Hirdetés
A traktoreladásokat a világvége sem állíthatja meg

A traktoreladásokat a világvége sem állíthatja meg

Traktorok - 2020.07.07

5 százalékos forgalomnövekedésre számít idén az indiai Mahindra, amely a közelmúltban új traktorral rukkolt elő. Nincs megállás: a következő 3 évben 6 új modell piacra dobását tervezik.

Zajlik az élet a világ egyik legnagyobb traktorgyártója, az évi 200 ezer darab erőgépet értékesítő indiai Mahindra Group körül. A napokban az Észak-Amerikában gyártott Roxor terepjárójukat minősítette „Jeep-koppintásnak” az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC), illetve arról is fölröppentek hírek, hogy az ázsiaiak vevőt keresnek a 2011 óta birtokukban lévő, koreai SsangYong autómárkának.

Pozitív információ viszont, hogy mezőgazdasági téren rendületlenül mennek előre, ezt bizonyítja az új Sarpanch Plus 575 traktormodelljük piacra kerülése is. A „sima” Sarpanch 575-ös változat továbbfejlesztésének számító masina 47 LE-s, 3 literes, négyhengeres motorral, illetve 8+2-es sebességváltóval van felszerelve, maximális nyomatéka 178,6 Nm, a hátsó emelési kapacitása 1500 kg, üzemanyagtartálya pedig 47,5 literes. Éppen olyan tehát, amelyet a kisgazdaságok szívesen használnak, és a Mahindra most ráadásul 6 év garanciát nyújt az Indiában 660 ezer rúpiába (mintegy 2,8 millió forintba) kerülő traktorra.

Az ázsiai óriásvállalat a 15–50 LE közötti teljesítménytartományban kínál traktorokat, és a következő 3 évben 6 új traktort szeretne piacra dobni Mahindra és Swaraj márkanevek alatt. Az Indiát is megtépázó koronavírus-járvány látszólag nem zavarja a terveiket, hiszen erre az évre 5 százalékos növekedést várnak az értékesítésben.

 

Címkék: traktor, mezőgépgyártás, újdonság, India, Mahindra
Kiemelt hírek