Hirdetés
Traktor és rakodó egyben: Merlo Multifarmer

Traktor és rakodó egyben: Merlo Multifarmer

Traktorok - 2020.10.24

A 2000-es évek legelején ismerhette meg a piac a sokoldalú Merlo Multifarmer gépeket, amelyek szinte mindent tudnak, amit egy teleszkópos rakodótól és traktortól elvárnak a gazdák. Most az MF34.7 modellhez érkezett jó néhány frissítés.

Az olasz Merlo gyár közel két évtizede jelent meg a piacon a számos szabadalommal védett Multifarmer géppel. Ez első látásra teleszkópos rakodónak tűnik, de éppúgy nevezhető univerzális traktornak és szállítóeszköznek is. A hannoveri Agritechnica szakkiállításon is díjazott masinát az évek során folyamatosan tökéletesítették, és a gépcsaládon belül egyre szélesebbé vált a kínálat is.

Az egyik legújabb változat az MF34.7 típusjelet viseli, és a hibrid masina ugyanúgy alkalmas rakodásra, emelésre, talajművelésre és szállításra, mint elődei. A közel 7 méteres teleszkópos gémhez rengeteg adapter csatolható, ezzel válik a Multifarmer igazán univerzálissá. Hátul hagyományos hárompont-függesztéssel látták el (4 tonna kapacitású), de van hidraulikus vonószerkezete, valamint mechanikus TLT hajtása is.

merlo 2

A meghajtást négyhengeres, 136 LE-s Deutz Tier 4 motor végzi, a zökkenőmentes gyorsulásról pedig a saját fejlesztésű CVTronic fokozatmentes sebességváltó gondoskodik. A maximális sebesség 40 km/h. Változtattak a vezetőfülkén is, amely tágasabbá vált, de újdonság benne a hidropneumatikus fülkerugózás, a hátramenetet kapcsoló joystick, az MCDC dinamikus terhelésfigyelő-rendszer, valamint a légkondi és az opcionális 8,5 colos kijelző.


   

Címkék: traktor, talajművelés, teleszkópos rakodógép, szállítás, Multifarmer, Merlo
Kiemelt hírek