TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,34
USD: 359,18
CHF: 396,23
GBP: 450,16
Hirdetés
Ezt várjuk januárban: Berthoud VANTAGE permetezőgép

Ezt várjuk januárban: Berthoud VANTAGE permetezőgép

Permetezéstechnika - 2019.01.14

Végtelenül egyszerűen kezelhető, mégis a legapróbb részletekig átgondolt a Berthoud VANTAGE vontatott permetező, amely az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállítás zsűrijétől is díjat kapott. A gép nagy menetsebességnél is rendkívül stabil marad a forradalmi hídrugózás eredményeként.

A VANTAGE a Berthoud új vontatott permetezője, amelynek tervezésénél a legfőbb szempont a végletekig leegyszerűsített kezelhetőség, a lehető legalacsonyabb karbantartási igény és a maximális megbízhatóság volt. 2800, 3500, 5500 és 6700 liter tartálytérfogatával, 24–44 méter közötti szórókeret-választékkal, széles körű választható felszereltségeinek köszönhetően a közepes és a nagygazdaságok számára is ideális választás.

Az idehaza az AXIÁL Kft. által forgalmazott permetezőgépet a párizsi SIMA kiállításon mutatták be először, a budapesti AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállításon pedig Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Díjjal jutalmazta a zsűri. A VANTAGE elérhető teljes ISOBUS-kompatibilitással, ebben az esetben a traktor monitorjáról vezérelhető, illetve VT TRONIC érintős kijelző is rendelhető hozzá, amennyiben nem kívánjuk a traktor kijelzőjét használni.

A stabilitás és egyben a nagy menetsebesség lelke a Berthoud szabadalmak közé tartozó ACTIFLEX II hídrugózás. Az ezzel szerelt permetezőgépek vontatása kisebb vonóerőt igényel, a traktor vonószerkezetén kisebb terhelés jelentkezik. Az amúgy is masszív szórókeret stabilitása tovább javul, a gépkezelő komfortérzete pedig fokozódik.

Érdekes opció a SPRAYTRONIC nevű rendszer, amely lehetővé teszi egy sebességtartományon belül az azonos nyomású permetezést. Ezáltal nemcsak az ideális cseppméret tartható meg, de a sebességnek megfelelő lémennyiség kijuttatására is alkalmas.

A 2019. január 23–26. között sorra kerülő AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállítás kapcsán ezúttal is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, mégpedig a Gépesítés, Logisztika, Input kategóriákban. Idén rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be, a zsűri kétfordulós értékelést követően döntött a díjazottakról.






Szerző: AgrárUnió

Címkék: permetezőgép, AgrárgépShow, Axiál Kft., AGROmashEXPO, Berthoud
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Korszerű fejési rendszerek a világban

Aki egy kicsit is jártas a tejtermelő tehenészetek világában, annak nem kell bizonyítani, hogy mennyire ...