A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

A Zetor ezúttal a Forterra traktorokat újította meg

Traktorok - 2020.10.13

Kívül-belül megújult a Zetor Forterra. A még vonzóbb külső most is a Pininfarina stúdió keze munkáját dicséri, de ennél is fontosabb, hogy a motor immár megfelel a legszigorúbb, Stage V emissziós előírásoknak.

A Zetor ezúttal a Forterra traktorokat újította meg


A cseh Zetor és az olasz Pininfarina dizájnstúdió együttműködése 2015-ig nyúlik vissza. Az elmúlt fél évtizedben látványosan megújultak a piros traktorok, de a forma felfrissülését a belső műszaki tartalom korszerűsítése is kísérte. Ezúttal a Zetor Forterra szériája került sorra, amely a 96–147 LE-s teljesítménytartományt fedi le, és a tagjai már 1998 óta vannak a piacon, így rájuk fért némi átalakítás. Bő két évtized alatt több mint 22 ezer darabot értékesítettek belőlük 55 országban.

A 2020-as modellváltozatok gyártása megkezdődött, és hamarosan a gazdák is hozzájuk juthatnak. A felhasznált műanyagok jobban bírják a magas hőmérsékletet, és ellenállóbbak az UV-sugárzással szemben, így a traktor hosszabb ideig megőrzi újszerű kinézetét. A négyhengeres erőforrás nemcsak tisztább lett a Stage V kibocsátási normákhoz igazodva, de a fogyasztását is sikerült redukálni. A Stage IIIB motorváltozathoz képest 19,2 százalékkal csökkent az étvágya.

zetor f 2

A felhasználók a fülkében is számos változást észlelhetnek. Új a légkondicionáló rendszer, a Forterra HD modelleknél pedig immár alaptartozékok a LED-lámpák. A munkalámpák automatikusan aktiválódnak a menetiránynak megfelelően, ezzel téve még biztonságosabbá a munkavégzést. A napfénytető kiváló rálátást biztosít a homlokrakodóra, ugyanakkor a traktor az átalakítás ellenére természetesen továbbra is megfelel a FOPS (lehulló tárgyak elleni védelem) biztonsági előírásainak.
Címkék: traktor, újdonság, Zetor, Forterra, Pininfarina

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...