A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Csúcsmotor az Optumban

Traktorok - 2018.11.23

A 2015 őszén bemutatott Case IH Optum traktorszéria máris jelentős újításokat kapott a gyártótól. A legfontosabb változás a legfelső (Stage V) emissziós szintet képviselő motor, amelynek a fogyasztásából is sikerült lefaragni.

Csúcsmotor az Optumban


A Case IH év elején bővítette háromtagúra a még mindig frissnek számító (2015-ös) Optum traktorcsaládját. Az addigi 270 és 300 LE-s modellek (Optum 270 CVX és Optum 300 CVX) mellé megérkezett a 250 „lovas” változat (Optum 250 CVX), és a gyártó most megint valami újdonsággal rukkolt elő.

A bolognai EIMA szakkiállításon közölték, hogy az Optum széria megkapja a legfejlettebb technikát képviselő, Stage V emissziós normát teljesítő motorokat. Külsőre a frissített traktorok nem különböznek elődjeiktől, a burkolat alatt azonban komoly változások észlelhetők. Az FPT Industrial 13 szabadalommal védett új erőforrásai az elérhető legmagasabb szintet képviselik a károsanyag-kibocsátás terén.

Kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélkül hatékonyabb az égés, és a fogyasztást is sikerült csökkenteni. Az utánkezelő rendszer karbantartásmentes, az erőgépek megbízhatósága tovább emelkedett. A motorolaj cseréjének időszakát 600 üzemóráról 750-re tudta növelni a Case IH, míg a hajtóműolajé 1200-ról 1500 órára tolódott ki.

További fontos változás, hogy az Optum modellek most már az AccuTurn Pro táblavégi forduló automatikával rendelkeznek, így a kezelő munkája sokkal kényelmesebbé válik. A CVXDrive fokozatmentes váltóval felszerelt legújabb erőgépek gyárilag új abroncsokat is kapnak. A Michelin Axiobib 2 gumik VF 650/85 R42 és VF 620/75 R30 méretváltozatokban érhetők el.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, újdonság, Stage V, Case IH, EIMA, Bologna