Finn-francia együttműködés a tisztább utakért

2020.01.17

Közúti karbantartó eszközökkel bővült a Valtra kínálata. A közeli jövőben már gyárilag is ezekkel felszerelve kérhetik traktoraikat a gazdálkodók.

Finn-francia együttműködés a tisztább utakért


A Valtra a hannoveri Agritechnica kapcsán hozta nyilvánosságra, hogy a jövőben szoros együttműködésben dolgozik a közúti karbantartó eszközöket gyártó francia Noremat céggel. Első körben a finnek T154 Active traktorát szerelték fel egy Magistra 63T rézsűkaszával, amely természetesen a fülkében lévő kartámaszról vezérelhető.

Ez a gépkombináció a tervek szerint a kezdőpontját jelenti egy még szélesebb körű kooperációnak a Noremat és a Valtra Unlimited Studio (vagyis a Valtra egyéni igényekre szabással foglalkozó részlege) között. A vásárlók hamarosan már a finn gyártótól is kérhetik azt, hogy az újonnan kigördülő traktoruk a Noremat valamelyik eszközével legyen felszerelve. Mindez jól illeszkedik a finn márka stratégiájába, amely az utóbbi időben látványosan nyitott a mezőgazdaság felől az erdészeti és kommunális célú erőgépek felé is.

valtra 1

A Noremat Magyarországon talán kevésbé ismert, ám Franciaországban és Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvend a közúti karbantartó eszközök terén. Az 1981-ben alapított vállalat 280 alkalmazottat foglalkoztat, éves forgalma eléri a 62 millió eurót. Kínálatukban – egyebek mellett – 21-féle padkakasza, illetve számos rézsűkasza szerepel, 4,2-től 8,3 méterig terjedő munkaszélességben.




TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE