Amerika szerencsés, csak ők kapnak az új Challengerből

2021.01.12

Míg az európai gazdáknak a Fendt 1100 Vario MT gumihevederes járószerkezetű nagytraktor jut, addig az amerikai farmerek ennek a sárga változatát kapják meg, a Challenger MT800 család legújabb modelljeit – akár 673 LE csúcsteljesítménnyel!

Amerika szerencsés, csak ők kapnak az új Challengerből


Az AGCO csoporthoz tartozó Challenger márka MT800-as traktorszériájának új tagjaira megnövelt hatékonyság jellemző, köszönhetően a kisebb talajtaposásnak, a megnövelt motorerőnek és a fokozatmentes erőátvitelnek. Az AccuDrive hajtásrendszerrel szerelt gépcsalád négy modellt foglal magában, amelyek közül az MT851-es a legalacsonyabb teljesítményű (511 LE), majd ezt sorban követik az MT856 (564 LE), MT862 (618 LE) és MT867 (673 LE) változatok. Az első hármat hathengeres, 15,2 literes MAN motorok hajtják, míg a legnagyobbat szintén hathengeres, de 16,2 literes MAN dízel-erőforrás.
A Challenger Accu-VT CVT (fokozatmentes) váltót kifejezetten a gumihevederes járószerkezetű traktorok igényeihez igazították. A sebesség ennek révén 20 m/h-tól egészen 40 km/h-ig terjed, alacsony motorfordulatszám mellett. Az ideális fokozat és motorfordulatszám tartásában a TMS rendszer automatikusan gondoskodik. Mindez lehetővé teszi, hogy az MT800-as nagytraktorok a legkeményebb szántóföldi munkákat is maximális nyomaték és minimális üzemanyag-fogyasztás mellett hajthassák végre.

Challenger 2

Akár 673 LE teljesítmény és 16,2 literes MAN dízelmotor!

A Challenger MT800-as család a gyártó szerint a legszélesebb gumiheveder-kínálattal rendelkezik a piacon (88-tól 128 colos szélességig). Úgy gondolják, hogy a négy különálló gumihevederes járószerkezettel szemben az ő megoldásuk számos előnyt kínál, például kevesebb alkatrészből összeállítható (ezáltal a fenntartási költség is alacsonyabb), és kisebb a tömege is, így a motorerő nagyobb része a munkára, nem pedig a traktor mozgatására fordítódik.

A SmartRide nevű megoldás révén a hevederváz főtartója egy új fejlesztésű rugózáson keresztül kapcsolódik a traktor alvázához, ez pedig kiemelkedő komfortot biztosít a kezelő számára a közúti és szántóföldi haladás során egyaránt. A légrugós ülés (amely lehet textil- vagy bőrborítású) szintén a kényelmet növeli, és ebbe van integrálva a multifunkciós kartámasz is, mégpedig a 10,4 colos Challenger AccuTerminal érintőképernyős kijelzővel együtt. A traktor emelési kapacitása 6,8 tonna, illetve 9 tonna lehet, a felszereltségtől függően. A kötelező szervizek idejét sikerült 2000 üzemórára kitolni, ami szintén nagy segítség a hatékony munkavégzéshez.
 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE