A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

A Fendt elkápráztatja Amerikát

Traktorok - 2020.08.20

Látványos virtuális gépbemutatót tart az amerikai farmerek részére a Fendt. Lesz ezen minden, mi szem-szájnak ingere: leleplezik a gumihevederes 1100 Vario MT nagytraktort, de láthatóak lesznek a forradalmi, hollófeketére festett IDEAL kombájnok is.

A Fendt elkápráztatja Amerikát


Az – egyebek mellett – a Challenger, Fendt, Massey Ferguson és Valtra márkákat birtokló amerikai AGCO csoport „hazai pályán” némileg eltérő termékpalettát kínál a gazdáknak, mint Európában. Az észak-amerikai piacon most rögtön 5 „csokornyi” olyan Fendt-újdonsággal is megjelenik, amelyek nálunk nem feltétlenül lesznek elérhetők. A nagy leleplezésre augusztus 21-én kerül sor.

Annyi bizonyos, hogy a virtuális bemutatón főszerepet kap majd a Fendt 1100 Vario MT nagytraktor, valamint a sokoldalú 900 Vario MT – mindegyik gumihevederes járószerkezettel ellátva kerül piacra szeptembertől (áprilisi kiszállítással). Jellegzetességük a Fendt iD alacsony motorfordulatszám-szabályozó rendszer, a VarioDrive fokozatmentes (CVT) hajtómű, valamint a szabadalmaztatott MTS Smart Ride rugózás. Az 1100 Vario MT traktorok az 511–673 LE-s teljesítménytartományt fedik le, míg a 900-as család három tagja (938, 940 és 943) a 380–431 lóerős kategóriát képviselik.

A hatodik generációs Fendt 700 erőgépekből hat modell is létezik, és – hogy igazi számmisztikával legyen dolgunk – a meghajtásukról hathengeres, 6 literes Deutz motorok gondoskodnak, amelyek 144-től 237 LE-ig terjedő tartományban biztosítják a nehéz munkákhoz szükséges erőt. Meg kell említenünk a FendtONE egyénre szabható vezérlőkarfát is, ez szabadon programozható nyomógombokkal segíti a minél komfortosabb kezelést.

A középkategóriás Fendt 300 Vario traktorok negyedik generációja szintén szerepel majd a bemutatón. Ezek a 100–132 LE-s tartományt fedik le, de a legnagyobb családtag (Fendt 314) a DynamicPerformance teljesítmény-elosztórendszer révén (plusz 10 LE boosttal) akár 142 LE leadására is képes. Az amerikai gazdák alighanem érdeklődéssel szemlélik majd a hollófekete IDEAL 10 és 10T kombájnokat is, amelyeknek a motorteljesítmény (790 LE) és cséplő-magleválasztó rendszer kapacitása tekintetében az Újvilágban sincs párjuk.

 


Címkék: traktor, kombájn, bemutató, USA, Fendt