A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

A Valtra mindent vitt, a Krone szenzációs szecskázógépet alkotott

Traktorok - 2017.12.06

Taroltak a Valtra erőgépek az Agritechnica szakkiállításon, hiszen három díjat is nyertek egyszerre, a márka történetében először. A finn gyártó termékei, illetve a Krone – szintén díjazott – emelhető kabinú önjáró szecskázógépei a hazai forgalmazó Valkon Kft. kínálatában is megjelennek.

A Valtra mindent vitt, a Krone szenzációs szecskázógépet alkotott


A SmartTouch kartámasszal felszerelt Valtra T254 Versu nyerte el „A 2018-as év traktora”, valamint „ A 2018-as év gépe” és „A 2018-as év legjobb dizájnja” díjakat a hannoveri Agritechnica kiállításon. Emellett a finn gyártó teljesen új A szériás családjának A114-es modellje a legjobb 5 finalista között volt a legjobb kommunális traktor kategóriában. „Az év traktora” az egyik legrangosabb kitüntető cím az iparágban, amely főként az innovációt, a technológiát és a teljesítőképességet díjazza. Ez az első alkalom, hogy a Valtra szerezte meg a fődíjat.

Az alapfelszereltségű SmartTouch kartámasz a 9 colos érintőképernyővel, az intelligens multifunkcionális vezetőkarral és az új hidraulika joystickkal a legjobb és legelőremutatóbb kezelőfelületet testesíti meg az iparágban.Lehetővé teszi a kezelő számára, hogy beállítsa a motor, a hajtómű, a hidraulika, az AutoGuide rendszer, a telemetria stb. szinte minden paraméterét. Valójában ez egy új környezetet teremt a traktorterminál használatára és alkalmazására – áll a23 európai mezőgazdasági magazin 24 független újságírója által alkotott zsűri értékelésében.

Valtra SmartTouch

A Valtra T széria legújabb modellje, a Valtra T254 Versu ez év júniusában lett piacra vezetve. Egy igazi szántóföldi gépről van szó, amely most a SmartTouch kartámasszal a legújabb precíziós farmgazdálkodási eszközökkel is fel van szerelve, s ezek a könnyű és egyszerű használhatóság érdekében a gép normál kezelőfelületébe vannak integrálva. A SmartTouch tovább fokozza a powershiftes hajtómű vezethetőségi technikáját, lehetővé teszi a CVT traktorhoz hasonló vezetési élményt. 271 LE maximális teljesítményével a T254 Versu a T széria legerősebb modellje.

A T254 Versu a Valtra Hill-hold (dombon megtartó) funkciójával is rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű elindulást – még dombnak felfelé is – kizárólag a gázpedál használatával. Megtalálható a traktorban a Valtra forradalmi, szabadalmaztatott hidraulikasegédje is. Ez az innováció magasabb hidraulika-kimenőteljesítményt biztosít mind álló helyzeti, mind mozgás közbeni munkavégzéskor, amely semmiféle befolyással sincs az aktuális menetsebességre.

A Valkonhoz köthető újdonság a Krone emelhető kabinú önjáró szecskázógép családja is. Az Agritechnica szakkiállításon bemutatott Big X 880 modellnél a kezelő egy gombnyomással a hidraulikus ollós emelőasztalon elhelyezett fülkét 70 cm-rel fel tudja emelni. Így jobban rálát a termésre és a gyűjtőkocsira párhuzamos haladáskor vagy szecskázáskor. Tovább fokozza a kényelmet, hogy a megemelt fülke miatt a kezelő messzebb kerül a szecskázótól, így alacsonyabb a zajszint is. Az új tervezésű vezetőfülkét a Krone 360 fokot lefedő ablaktörlővel látta el.

Krone szecskázó

A komfortot és flexibilitást növeli az új Multitank koncepció. Világszerte különböző fogyasztói igények mutatkoznak a töltőmennyiségek terén (dízel, tartósítószer, víz, AdBlue), és itt a partner a számára legideálisabb tankkoncepciót tudja 7 különböző variációból kiválasztani. Ez lehetővé teszi, hogy a maximális töltésmennyiséget tudja magával vinni egy hosszú munkanapra. Példaértékű a felhasználási rugalmasság a kukorica-betakarításban (3 mm-től 30 mm-ig állítható szecskahossz), ezt kínálja a Krone Optimaize univerzális csomag.

Az új Big X 880 járvaszecskázó motorjául (898 LE tartós motorteljesítmény) a Krone a Liebherr nyolchengeres erőforrását választotta, amely a Tier 4 Final károsanyag-kibocsátási normaelőírásokat teljesíti. Csak 1000 üzemóra után kell motorolajat, továbbá olaj- és üzemanyag-szűrőt cserélni. Az új BIG X szériát (BIG X 680, BIG X 780, BIG X 880) az Agritechnicán a 2018-as év gépévé választották.

 
Szerző: AgrárUnió


Címkék: traktor, Agritechnica, Valkon, Krone, Valtra, díj, szecskázógép

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...