A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max

Amazone UX SmartSprayer Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban

Amazone UX SmartSprayer Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban

Permetezéstechnika - 2021.05.07

A 2021-es tavaszi szezonban az Amazone bemutatja a 36 méter munkaszélességű UX 5201 SmartSprayer vontatott permetezőgépet. Egy nagy mezőgazdasági üzem mindennapjaiban a „Zöld a zöldben” levélherbicid precíz permetezése valós időben kerül elvégzésre.

Amazone UX SmartSprayer Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban


A Bosch kameratechnológiája felismeri a gyomokat a kapásnövényekben, és a BASF Digital Farming Solutions xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) technológiája dönt a permezetésről. Lehetőség van ugyanazon menet keretében talajherbicidek teljes felületű permetezésére is egy kiegészítő tartályból, egy 2-vezetékes rendszer segítségével. Az eddigi szántóföldi tesztek azt mutatják, hogy a technológia a herbicidek alkalmazását bizonyos intézkedések mellett, a gyomfertőzöttség és a területi adottságok függvényében, akár 90%-kal is képes csökkenteni. Átfogó szántóföldi kísérletek cukorrépával, kukoricával és repcével fogják az év során a technológia alkalmazását tovább minősíteni.

Az új fejlesztésű csúcstechnológiájú szórókeret gyakorlati felhasználásra éretten integrálja a kamera- és a fénymodult, és biztosítja a precíz célzott permetezést a ContourControl aktív szórókeret-vezetés és a piacon egyedülálló SwingStop aktív rezgéscsillapító segítségével. Az egyenként kapcsolt pulzusszélesség-frekvenciamodulációs szelepek (PWFM) és a speciálisan hangolt, 25 cm távolságú spot-fan-fúvókák (gyártó: Agrotop) kombinációja pontos spot-permetezést és maximális megtakarítási potenciált biztosít akár 12 km/h munkasebességgek mellett.

A Bosch képfelismerő rendszere milliszekundumokon belül felismeri a gyomokat már korai növekedési fázisban is, ami előfeltétele a herbicidek rendkívül pontos és hatékony kijuttatásának a célterületen. A speciális fejlesztésű LED-fénytechnológia segít a kedvezőtlen fényviszonyok, pl. árnyékok esetén, és természetesen éjszaka is. Az integrált SmartSprayer megoldás további előnye annak pontossága a műholdakkal és drónokkal szemben, mivel milliméteres pontossággal ismeri fel a növényeket, és lehetővé teszi a valós idejű beavatkozást.

Arról, hogy mely terepspecifikus beállítással és melyik ajánlott herbicid-keverékkel dolgozzon a SmartSpraying rendszer, a BASF Digital Farming xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) rendszere hozza meg a döntést. Ennek során az integrált növényvédelem jól bevált gyakorlatára alapozva különböző paraméterek, pl. növénykultúra, gyomok spektruma, időjárási feltételek, kerülnek automatikusan feldolgozásra a xarvio™ FIELD MANAGER segítségével, ez alapján a rendszer döntést hoz, és továbbítja azt a SmartSpraying rendszerbe. Ezáltal biztosított, hogy a herbicid a megfelelő helyen, a megfelelő időpontban és a megfelelő intenzitással kerüljön kijuttatásra.

A Bosch és a BASF Digital Farming révén az Amazone sokrétű kutatási tevékenységét összekapcsolta, és interdiszciplináris tudásával piacképes termékké alakította át. Az elkövetkező években a jövőbe mutató, technikai lehetőségeiben egyedülálló SmartSprayer technológia fokozatosan bevezetésre kerül a piacra.

https://www.youtube.com/watch?v=E33YW5mDsDE

 

amazone1

Az Amazone UX SmartSprayer vontatott szántóföldi permetezőgéppel nagy megtakarítások érhetők el.

 

amazone2

A kamera- és a fényrendszer optimálisan lett a szórókeretbe integrálva.

 

amazone3

A speciális fejlesztésű LED-fénytechnológiának köszönhetően sötétben is megbízhatóan használható.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: permetezőgép, Amazone, vontatott, Bosch, SmartSprayer

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...