Hirdetés
Jól húz a világgazdaság, szárnyal a Zoomlion

Jól húz a világgazdaság, szárnyal a Zoomlion

Traktorok - 2018.11.10

Hatalmas nyereséget könyvelhetett el a kínai Zoomlion, amely a harmadik negyedévben csaknem megduplázta nettó profitját 2017 azonos időszakához képest. A szárnyalás elsősorban az építőipari gépeknek köszönhető, de a mezőgazdasági termékek is szépen hoztak a konyhára.

Elképesztő mértékben, 191 százalékkal növelte nettó profitját a kínai Zoomlion az idei harmadik negyedévben. Az október 30-án zárult időszakban 6,315 milliárd jüan bevételt ért el, amely közel 25 százalékos emelkedést jelent az előző esztendő azonos időszakához képest. A nettó nyereség ebből 439 milliót tett ki, ez majdnem kétszerese a 2017-es értéknek.

A Zoomlion elsősorban az építőipari gépek dübörgő piacából profitált, de a mezőgazdasági termékek is szépen hoztak a konyhára, és a vállalat működését is hatékonyabbá tudták tenni. Január és augusztus között az építőipari gépek eladását bő 32 százalékkal voltak képesek növelni az előző évhez képest.

A kínai vállalat idén eddig harmadával többet költött kutatás-fejlesztésre, mint 2017 azonos időszakában. Mezőgazdasági termékeik közül legismertebbek a kistraktorok, de kombájnokat, illetve különböző munkagépeket is gyártanak az ekéktől a tárcsákon át a vetőgépekig. Az 1992-ben alapított Zoomlion 2014 októberében vásárolta fel a szintén kínai Chery traktorgyártó céget, s az 50 LE alatti kategóriában kezdetben ennek termékei jelentették kínálatának gerincét. A Zoomlion azonban nem állt meg a fejlesztéssel, és igyekszik egyre nagyobb teljesítményű traktorokat piacra dobni Európában is. Az erőgépek hazai forgalmazója a veszprémi Royal-Kert Kft.


Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, felvásárlás, Kína, profit , Chery, Zoomlion 
Kiemelt hírek