal modellek kaptak Stage V motorokat, most pedig elkészült a Major CL80 azon változata, amely a legszigorúbb emissziós előírásokat is teljesíti.

Új Zetor Major: tiszta teljesítmény


Az új Zetor Major négyhengeres, 75 LE-s, 2,9 literes Deutz TCD erőforrással van felszerelve. A Stage V környezetvédelmi normákat DPF, EGR és DOC használatával teljesíti. A motor erejét 12/12-es szinkronizált sebességváltó közvetíti a kerekek és a talaj felé.
A fülke is megújult, és kétféle változatban kapható, a hagyományos megoldás mellett napfénytetős kivitelben – utóbbi természetesen szintén teljesíti a FOPS (vagyis a leeső tárgyak elleni védelmet szolgáló) biztonsági előírásokat. Az opciós listán ezen felül (egyebek mellett) légkondi, valamint fej- és kartámasszal ellátott, mechanikus rugózású ülés szerepel, ez a kettő a Plus kabinnál sztenderd tartozék.

A traktor hátsó emelési kapacitása 2,8 tonna, a TLT 540/1000 1/perc fordulaton üzemeltethető (opcióként front TLT és frontfüggesztés is kérhető). Apró, de sokak számára hasznos megoldás, hogy az új Majornál immár ugyanazzal a kulccsal nyitható a fülke, amelyikkel a motor beindítása végezhető. Opcióként légrugós ülés, illetve pótülés is elérhető.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE