TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.964,48 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.533,77 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 61.253,64 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.866,29 Ft (tonna)
Repcemag: 159.604,60 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.503,23 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,78
USD: 359,69
CHF: 396,83
GBP: 450,76
Hirdetés
A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

Traktorok - 2024.03.07

A John Deere az idei Commodity Classic kiállításon, Houstonban (Texas, USA) bemutatta minden idők legerősebb sorozatban gyártott traktorát. A 9RX sorozat 3 új, a 9RX 710, 770 és a 830 típusokkal bővült. Az új 9RX modellek példátlan vontatási teljesítménnyel, még magasabb kezelői kényelemmel és a legújabb precíziós alkalmazásokkal rendelkeznek, mindez 3 m-es szállítási szélességgel párosulva, mellyel jól alkalmazkodik az európai és a FÁK-országainak piacaihoz is.

Példátlan vontatási teljesítmény

Az új 9RX modellek a legújabb 18 literes JD18X motorral vannak felszerelve, amely alacsony fajlagos üzemanyag-fogyasztás mellett a csúcsmodell esetében akár 913 LE maximális teljesítményt és 4234 Nm nyomatékot biztosít. Figyelemre méltó, hogy a motor dízel kipufogógáz-folyadék (DEF)/AdBlue® használata nélkül teljes mértékben megfelel a Stage V. emissziós normának.  Az opciós, akár 636 l/min maximális szállítási kapacitással rendelkező, három szivattyúval ellátott hidraulikarendszer, valamint a hidraulikus intelligens teljesítményvezérlés (IPM), amely szükség esetén akár további 40 LE-t jelent, elegendő teljesítményt biztosít még a legnagyobb hidraulikus igénnyel rendelkező munkagépekhez is. Az új, teljesen mechanikus áttételű e21™ PowerShift™ sebességváltó kiválóan kezeli a 9RX hatalmas motorteljesítményét és nyomatékát, míg az e23™sebességváltóból ismert Efficiency Manager automatikus terhelésszabályzás kivételes vezetési kényelmet biztosít. A 21 sebességfokozat sűrű kiosztással rendelkezik, így a kezelők könnyedén beállíthatják a különböző feladatokhoz illeszkedő optimális üzemeltetési sebességet. Az új járószerkezet nagyobb, 1200 mm átmérőjű hajtókerekei 110°-os átfogási szöggel rendelkeznek, amelynél a nyomatékot 7,5 belső hevederborda közvetíti. A 38100 kg-os maximális pótsúlyozott tömeg hatékony talajra történő teljesítmény- és nyomatékátvitelt biztosít. Bár az új 9RX traktorok megnövelt teljesítményszintjei nagyobb össztömeget és gépfelépítést igényeltek, a talajnyomás továbbra is mindössze 0,58 kg/cm² maradt, ami a jelenlegi kisebb 9RX modellekhez hasonló.

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

Kimagasló gépkezelői kényelem

Az új CommandView™ 4 Plus növelt alapterületű fülkével a gépkezelők jelentősen megnövelt kényelmet és kiváló kilátást élvezhetnek. A három szabadságfokkal rendelkező új, rugózott felfüggesztés és a szigetelt fülkealváz hatékonyan csökkenti a zajt, valamint a káros rezgéseket. Az aktív kormányzás (ACS™) a sebesség alapján állítja be a kormányzás érzékenységét és áttételét, ezzel biztosítva a könnyű, ugyanakkor pontos kezelhetőséget. A 9RX traktor jobb irányíthatóságának érdekében a szántóföldön mindössze 3,5, közúton pedig 5 kormányfordulatra van szükség a törzscsuklós kormányzás végállásainak eléréséhez. Ez jelentősen növeli a gépkezelő kényelmét.

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

A gyors üzemanyag-utántöltő rendszer (FFS) lehetővé teszi az 1952 literes* üzemanyagtartály kevesebb mint 4 perc alatt történő feltöltését, ami tovább növeli az üzemeltetés hatékonyságát, és minimálisra csökkenti az állással töltött időt. Emellett a napi karbantartási pontok a talajról, illetve a fülke körüli szervizrámpáról könnyedén elérhetők. A hidraulikaolaj 4000 órára meghosszabbított csereperiódusa és a hűtőventilátor opcionálisan megfordítható forgásiránya tovább növeli a hasznos üzemidőt.

A legújabb, precíziós gazdálkodáshoz szükséges alkalmazások

A 9RX traktor valamennyi fejlett, precíziós gazdálkodáshoz szükséges megoldással rendelkezik, beleértve a 32,5 cm-es (12,8”) nagy felbontású G5Plus CommandCenter™ kijelzőt, valamint az integrált John Deere precíziós mezőgazdasági alkalmazásokat, mint például a változtatható mennyiségű kijuttatás, a 1-Click-Go-AutoSetup automatikus dokumentációt és feladatkiírást, a szakaszvezérlést és a teljes AEF ISOBUS-kompatibilitást. Az alapfelszereltség része a JDLink™ vezeték nélküli adatkommunikációs rendszer, a tábladokumentáció, valamint a DataSync adatszinkronizálás, melyek növelik a gépüzemeltetés és gazdálkodás hatékonyságát. Az ingyenes John Deere Operations Center™ online felülete megteremti a kapcsolatot a gépek, a gépkezelők és a táblák között, lehetővé teszi az adatok importálását, illetve a szolgáltatóval történő megosztását.

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

*A maximálisan megengedett tartálykapacitás országonként eltérő lehet.

A John Deere három teljesen új modellel emeli új dimenzióba a 9RX traktorokat

Címkék: john deere, traktor, kite zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent az új, állati genetikai erőforrások megőrzésének ...

Megjelent az állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység ...