Amazone UX SmartSprayer Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban

2021.05.07

A 2021-es tavaszi szezonban az Amazone bemutatja a 36 méter munkaszélességű UX 5201 SmartSprayer vontatott permetezőgépet. Egy nagy mezőgazdasági üzem mindennapjaiban a „Zöld a zöldben” levélherbicid precíz permetezése valós időben kerül elvégzésre.

Amazone UX SmartSprayer Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban


A Bosch kameratechnológiája felismeri a gyomokat a kapásnövényekben, és a BASF Digital Farming Solutions xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) technológiája dönt a permezetésről. Lehetőség van ugyanazon menet keretében talajherbicidek teljes felületű permetezésére is egy kiegészítő tartályból, egy 2-vezetékes rendszer segítségével. Az eddigi szántóföldi tesztek azt mutatják, hogy a technológia a herbicidek alkalmazását bizonyos intézkedések mellett, a gyomfertőzöttség és a területi adottságok függvényében, akár 90%-kal is képes csökkenteni. Átfogó szántóföldi kísérletek cukorrépával, kukoricával és repcével fogják az év során a technológia alkalmazását tovább minősíteni.

Az új fejlesztésű csúcstechnológiájú szórókeret gyakorlati felhasználásra éretten integrálja a kamera- és a fénymodult, és biztosítja a precíz célzott permetezést a ContourControl aktív szórókeret-vezetés és a piacon egyedülálló SwingStop aktív rezgéscsillapító segítségével. Az egyenként kapcsolt pulzusszélesség-frekvenciamodulációs szelepek (PWFM) és a speciálisan hangolt, 25 cm távolságú spot-fan-fúvókák (gyártó: Agrotop) kombinációja pontos spot-permetezést és maximális megtakarítási potenciált biztosít akár 12 km/h munkasebességgek mellett.

A Bosch képfelismerő rendszere milliszekundumokon belül felismeri a gyomokat már korai növekedési fázisban is, ami előfeltétele a herbicidek rendkívül pontos és hatékony kijuttatásának a célterületen. A speciális fejlesztésű LED-fénytechnológia segít a kedvezőtlen fényviszonyok, pl. árnyékok esetén, és természetesen éjszaka is. Az integrált SmartSprayer megoldás további előnye annak pontossága a műholdakkal és drónokkal szemben, mivel milliméteres pontossággal ismeri fel a növényeket, és lehetővé teszi a valós idejű beavatkozást.

Arról, hogy mely terepspecifikus beállítással és melyik ajánlott herbicid-keverékkel dolgozzon a SmartSpraying rendszer, a BASF Digital Farming xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) rendszere hozza meg a döntést. Ennek során az integrált növényvédelem jól bevált gyakorlatára alapozva különböző paraméterek, pl. növénykultúra, gyomok spektruma, időjárási feltételek, kerülnek automatikusan feldolgozásra a xarvio™ FIELD MANAGER segítségével, ez alapján a rendszer döntést hoz, és továbbítja azt a SmartSpraying rendszerbe. Ezáltal biztosított, hogy a herbicid a megfelelő helyen, a megfelelő időpontban és a megfelelő intenzitással kerüljön kijuttatásra.

A Bosch és a BASF Digital Farming révén az Amazone sokrétű kutatási tevékenységét összekapcsolta, és interdiszciplináris tudásával piacképes termékké alakította át. Az elkövetkező években a jövőbe mutató, technikai lehetőségeiben egyedülálló SmartSprayer technológia fokozatosan bevezetésre kerül a piacra.

https://www.youtube.com/watch?v=E33YW5mDsDE

 

amazone1

Az Amazone UX SmartSprayer vontatott szántóföldi permetezőgéppel nagy megtakarítások érhetők el.

 

amazone2

A kamera- és a fényrendszer optimálisan lett a szórókeretbe integrálva.

 

amazone3

A speciális fejlesztésű LED-fénytechnológiának köszönhetően sötétben is megbízhatóan használható.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE