A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Felfrissült a Zetor Crystal HD 170

Traktorok - 2020.08.16

A Zetor 2018 augusztusában mutatta be az újjáélesztett Crystal modellcsalád eddigi legnagyobb tagját, a 171 lóerős HD 170-est. Most pedig megérkezett a frissítés, amely még nagyobb emelési kapacitásban, takarékosabb fogyasztásban és jobb kezelői kényelemben nyilvánul meg.

Felfrissült a Zetor Crystal HD 170


Az új Crystal HD 170-es meghajtásáról hathengeres, Stage V emissziós szintű Deutz TCD 6.1 L6 motor gondoskodik, amely a „zöldebbé” válása ellenére természetesen megőrizte a korábbi erőforrás-generáció jó tulajdonságait. A legnagyobb változások talán mögötte, a vezetőfülkében történtek az új gépen. A Zetor meghallgatta a gazdák kívánságait, és az olasz Pininfarina dizájnstúdióval együttműködve módosított például a tető kialakításán, így már a homlokrakodóval végzett munka közben is jelentősen jobb a rálátás a munkaeszközre. Természetesen mindez nem ment a FOPS-előírások betartásának rovására, a kezelő továbbra is védve marad a hulló tárgyak ellen.

A Crystal HD 170 egy új kontrollert is kapott, amellyel a munkalámpák és sárga villogók irányíthatók. A traktor alapból 4 darab LED-tetőlámpával és 2 reflektorral rendelkezik, ám ez opcióként további 4 LED-tetőlámpával bővíthető ki. Az új kontroller memória funkcióval is rendelkezik, illetve automatikus aktiválásra képes a kiválasztott haladási iránynak megfelelően.

Az erőgép belsejében felhasznált anyagok jobban ellenállnak a magas hőmérsékletnek és UV-sugárzásnak, így tovább megőrzik makulátlan kinézetüket. A csehek teljesen új légkondicionáló és fűtőrendszert építettek be, amely még hatékonyabb működésre képes.

A hátsó hárompont-függesztés maximálisan 85 kN (vagyis közel 8700 kg) emelési kapacitással bír, és alapkivitelben a hátsó TLT négy fordulatszámmal rendelkezik (1000/1000E/540/540E). Ami a váltót illeti, 30/30 fokozat áll a vezető rendelkezésére, ebből 13 tartozik a 8–16 km/h közötti fő tartományba. Szállítási munkák esetén a terheléstől függően a traktor könnyedén el tud indulni a 2. vagy 3. sebességfokozatban.
Címkék: traktor, újdonság, Zetor, Stage V, Crystal