Hirdetés
Megint a Fendt végzett fent

Megint a Fendt végzett fent

Traktorok - 2019.12.15

A Fendt márkával a legelégedettebbek az európai gépforgalmazók – derül ki egy közelmúltban végzett felméréséből. A lista érdekessége, hogy a Same traktorok alaposan megszorongatták a patinás John Deere erőgépeket.

Idén is közreadta forgalmazói elégedettségi indexét (DSI) az európai mezőgép-forgalmazók szövetsége (CLIMMAR). A listán nagy meglepetés nincs, hiszen a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is a Fendt végzett az élen (14,4 ponttal), csak most nem a Kubotával holtversenyben, hanem egyértelműen elhúzva attól (a japán márka 14,1 pontot kapott).

A lista különös érdekessége, hogy a harmadik helyezett John Deere (13,5) csupán hajszállal előzte meg a negyedik Same-t (13,4), míg az ötödik és hatodik pozícióban – holtversenyben – a Deutz-Fahr és a Claas (13,2–13,2) végeztek. A legjobb tízbe befért még a Valtra (12,8), a Case IH (12,7), a Massey Ferguson (12,5) és a New Holland (11,9). Míg 2018-ban a Top10 átlagos DSI indexe 12,64 pontra jött ki, addig idén fél pontos emelkedést (13,17) tapasztalhattunk ezen a téren.

dsi tablazat min

A CLIMMAR felmérése során 10 európai ország bő 19 ezer forgalmazójának véleményét kérik ki, köztük magyarországiakét is. Az április és június közt elvégzett kérdőívezés során olyan paramétereket kellett értékelni, mint a traktor- és alkatrész-értékesítés gyári támogatása, a szervizháttér, a garanciális kedvezmények, az erőgépkínálat szélessége, de még a lopás elleni védelem komolyságára is rákérdeztek. Idén a Deutz-Fahr forgalmazók száma 73 százalékkal, a Same forgalmazóké pedig 63 százalékkal növekedett a listában, ami a két márka végső helyezésében is megmutatkozik.


Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, felmérés, Fendt, díj, CLIMMAR, mezőgép-forgalmazás
Kiemelt hírek