A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Van jobb az ikerkeréknél!

Van jobb az ikerkeréknél!

Traktorok - 2018.05.02

Szokatlanul alacsony oldalfalú és széles futófelületű LSW gumiabroncsokat fejlesztett ki a Goodyear. Az innovatív termékek hektáronként több mázsás pluszterméshez segíthetik a gazdákat, ezért a Case IH és a New Holland is ilyen abroncsokkal szereli fel a gyárból kigördülő traktorait.

Van jobb az ikerkeréknél!


A Case IH alacsony oldalfalú technológiát képviselő (LSW) abroncsokat kínál a Magnum traktoraihoz. A Goodyear által készített gumik közül elöl LSW1000/40R32-es, hátul pedig LSW1100/45R46-os változatokat használnak a gyárból kigördülő erőgépeken. A Case IH azt követően döntött így, hogy a – szintén a CNH csoporthoz tartozó – New Holland sikerrel vezette be a Super Single abroncsokat a T8-as traktorcsaládnál.

A Goodyear által kifejlesztett Super Single termékek előnye, hogy ikerkerekek helyett elegendő szimpla abroncsokat és felniket alkalmazni, ám ezek a megszokottnál jóval szélesebbek. Egy 2016-os teszt alapján a Goodyear LSW Super Single abroncsokkal bő 4 mázsás hektáronkénti terméstöbbletet sikerült elérni az amerikai Missouri államban. 600 hektárnyi szántóföld esetén mindez 24 ezer dolláros éves pluszprofitot jelent az Egyesült Államokban. Az ikerkerekekhez képest 38 százalékkal kisebb nyommélységet mértek, ami természetesen jobb talajkímélést jelent.

A Case IH döntése révén a gyárból kikerülő Magnum traktorok abroncsai a korábbihoz képest 20 százalékkal nagyobb futófelülettel rendelkeznek, ezzel segítik a gazdákat a káros talajtömörödés minimalizálásában. A CNH csoport emellett a Case IH Steiger és a New Holland T9 csúcskategóriás erőgépekhez LSW800/55R46 gumiabroncsokat kínál, vagyis ebben a szegmensben is elérhető a talajkímélő megoldás.
Szerző: AgrárUnió


Címkék: traktor, New Holland, gumiabroncs, ikerkerék, Case IH, talajtömörödés

KIEMELT HÍREK

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Agrárgazdaság - 2023.03.27

A természetes vizeinket egyszerre kell védeni és használni. Ezt szolgálja az az uniós előírás is, miszerint 2023 végéig a magyar gazdáknak is be kell jelenteniük az engedély nélkül ...

Gépesítés - 2023.03.23

Egy 1984-es évjáratú, nagyon jól karbantartott, 125 lóerős Mercedes-Benz MB Trac 1300-as traktort kínálnak eladásra az ausztriai St. Wolfgang im Salzkammergut-ban. Habár az MB Trac ...

Agrárgazdaság - 2023.01.28

Ugyan silány minőségű az importált áru, de olcsó, és rontja a magyar gazdák piaci lehetőségeit is

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.

Kiskert Kárkép - 2023.02.17

A hazai gasztrokultúránk meghatározó növénye a burgonya. Elkészítésének módjait a magyar társadalom párszáz év alatt tökéletesre fejlesztette.

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.