TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Jövedelmező munkához minőségi gépek az Agroker -től

Jövedelmező munkához minőségi gépek az Agroker -től

Egyéb - 2017.05.30

A szántóföldi növénytermesztésben használható gépek széles kínálatával ismerkedhettek meg az érdeklődők az Agroker Holding Zrt. bemutatóján. A gazdák a tavaszi és az őszi talajművelésnél, illetve a betakarításnál alkalmazható gépekről rengeteg hasznos információt kaptak.

Az Agroker a bemutatóra valamennyi olyan gépét felvonultatta, amelyik számításba jöhet a hatékony, eredményes gazdálkodás kialakításánál. A Massey Ferguson traktorokat, a Fliegel pótkocsijait, a Gaspardo-cégcsoport kalászosgabona-vetőjét és sorközművelő kultivátorát, az ukrán Boguslav gyár permetezőgépeit éppúgy láthatták munkavégzés közben, mint a Güttler méltán híres klasszikus „Master” hengerét, a „Földmester” néven ismert komplett magágykészítőjét és a Super Max fantázianevű sokoldalú kultivátorát, illetve a Pöttinger váltvaforgató ekéjét és a Dante hétkéses kivitelű altalajlazítóját is.

Alkatrészellátás profi módon

Ahogy az a gyakorlati bemutatók előtt elhangzott: az Agroker Holding Zrt. tevékenységének fókuszában a szántóföldi növénytermesztés szerepel, szeretnének ebben a szegmensben további növekedést elérni. Folyamatosan fejlesztik a szerviz- és alkatrészellátás hátterét, és egyre szélesebb kereskedelmi hálózattal is rendelkeznek. Az ismertetőből megtudtuk azt is, hogy például a Massey Ferguson traktorokat három év garanciával kínálják az ügyfeleknek, és ez a meghosszabbított garancia egyben vagyonbiztosítás is.

A tájékoztatón kiderült, hogy magas színvonalú szervizháttérrel állnak az ügyfelek rendelkezésére, és hamarosan elkészül Nyíregyházán egy új szervizműhely is. Az 1961-ben alakult Agroker fennállása óta folyamatosan biztosítja az általuk forgalmazott gépek alkatrész-utánpótlását. A központi raktár mellett ma már hat városban is van értékesítési pontjuk, és nagyjából 300 millió forintos készlettel állnak a gazdák rendelkezésére. Egyik legfontosabb márkájuk, a Massey Ferguson esetében például nagyon komoly gyártói és kereskedői hátteret is kapnak ahhoz, hogy az alkatrészellátás valóban professzionális legyen. Ha valaki adott napon 16 óráig megrendel tőlük egy alkatrészt, az másnap reggel fél nyolcra már meg is érkezik a központba.

Massey Ferguson, a vezérmárka

A gyakorlati gépbemutatón a gazdák meggyőződhettek arról, hogy a Massey Ferguson traktorok milyen ma--gas minőséget képviselnek. Munkavég-zés közben láthatták az érdeklődők a Massey Ferguson több modelljét, így az 5470-est, amely annak az 5400-as szériának a tagja, amely ugyan már nem kapható, de az egyik legnépszerűbb erőgép Magyarországon. Négyhengeres, 4,4 literes Sisu motor hajtja, amelynek jellemzője az alacsony fogyasztás. Másik nagy előnye a váltója: kuplungolni csak indításkor kell, utána valamennyi fokozat terhelés alatt kapcsolható. Kiemelendő még a tágas, kényelmes fülke, amelyben a kezelőszerveket úgy helyezték el, hogy maximálisan „kézre álljanak”. Az 5400-as családot az 5600-as és az 5700-as széria váltotta fel, amelyek 3 és 4 hengeres kivitelben is elérhetők, 90-től 130 lóerőig rendelhetők. A bemutatón egy ilyen Massey Ferguson traktort működés közben is láthattak a gazdák, a cég 8106-os vetőgépét vontatta. A robusztus, vázra épített vetőgép nagy előnye 
a függesztettel szemben, hogy egyenletesebb vetésmélységet lehet vele tartani. Direkt és hagyományos vetésre is alkalmas, talajkerék-meghajtású, középen egy ventilátor segít a talajba juttatni a magvakat. A bemutatott vetőgépen műtrágya-adagoló volt, de folyékony műtrágya-kijuttató is szerelhető hozzá. A 180 lőerős Massey Ferguson traktort egy 6600 köbcentis, hathengeres motor hajtja. Nagy tengelytávja és önsúlya alkalmassá teszi talajmunkákra, vontatáshoz is ideális. A mögé kapcsolt Güttler LK 30 AS Földmester egyenletes magágy-előkészítésre képes, elöl található rajta a simítóegység, mögötte a kapás művelőelemek, és végül egy Güttler hengersor zárja le. A gazdák munka közben is megnézhették a Massey Ferguson csúcsmodelljét, a 8737-est is. 
A fokozatmentes váltóval szerelt traktort minimum 300, maximum 400 lóerős Sisu motorral gyártják, kényelmes fülkéjéből minden irányban tökéletesen ki lehet látni, automata kormányzása pedig a precíziós gazdálkodásra is alkalmassá teszi az erőgépet. Kedvező fogyasztásával is rászolgál a nevére: míg egy másik erőgép az altalajlazításra hektáronként 28-35 liter üzemanyagot használt el, addig a Massey Ferguson felső kategóriás gépe megelégszik 20 literrel is. A nehéztárcsázáshoz pedig 7-8 litert fogyaszt hektáronként, más gépekkel ellentétben, amelyek 10-12 liter is „megesznek”.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: betakarítás, traktor, Massey Ferguson, talajművelés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

TopDown – 20 éve a gazdálkodók és a talajok szolgálatában

A kultivátorra nem csupán egy eszközként kell gondolni. Alkalmazása segít a talajnedvesség megőrzésében, ...