A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Felturbózta önjáró permetezőjét a John Deere

Permetezéstechnika - 2018.05.05

A John Deere azoknak ajánlja az új R4044-es önjáró permetezőgépét, akik szeretik, ha haladós a munka, és közben ügyelnek a talajuk megfelelő állapotára is. Erősebb motor, kisebb tömeg, hosszabb szórókeret, nagyobb területteljesítmény – mi kellhet még?

Felturbózta önjáró permetezőjét a John Deere


A nagy teljesítmény megmaradt, a talajjal viszont sokkal kíméletesebben bánik a John Deere új fejlesztésű önjáró permetezőgépe. Az R4044-es modell 9 százalékkal könnyebb a korábbi R4045-ösnél, így egyrészt segít minimalizálni a káros tömörödést, másrészt pedig lehetőséget teremt a gazdáknak arra, hogy hamarabb mehessenek ki a földjeikre.

Az új permetező keretszélessége 40 méter, ha a súlycsökkentés érdekében szénszálas műanyagból gyártott (extraerős és szuperkönnyű) szórókeretet rendelünk hozzá. A hagyományos acélkeret 27–36 méteres. A John Deere 4-es szériájának legfiatalabb tagja igazából a 4500 literes, rozsdamentes acélból készült tartályával veheti le lábáról a gazdálkodókat, hiszen ezzel az R4038-as modellhez képest 3,5 hektárral nagyobb óránkénti területteljesítménnyel bír. Az üzemanyagtartály közel 590 literes.

A meghajtásról 9 literes, 325 LE-s PowerTech motor gondoskodik, amely 15 lóerővel izmosabb az R4038-as erőforrásánál. A permetezőgép elérheti általa a 40 km/h munkasebességet is, míg közúton 55 km/h a csúcssebessége. Az ExactApply rendszer segítségével a fúvókák egyenként vezérelhetők, s akadály kikerülésekor vagy forduláskor is állandó marad a területegységre kijuttatott mennyiség. A minden korábbinál magasabb impulzusváltási gyakoriságnak köszönhetően a permetezés költsége akár 5 százalékkal is csökkenhet.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: permetezőgép, John Deere, mezőgépgyártás, szórókeret, önjáró