AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2017

Több száz kiállító, közel félszázezer látogató és persze gépek minden mennyiségben: 2017. január 25–28. között ismét megrendezik a hazai agráripar csúcsrendezvényét a Hungexpo vásárközpontban. Partnereink kínálatából válogattunk.

Kertészeti gépek: Alfa-Gép Kft.

alfagAz idén 20 esztendős békéscsabai cég kertészeti gépek egyedülálló kínálatával jelenik meg a januári AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon. A palántázást megelőző folyamathoz, a tökéletes ágyás kialakításához, a megfelelő talaj előkészítéséhez ajánlják a FEDELE MIXER talajmaró-ágyáskészítő gépet és az AF-1 ágyáskészítőt.A gép egy menetben képes lefektetni a hozzá kapcsolt FF-1400 típusú berendezéssel a csöpögtetőcsövet és a fóliát, amely alatt a kipalántázott növény gyorsabban szárba szökken. A fólián keresztüli ültetéshez kínálják a FEDELE MAX csészés palántázógépet, a tápkockás és földlabdás palánták szabadföldi ültetésére pedig a FEDELE FAST ültetőt. Csupasz gyökerű növények ültetésére a FEDELE PLANT palántázó a legmegfelelőbb. Területteljesítményben óránként akár 3000–5500 palánta/sor is elérhető. A fokhagyma- és hagymatermesztés gépei közül jó néhány szintén látható lesz a kiállításon, míg a csehországi SMS gyártó munkagépei közül kompaktor, kultivátor és lazítók kerülnek bemutatásra. A hagyományosan magas színvonalú, robusztus, kiváló minőségű anyagokból készült termékek elsősorban a közepes és nagyobb gazdálkodók számára lehetnek vonzó megoldások, mivel palettájuk nagyban lefedi a 100 LE feletti erőgépek eszközszükségletét. Kínálatukban megtaláljuk az akár 4–500 LE-höz szükséges kompaktorokat, rövidtárcsákat, illetve tárcsával kombinált nehézkultivátorokat is. Ezeken kívül gyártanak kombinált vontatott vetőgépet, nehéztárcsát, cambridge hengert, bálafelszedő-szállító kocsit, talajlazítót és szántóföldi kultivátort. A széles opciós választéknak és variálhatóságnak köszönhetően bárki megtalálja közöttük a saját körülményeihez legjobban adaptálható eszközt.

www.alfa-gep.hu

Fókuszban a műanyag és acél gázolajkutak: Derby-Túr Bt.

adtAz 1997-ben alakult mezőtúri cég lassan 12 éve foglalkozik acél gázolajkutakkal és azok kiegészítőivel. 2005 óta folyamatosan keresik a termékpaletta minőségi és hasznos termékekkel való bővítésének lehetőségét, így mostanra többek között tartályra szerelhető kimérőszerkezeteket, hordópumpákat, valamint közúton szállítható IBC tartályokat is forgalmaznak. Termékkörüket 2013-ban bővítették prémium-gázolajkutaikkal és üzemanyag-kiadó pisztolyaikkal, amivel mára a piac egyik legnagyobb szereplőjévé nőtték ki magukat. Üzleti sikereik titkának a szakértelmet, korrektséget és a vásárlókkal való jó kapcsolatot tartják.

A Derby-Túr Bt. a kiállításon szállítható gázolajkútjai, AdBlue-tartályai és ezek alkatrészei mellett a legnagyobb szerepet idén is a műanyag és acél gázolajkutaknak szánja, amelyek sok szempontból kategóriájukban a legjobbnak számítanak. Az acéltartályok magyarországi piacán például csak a Derby-Túr Bt. kínál 10 év feltétel nélküli garanciát, és a gázolajkutakhoz itthon ez a vállalkozás nyújtja a leggazdagabb alapfelszereltséget. Műanyag gázolajtartályuk a székesfehérvári kormányhivatal írásos állásfoglalása alapján teljes mértékben engedélyeztethető, így a vásárlóknak nem kell tartaniuk egy későbbi hatósági ellenőrzéstől sem. A cég az expóra a kiváló termékek mellett remek ajánlatokkal is készül. A részletek egyelőre maradjanak titokban, de annyi azért elárulható: a kiállításon náluk beszerezhető kimérőkből legalább 10 százalék kedvezményt biztosítanak majd.
www.gazolajkut.hu

A szállítás mestere: Fliegl

flgA Fliegl elkötelezetten és folyamatosan keresi a felhasználók igényeinek legmegfelelőbb megoldásokat a mezőgazdasági szállítástechnika területén, mind a szántóföldről leszállítás, mind a tápanyag-visz-szapótlás területén, különösen tekintettel a folyékony trágyák kijuttatására. Gyártmánypalettája nagyon széles, a hagyományos eszközöktől a legkorszerűbbekig mindenféle üzemmérethez és használati intenzitáshoz alkalmas. A Fliegl a letolós ürítési mód kifejlesztésének úttörője és folyamatos fejlesztője, ami a cég sikerességének legfőbb záloga. Ezek számtalan előnye (súlypontemelés nélküli ürítés, adapterezhetőség, lánc-léc nélküli anyagtovábbítás, kevesebb, kisebb nyomású olaj, szabályozható ürítés stb.) alapján nyugodtan nevezhető a következő szállítási generációnak.

Ugyanakkor széles a választék a legtöbb piacon már használt támaszsúlyos pótkocsikból, teknős kocsikból, három oldalra billenősökből, bálaszállítókból és egyéb szállítóeszközökből. Három kivitelben is (vákuumos, pumpás, centrifugál szivattyús) és anyagból (horganyzott, rozsdamentes, műanyag) készít tartálykocsikat a legkülönfélébb kijuttató eszközökkel, amelyeket folyamatosan fejleszt.

Legújabb fejlesztése a 2020-tól kötelező uniós szabályozásnak már most eleget tevő csúszócsoroszlyás kijuttató egység SKATE néven, amely praktikus újdonságokat ötvöz a régen bevált elemekkel. Okszerűen felépített, minimalizált csövezés, anyagszállításban részt vevő vázszerkezet, rugalmas talajkövetés jellemzi. Régebbi kocsikra is felszerelhető, ISOBUS-szal is vezérelhető (Load Sensing csatlakozás szükséges). Rétre és szántóföldre egyaránt alkalmas, jelentősen csökkenti az emissziót (a mérete miatt ugyanakkor nem szerepelhet a Fliegl standján). A letoló rendszerű ASW és ADS kocsiknál is folyamatos a fejlesztés. Az ASW Gigant típusokra már nemcsak 400 mm átmérőjű átrakócsigát lehet kérni – amilyet több éve kínálnak és nagy számban adtak el az európai piacon –, hanem most már a szemes termények átrakására 500 mm átmérőjű átrakócsiga is vásárolható. Ezen átrakócsigák egyik nagy előnye, hogy kiválóan alkalmasak nagy vetőgépek vetőmaggal feltöltésére a hátul elhelyezett csiga révén. A letoló rendszerű ADS trágyaszórókat érintő fontos változás, hogy az ADS 60 típust módosított, 4 szóróhengeres szórószerkezettel, optimálisabb áron érhetik el a felhasználók.
www.fliegl.hu

„Áfamentes” John Deere gépek kedvező áron: Gépközvetítő Kft.

gkA kaposvári központú vállalkozás fontos küldetésének tartja, hogy az európai uniós tagság előnyeit kihasználva a gazdálkodókat hozzásegítse az igényeiknek megfelelő John Deere traktorokhoz és egyéb gépekhez. A cég mindezt jelentős árelőnnyel, ráadásul akár „áfamentes” konstrukcióban kínálja ügyfeleinek. A vállalkozás a gépközvetítést komplex, teljes körű szolgáltatásként nyújtja a gazdáknak, azaz segít a megfelelő eszköz kiválasztásában és a legideálisabb finanszírozási forma kialakításában. Ha pedig az ügyfél megtalálta, amit keresett, intézik a hazaszállítást, illetve a későbbiekben a szervizelés, az alkatrészbeszerzés és a garanciális ügyintézés terhét is átvállalják. Az általuk kínált valamennyi új és demógép gyári garanciával rendelkezik, a kiválasztott gépet a gazda telephelyén fekete rendszámmal, 5 évre érvényes, friss műszaki vizsgával, munkára kész állapotban adják át. A Gépközvetítő Kft. filozófiájának lényege, hogy nemcsak ügyfelei magas színvonalú kiszolgálására törekszik, de a vásárlást követően is igyekszik folyamatosan tartani a kapcsolatot a gazdálkodókkal. A Gépközvetítő Kft.-nél lehetőség van egyedi igényeknek megfelelő John Deere gép összeállítására is. Az új traktor teljes mértékben olyan felszereltséget kap, amilyet a leendő tulajdonos valóban használni szeretne, illetve egyetlen olyan funkció, alkalmazás sem kerül bele, amely feleslegesen növelné a vételárat.

A Gépközvetítő Kft. a használt termékek beszerzésének teljes körű ügyintézését is biztosítja. A cég használt gépei kizárólag hivatalos márkakereskedőktől származnak, amelyek állapota és üzemóraállása ellenőrzött, garantált. A cég a megfelelő finanszírozás kiválasztásában is az ügyfelek rendelkezésére áll, továbbá országos lefedettségű szervizhálózatának köszönhetően kedvező áron biztosítja a minőségi szervizellátást az ön közelében is.
www.gepkozvetito.hu

Silótárolók és más technológiák: Gold Corn s.r.o.

agcoA szlovákiai Komárnóban működő, 2008-ban létrehozott cég alapítói bő három évtizede foglalkoznak szárítás- és tárolástechnológiák alkalmazásával, fejlesztésével és létesítésével. Magyarországon már több mint 200, magas műszaki színvonalú, tartós, megbízható és energiahatékony üzemük működik. Újdonságaik közé tartoznak az OBIAL márkájú, török gyártmányú silótárolók, valamint komplett be- és kitárolási technológiák, szellőzőrendszerek és hőmérők. A termékek 70 országban bizonyítottak, és 2016-tól hazánkban is hozzáférhetők. A sík és kúpos aljú változat 15 000 tonna/siló kapacitásig áll rendelkezésre. A silókon Magnelis műanyag bevonatot használnak, ezért a horganyzott megoldáshoz képest kétszeres szavatosságot adnak. Aki silóberuházást tervez, annak érdemes figyelnie a teljes súlyra, a csavarok burkolására és minőségére, a felvonó, a szalag, a szállítószalag, a lánc és a hordozó minőségére, vagyis sok olyan apró dologra, ami egyaránt befolyásolja az árat és a tartósságot. A Gold Corn mindent egy helyről és egy kézből biztosít partnerei számára, a tervezéstől a kivitelezésig. Árai eredeti gyártói árak, közvetítői díjat nem számolnak fel. A komplex projekteknél vállalják a siló, a szellőzés, a hőmérsékletmérés, az anyagmozgatás (szalag, láncos szállítók, csigák) igény szerinti kialakítását, valamint acélszerkezetek, tranzitsilók, tisztítók (sík vagy hengerrostás) és szárítók kivitelezését, természetesen a teljes körű szállítással együtt.
www.goldcornsro.com

Új szórókeret-széria: Hardi

hardiA permetezőgépeket gyártó dán Hardi cég magyarországi képviselete az új DELTA FORCE szórókeretet mutatja be januárban a hazai gazdálkodóknak. A Dorker Kft. standján látható, Domex svéd minőségi acél felhasználásával készült eszköz a teljesítmény, a sebesség és a minőség optimalizálására törekszik. A 27, 28 és 30 m munkaszélességű, duplán csukódó, illetve 32, 33 és 36 m-es, triplán csukódó változatok szállítási szélessége mindössze 255 cm, ráadásul félig csukott állapotban, kisebb munkaszélességgel is használhatók. A szórókeret teljesítményét a központi függesztés befolyásolja a legnagyobb mértékben. A DELTA FORCE a DynamicCenter megoldással lett kialakítva, amelyben egy rendkívül fejlett, mégis egyszerű felépítésű központi függesztés csillapítja a keret mozgásait. Az ingás felfüggesztés minimálisra csökkenti a szórókeret mozgását, míg az alacsony tömegközéppont tökéletes egyensúlyt biztosít. A DynamicCenter lehetővé teszi a központi függesztőtag jellemzőinek módosítását, a kezelő tehát könnyen megtalálhatja a terepnek és vezetési stílusának leginkább megfelelő beállítást, így az eszköz egyenetlen sík és dombos-lejtős terepen egyaránt kiváló teljesítményt nyújt. A DELTA FORCE új lengéscsillapító rendszerénél a lengőmozgás (előre- és hátrafelé irányuló mozgás) csillapítását a hidraulikus csillapításvezérléssel ellátott, egyedi kialakítású központi függesztőtag biztosítja. Az új műanyag sínrendszerben futó T22 folyadékrendszer elnevezése a kapacitásnövekedés miatt megnövelt csövek átmérőjére utal, míg a Triplet és Pentalet nevek az ügyfél által választható, három-, illetve ötfejes, csöpögésgátlós fúvókatartókat takarják.
www.hardi-international.com/hu

Infravörös gabonaelemző: Infracont Kft.

infraA budakalászi Infracont Kft. által gyártott, teljes egészében magyar fejlesztésű Mininfra SmarT SW infravörös gabonaelemző készülék rendkívül kedvező ár-érték arányú megoldást kínál mind a gabonatermelőknek, mind a kereskedőknek. Beépített hektolitersúly-mérő modulja segítségével a készülék a beltartalmi paraméterek mellett a hektolitersúly gyors, pontos mérését is lehetővé teszi.

A hazai fejlesztés és gyártás előnye, hogy a kalibrációk fejlesztésében és a készülékek ellenőrzéséhez nagy számban használnak hazai gabonamintákat, ami megalapozza az itthon termelt gabonafélék pontos mérését. Emellett a teljes tervezői és gyártói háttér rendelkezésre áll az esetleges szervizfeladatok elvégzésére, azokat tehát gyorsan és hatékonyan tudják végrehajtani, akár helyszíni kiszállással is. Az aratás ideje alatt kritikus tényező a készülékek rendelkezésre állása, ezért a gyors és hatékony szervizháttér elengedhetetlen.

A Mininfra SmarT SW berendezésbe történő beruházás pénzügyileg is gyors megtérüléssel kecsegtet. A bevételi oldalon az eladandó tétel minőségének ismeretéből fakadó jobb alkupozícióból, illetve a különböző minőségű tételek szétválogatásából jelentős többletárbevétel érhető el, a költségoldalon pedig például a szárításnál jelentős energiaköltség-megtakarítás realizálható, ha pontosan tudjuk mérni a nedvességtartalmat, és csak a szükséges mértékig szárítjuk a terményünket. Számítások szerint a beruházás már közepes gazdaság esetén is 2-3 év alatt megtérül.
www.infracont.hu

Permetezők, kertészeti és szántóföldi zúzók: Kőrös-Welt Kft.

krosA kiskőrösi Kőrös-Welt Kft. idén Olaszország felé vette az irányt, és két új partnert is megszerzett magának. Kizárólagos magyarországi forgalmazója lett az 1937 óta az európai piacon levő Favaro permetezőgépeknek, illetve a prémiumkategóriás mulcsozókat és rézsűkaszákat gyártó, több mint 50 éves múltú Tierre Group Srl. vállalat termékeinek. Így a 2017-es AGROmashEXPO-n a már ismert Satex talajművelő eszközökön kívül a két új partner termékei is megtalálhatóak lesznek a cég 200 négyzetméteres standján. A Favaro termékpalettájából egyaránt kiállítanak szántóföldi és kertészeti permetezőgépeket, függesztett és vontatott kivitelben is. A cég termékkínálatával elsősorban a kis- és közepes gazdaságokat célozta meg. Az átlagos magyar gazda számára is megfizethető áron kínálnak felső kategóriás minőségben, esztétikailag is mutatós gépeket a legkülönfélébb felszereltséggel. A Tierre Group Srl. 1963-ban kezdte meg tevékenységét, és jelenleg az európai piac minél nagyobb részesedésének megszerzésén dolgozik. Vízszintes tengelyű zúzókból rendkívül széles palettával rendelkeznek: a gazdálkodók többféle erősségi és mérettartományban, az egészen kis kerti gépektől a több mint 8 méter széles szántóföldi zúzókig terjedő kínálatból választhatják ki a számukra megfelelőt. Mivel nagy múltú gyártók termékeiről van szó, természetesen mindkét új termékcsoport esetében országos szinten több forrásból megoldott alkatrészellátással, illetve rugalmas, az igényekhez igazodó szervizszolgáltatással állnak az ügyfelek rendelkezésére.
www.koros-welt.hu

CL GEOspread műtrágyaszóró: Kverneland

kvernA Kverneland Group a világ egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági gép- és szolgáltatás-fejlesztője, -gyártója és -szállítója. A Kverneland kínálatában 2016 második felétől elérhető a márka legújabb fejlesztése, a CL GEOspread műtrágyaszóró modell. Az alapot a már meglévő CL család adta, amely megkapta a jól bevált GEOspread rendszert. Ennek köszönhető, hogy a kisebb és a közepes gazdálkodók számára is elérhető a technológia. A gép legfeljebb 14 szakaszt képes kezelni, az egyes szakaszok nagysága minimálisan 2 méter. A CL GEOspread maximális szórási szélessége 27/33 méter. A rendszer felépítése megegyezik a TL GEOspread modelleken található mérőrendszerrel – 4 mérőcella és egy referenciaszenzor –, annyi különbséggel, hogy a mérőcellák méretre kisebb (3 t). Az egyedi referenciaszenzor használatával az összes negatív hatás kompenzálva van (dőlés, ugrálás), így minden pillanatban pontosan tudjuk mérni a tartályban lévő műtrágya mennyiségét, akár dombos területeken is.

A CentreFlow központi műtrágya-adagoló rendszernek köszönhetően nincs verődés, ütődés és porosodás, ugyanis a műtrágya a centrifugális erő segítségével még a szórólapátok elérése előtt folyamatosan felveszi a tárcsa forgási sebességét. A műtrágya boltozódásának elkerülése érdekében a boltozódásgátló közvetlenül a tárcsák fölött kapott helyet, és a sebessége mindössze a szórótárcsa sebességének 15 százaléka. A géphez minden szükséges tartozék rendelhető, így tartálymagasító, tartályponyva, hidraulikus határszóró. Alapfelszereltségben ISOBUS-kivitelű, illetve alkalmas táblatérkép alapján történő és változó dózisú műveletek elvégzésére is.
hu.kvernelandgroup.com / kverneland.hu

Ha lemezek és panelek: Metál-Sheet Kft.

metsA debreceni központú, trapézlemezek, cserepeslemezek, szendvicspanelek és szelemenek gyártásával foglalkozó cég a termékei ismertségét szeretné erősíteni az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon, hiszen egy számára fontos célcsoporttal – a mezőgazdaságból és állattenyésztésből élő magánszemélyekkel és vállalati képviselőkkel – találkozhat a fővárosi rendezvényen. A Metál-Sheet Kft. több ezer tonnányi alapanyagkészlettel rendelkezik, és közel 50 munkatárs dolgozik azon, hogy a megrendelt termékeket nagyon rövid, akár egynapos gyártási határidővel el tudják készíteni. Sőt, ha a vevők igénylik, a saját teherautóikkal, gyűjtőfuvarban szervezve házhoz is tudják juttatni azokat. A szendvicspaneleket, szelemeneket és trapézlemezeket évente ellenőrzött és jóváhagyott gyártáshelyi ellenőrző rendszerben gyártják, magyar nyelvű teljesítménynyilatkozattal és CE jelöléssel látják el. Szakértő munkatársaik a vevők igényeit megismerve segítenek a számukra legmegfelelőbbet kiválasztani termékkörükből. A telephelyükön egy közel 400 négyzetméteres bemutatóterem is található, ahol személyesen is megtekinthetők az általuk gyártott termékek. Gyorsaság, rugalmasság, minőség: a Metál-Sheet Kft. számára ezek azok az értékek, amelyek mentén a mindennapi munkájukat végzik, és amelyek révén sikeressé tudtak válni.
www.metal-sheet.hu

Kukoricabetakarító adaptercsalád: Optigép Kft.

optiA békési cég évtizedekre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik a napraforgó- és kukoricabetakarító adapterek fejlesztésében és gyártásában. Termékpalettáján ezek széles választéka megtalálható fix és összecsukható vázú, szárzúzós és anélküli, a különböző országokban alkalmazott sortávolságú és sorszámú gépek formájában. Legfrissebb fejlesztésük, az OptiCorn Premium adaptercsalád tagjai jelenleg fix vázzal, 4, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm osztással érhetők el. Jellemzőjük a kiemelkedően magas minőség, karbantartásmentesség, maximális üzembiztonság és jelentős tömegcsökkenés. Az összes részegységük (váz, összehordócsiga, törőegység) alumínium és korrózióálló acél felhasználásával készül. A könnyű gép kevésbé terheli a kombájn ferde felhordóját, és a tengelynyomásokra is kedvezően hat, főként a hátsó kormányzott kerekeknél. Csökken a talajtaposási kár és az őszi, csapadékos időszakban történő betakarításkor a felázott talajon való elakadás veszélye is. Az oldalsó burkolati elemek, illetve a sorok között elhelyezett sorválasztók és burkolatok rotációs öntéssel készült, könnyű műanyag elemek. A betakarítógépeken sokszor alkalmazott lánchajtások helyett a német GKN Walterscheid GmbH prémiumkategóriájú hajtóműgyárával együtt tervezett és általuk gyártott alumíniumházú hajtóművek garantálják a maximális üzembiztonságot. A szárzúzó a kukoricaszárat körülbelül 6 cm-es darabokra aprítja, megfelelő tarlót hagyva a szántáshoz. A rozsdásodásra egyáltalán nem hajlamos anyagoknak köszönhetően a gépek tökéletesen időtállóak, hosszú idő után is esztétikusak maradnak.
www.optigep.hu

Energiatakarékos Biturbo szárító: Pannonagri Kft.

pannaA tatai Pannonagri Kft.-t 1995-ben alapították olyan vezető szakemberek, akik korábban több évtizedes tapasztalatot szereztek a Bábolna B1-15 típusú szárítók gyártásában, felépítésében és üzemeltetésében. A cég fő tevékenységi köre így a gabonaszárítók, a tisztító- és tárolókomplexumok kulcsrakész létrehozása. A Pannonagri Kft. és a német Stela gyár 2015-ben közösen felépítette az első Biturbo szárítót Magyarországon. A Stela gyártmányú szárítók nagy keménységű alumíniumötvözetből készülnek, német precizitással. Vezérlésük, hűtőlevegő-visz-szakeringetésük és a levegőcsatornák szigetelése kiemelkedő. Ezek a tulajdonságok eredményeznek egy olyan takarékos gépet, amely alkalmas minden fajta termény kezelésére. A Biturbo egészen új műszaki megoldásokkal, a lehető legkedvezőbb energiafelhasználási paraméterekkel működik. A berendezés – 10% vízelvonás esetén – 20 és 40 t/h névleges teljesítménnyel is piacra kerül. A Biturbo nevet azért kapta, mert az elterjedt toronyszárítókkal szemben ebben a berendezésben két szőnyegégő található. Az alsó égő felmelegíti a kintről beáramló levegőt, majd ezt a megszokott módon, szívóhatással kényszeríti át a terményen, ezután egy közbenső ventilátor segítségével újra friss levegőt kever a már meleg levegőhöz. Végül a következő szőnyegégővel felmelegíti a kívánt hőmérsékletre a szárítóban lévő levegőt, amelyet újra átszív a feljebb elhelyezkedő terményrétegeken. A folyamatos, irányított hőhatásnak köszönhetően a termény kíméletesen szárad, és a torony alsóbb szakaszában már hűteni lehet. A rendszer tavaly ősszel már sikeresen bizonyított a kukorica aratása után.
www.pannonagri.hu

Tavaszi munkagépek: Quivogne

quinA Quivogne csoport magas minőségű és innovatív mezőgazdasági munkagépek gyártója. Termékei között a kis- és közepes magángazdaságok és a legnagyobb agrárholdingok is megtalálják a számukra legjobb műszaki megoldást. A gyár a kiállításon elsősorban olyan gépeket ajánl majd, amelyek a tavaszi munkákhoz szükségesek. A C pavilonban az érdeklődők találkozhatnak többek között az Opall-Agri magágy-előkészítéshez használt kompaktoraival. A Magyarországon is jól ismert cseh munkagépgyártótól egy 6 és egy 8 méteres kompaktort mutatnak be. A precíziós magágykészítésre alkalmas gépek 3-tól 10 méteres munkaszélességig érhetők el, függesztett és vontatott kivitelben. Az Opall-Agri gyár termékei közül ezenkívül még egy négyvasú váltvaforgató ekét is láthatnak majd az érdeklődők. A „verhetetlen” ár-érték arányú eszközt réselt kormánylemezzel, 140×140×10 milliméteres gerendellyel és akciós áron, 10 775 euróért kínálják a partnereknek. A Quivogne standján kiállítanak egy gazdag felszereltségű, 18 méteres szórókerettel, menetarányos permetlé-kijuttatással, háromállású fúvókatartóval és Bravo 180 vezérléssel szerelt permetezőgépet, amely az év elején már 22 500 eurótól megvásárolható lesz. A cég a szemenkénti vetésre a Prosem kukoricavetőgépet ajánlja. A robusztus gép a kiállításra mű--trágya- és granulátumadagolóval, teleszkópos vázzal, tárcsás csoroszlyákkal és PM300E vetésellenőrző monitorral érkezik. Ott lesz a kiállításon a Quivogne sorközművelője, a Maxiplant is. A hatsoros, csukható gép akciós ára tavasszal 5700 euró lesz.
www.quivogne.hu

Homlokrakodók, ekék, kultivátorok, pótkocsik, fronthidraulikák: Sato-Gép Kft.

satogA Vas megyei Simaság községben lévő Sato-Gép Kft. 2009 óta a Mandam talajművelő gépek, illetve a német gyártmányú Stoll homlokrakodók forgalmazója, utóbbinak 2012-től kizárólagos importőre is Magyarországon. Színes gépbemutatóval és újdonságokkal várja látogatóit a Sato-Gép Kft. a januári AGROmashEXPO-n. Bemutatják például az említett Stoll homlokrakodókat mint számos nyugati traktormárka gyári rakodóját, valamint más traktorokra szerelhető típusokat, azok gyári fényezésével. A Stoll FZ Profiline homlokrakodók tökéletesen adaptálhatók szinte minden traktortípushoz, egészen 300 lóerőig. A cég standján megtekinthetők majd az új Stoll Classicline típusok is, amelyekre a kiváló anyagminőség, egyszerűség, gyorsaság és hatékonyság, valamint garantáltan hosszú élettartam a jellemző. Újdonsággal is készülnek a kiállításra: az expón láthatja először a közönség a Mandam váltvaforgató ekéket, amelyek masszív, erős vázszerkezetére Kverneland típusú ekefejek és kopóalkatrészek kerültek. A gyár a nyugati konstrukciók mintájára 3, 4 és 5 fejes, teli és réselt kormánylemezes változatokat alakított ki, 82 centiméteres vázmagassággal és 102 centis ekefejtávolsággal. Az új Mandam ekék mechanikus és hidraulikus (Vario) fogásszélesség-állítással rendelhetők már az év végétől. Az expón természetesen kiállítják az évek során egyre inkább elterjedt és nagyon jó munkát végző Mandam TOP kultivátort, illetve a legújabb Mandam GAL gumibakos rövidtárcsát is. A talajművelő gépeken kívül megtekinthetők majd az erős alvázukról ismert Zaslaw pótkocsik és a német prémiumminőségű Degenhart fronthidraulikák.
www.satogep.hu

Megérkezett a gépek új generációja: Andreas Stihl Kft.

sthilA tél közeledte korántsem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk kedvenc ház körüli teendőinkről. Egyrészt az utolsó szegély- és sövénynyírás mellett az avar eltakarítása közben is kibontakozhatunk, másrészt egy fűtött fészerben vagy garázsban akkor is nyugodtan dolgozhatunk, ha odakint már tombolnak a mínuszok. A STIHL éppen nekünk, megrögzött hobbifelhasználóknak fejlesztette ki COMPACT akkumulátoros rendszerét.

Az új, akkus termékcsalád tagjai munka közben érzik magukat igazán elemükben. Csendesek, tiszták és könnyen kezelhetőek, a vezeték nélküli kivitel pedig széles körű, rugalmas felhasználási lehetőségeket nyújt. Az ergonomikus STIHL FSA 56 szegélyvágó gyökeres változást hoz a kertben, a pehelysúlyú HSA 56 rendet vág a sövények között, a BGA 56 zajérzékeny területeken is diszkréten veti be elsöprő erejét, a csapat legsokoldalúbb tagja azonban kétségkívül a STIHL akkus motorfűrésze.

A STIHL MSA 120 C-BQ a gyártó 90 éves tapasztalatát és az akkumulátorok legújabb fejlesztéseit sűríti magába. A könnyű, precíz és nagy teljesítményű fűrésznek nemcsak a fa építőanyagok méretre szabásakor, de tűzifaaprítás vagy a gyümölcsfák koronaalakítása során is nagy hasznát vesszük. A kompakt gépek lelke a STIHL innovatív lítium-ion akkumulátora. Az erősebb típussal az MSA 120 C-BQ akár 35 perc folyamatos munkára is képes töltés nélkül. Ez a gyakorlatban csaknem 100 vágást és jó néhány munkaórát jelent. Akkus gépe tehát bírni fogja a strapát. Na és Ön?
www.stihl.hu

Gépszállítás, autómentés: Syncro-Trade Kft.

synAz orgoványi (Bács-Kiskun megyei) telephellyel rendelkező fuvarozási cég 2008-ban jött létre, és azóta folyamatosan bővíti tevékenységi körét. Eleinte csak gépjármű-kereskedelemmel foglalkoztak, majd 2009-től javítással is, illetve a belföldi és külföldi szállítmányozást is felvették a palettájukra. Hat esztendeje kezdték el a bel- és külföldi mezőgazdaságigép- és áruszállítást. A rájuk bízott feladatokat olcsón, gyorsan, szakszerűen és rakománybiztosítással hajtják végre. Túlméretes gépek, mezőgazdasági munkaeszközök, építőipari gépek szállítását 24 tonnáig vállalják. A Syncro-Trade Kft. Magyarország és az Európai Unió területén napi 24 órában, évi 365 napon keresztül szolgáltat, garanciával.

A gazdálkodók és egyéb partnerek bátran számíthatnak rájuk, ha új gépet vásároltak vagy adtak el, a gépeiket idénymunkák során költöztetnék, esetleg kiállításra, rendezvényre szállítanák, illetve ha a járművük mozgásképtelenné vagy sérültté vált. 2011 és 2014 között a cég a géppark bővítését és korszerűsítését helyezte előtérbe, így új és megbízható eszközökkel áll a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére. MAN, Mercedes, IvecoésVolvo típusokból álló, fiatal gépjárműveik a legszigorúbb Euro 4–5-ös környezetvédelmi előírásoknak felelnek meg. A megbízók az árujuk helyzetéről bármikor tájékozódhatnak, hiszen minden gépjármű rendelkezik GPS-flottakövetővel. 2017-ben a gabonakombájn-szállítást is szeretnék felvenni tevékenységeik közé.
www.syncrotrade.hu

Új Teejet AEROS vezérlőegység a Caffini Prestige Starter permetezőn: SZEGÁNA Kft.

szeganaA mezőgazdaságigép-forgalmazással, va--la--mint alkatrész- és vetőmag-kereskedelemmel foglalkozó szegedi cég az olasz Caffini Prestige Starter vontatott szántóföldi permetezőt mutatja be újdonságként a januári szakmai rendezvényen. A 3300 literes tartállyal szerelt, 24 méter munkaszélességű eszköz HBM kerettel rendelkezik, amely nagy szilárdságú acéllemezből készül. Az erős, kívül-belül sima felületű tartály polietilénből van, ezért az üvegszálhoz képest háromszor akkora erőhatást képes elviselni, valamint a vegyszerálló képessége is kitűnő. A fúvókák a keret által védett helyen találhatók, a keretszárnyak végei pedig rugós biztosítással vannak felszerelve. A beépített Bertolini szivattyú speciális membránjai különösen jól tűrik a hajtogatást, és a vegyszerálló képességük szintén kiváló.

A SZEGÁNA Kft. valamennyi szántóföldi permetezőjéhez rendelhető a TeeJet Aeros permetezővezérlő monitor, amely sorvezető GPS és ISOBUS-vezérlő terminál is egyben. Az automatikus szakaszolásra és a VRA (Variable Rate Application), vagyis a hozamtérkép szerinti kijuttatásra is alkalmas, így a vegyszertakarékos növényvédelmet szolgálja. Az üzemanyag-takarékosság és precizitás javítása érdekében a TeeJet Aeros automatakormányzás-modullal is bővíthető, amely egyik traktorból a másikba 1-2 óra alatt átszerelhető. A TeeJet Aeros nemcsak azért hasznos újdonság, mert általa a Caffini Prestige Starter permetező immár ISOBUS-os traktorral is vezethető, de más ISOBUS-os munkagépek (műtrágyaszórók, vetőgépek stb.) is vezérelhetők erről a konzolról. Az eszköz márkától függetlenül bármilyen permetezőre felszerelhető, akár utólagosan is.
www.szegana.hu

Takarékos és intelligens terményszárítók: Tornum Kft.

tornumA svéd vállalat sokéves tapasztalattal rendelkezik a gabonakezelő rendszerek gyártásában, így teljes körű megoldást kínál a gabona szárítására, tárolására és állagmegőrzésére. A hazánkban gyári márkaképviselettel 2007 óta jelen lévő gyártó HR (hő-visszaforgatásos) terményszárítója jelenleg a legenergiatakarékosabb a piacon. A minden fő szárítási alapelvhez ragaszkodva kifejlesztett Tornum HR terményszárítók megfelelő teljesítmény- és feltöltőtömeg-aránnyal rendelkeznek (1:3 arány), és dupla hővisszaforgatást használnak. Nemcsak a felmelegedett hűtőlevegőt keringetik vissza az égéstér fölé, hanem a szárítózóna alsó részén átvezetett, párában szegény levegőt is. Alapos tesztelési, mérési és számítási munka eredménye az, honnan kezdhetjük el visszavezetni a szárító alsó szekcióiból a „száraz” levegőt. Jelentősek lehetnek ugyanis a veszteségek, amíg a visszakeringetett levegő újrahasznosul. Ha hosszú úton szállítjuk a felmelegedett levegőt, akkor magasabb lehet a hővesztesége, és a beépített ventilátor teljesítményének is nagyobbnak kell lennie. A Tornum HR terményszárító család tagjai a lehető legrövidebb úton mozgatják az újrahasznosítható levegőt, így maximalizálva a légtechnikai megoldásokból eredő energiamegtakarítást. Jelentős szerepe van a nedvességszabályozó rendszernek is, mivel minden túlszárítás veszteséggel jár. Ennek egyik típusa magánál a szárítási folyamatnál keletkezik, a feleslegesen felhasznált hő, levegő és idő formájában. A másik veszteség a terményértékesítésnél lép fel, hiszen a túlzottan sok elpárologtatott víz súlya „terményáron” értékesíthető lenne. A Tornum IDC intelligens szárításvezérlési rendszer minimálisra csökkenti ezeket a ráfizetéseket: nemcsak optimalizálja a nedvességet a szárítás folyamán, de – például okostelefon segítségével – lehetőséget nyújt a távoli ellenőrzésre és beavatkozásra is.
www.tornum.com/hu

Szemenkénti vetőgép, bámulatos teljesítménnyel: Vaderstad Kft.

vadA svéd munkagépgyártó cég kápol-násnyéki központú hazai leányvállalata kereken két évtizede, 1997-ben kezdte meg működését. Az idei szakkiállításon a Väderstad Tempo L szemenkénti vetőgépet kell mindenképpen kiemelnünk a kínálatukból. Az első évben a Tempo L csak 700, 750, 762 mm sortávolsággal és 12 vagy 16 soros kombi, azaz műtrágya-kijuttatására alkalmas változatban érhető el, amelynek központi eleme az 5000 literes műtrágyatartály és az abba integrált, kijuttatást segítő ventilátor. A műtrágyakocsi szállítókerekeinek teleszkópos tengelye nemcsak a 3 m-es szállítási szélességet, de a különböző sortávolságokhoz alkalmazkodást is lehetővé teszi. A Tempo L 350 kg/ha műtrágyadózist képes kijuttatni 15 km/h vetési sebességnél. A kiadagolást végző, új fejlesztésű Fenix III egységek 2-2 sor ellátásért felelősek, ennek megfelelően a szakaszolás is kétsoronként hajtható végre. A többi modelltől eltérően a Tempo L nagyobb méretű, 100 literes mag-, valamint 30 literes mikrogranulátum-tartályokkal készül, a vetőkocsik terheléséről pedig egy központi vezérlésű hidraulikus rendszer gondoskodik, amely akár 150 kg extra súlyt is képes egy-egy soregységre helyezni. A vetőgép irányítása az ún. E-Control alkalmazáson keresztül valósul meg, ennek alapja egy – a traktorfülkében elhelyezett – Wifi (vezeték nélküli) kommunikációt megvalósító Apple iPad készülék, amely ebben az esetben monitorként szolgál. A Tempo L a legnépszerűbb virtuális terminálokkal kommunikál, ami a szakaszolhatóság és a változtatható magmennyiséggel történő vetés alapja.
www.vaderstad.com/hu

Elektromos üzemű homlokrakodó: Valkon Kft.

valkonA Valkon Kft. 2007-ben alakult kecskeméti központtal, tevékenységét Valtra traktorok értékesítésével kezdte, és még abban az évben a német Bernard Krone Maschinenfabrik GmbH hivatalos magyarországi importőre lett. A vállalkozás azóta folyamatosan bővíti gépkínálatát, és jelenleg több mint 15, világszerte elismert gyártó termékeit forgalmazza. Az AGROmashEXPO-n aValkon Kft. felvonultatja a legújabb és legnépszerűbb gépeit. Ott lesznek – többek között – a legújabb Valtra és Challenger traktorok, a Hagie önjáró permetezők, a Kramer rakodók, a Krone zöldsor-gépei, a Househam permetezők, a Seppi zúzók és a Regent ekék. Az elmúlt évekhez hasonlóan a cég idén is készül különlegességgel: bemutatja a Kramertől az első teljesen elektromos üzemű homlokrakodót. A KL25.5e megjelenésével a múlté a dízelmotorok velejárója, a szén-dioxid-kibocsátás, a zaj és a koromszemcse. A költséghatékony, emissziómentes elektromos hajtású rakodóval akár épületekben, zajérzékeny területeken is gond nélkül lehet dolgozni. A KL25.5e teljesen kompakt és az összkerékkormányzásnak köszönhetően rendkívül fordulékony. A menethajtóműben egy magas teljesítményű elektromotor kapott helyet, míg egy másik elektromos motor a hidraulika-rendszert látja el. A Kramer a teljesen elektromos rakodóval a különleges partnerigényeket célozza meg, ugyanolyan teljesítményparaméterekkel, mint egy dízelüzemű gép esetében. A rakodót a kiállításon működés közben is megtekinthetik.
www.valkon.hu

ISEKI kompakt traktorok: Városkert Kft.

varoskertA biatorbágyi Városkert Gépipari és Kereskedelmi Kft. családi vállalkozásként alakult 1997-ben, és tulajdonosi körét, a tulajdonosok részarányát a mai napig változatlanul megőrizte. A cég profilja sem módosult az évek során: kommunális és mezőgazdasági gépek, járművek, járműfelépítmények, kiegészítő adapterek neves gyártóinak magyarországi vezérképviseletét látja el.

Ebbe a sorba illeszkedik a megbízhatóságáról és tartósságáról ismert japán ISEKI gyártómű, amely az 50-60 lóerő alatti traktorok piacán tölt be vezető szerepet európai és világviszonylatban egyaránt. Az ISEKI kiváló ár-érték arányú, magas minőségű és megbízható traktorokat kínál elsősorban talajművelési munkákhoz. Ugyanakkor a kompakt és fordulékony, összkerék-meghajtású kistraktorok egész évben bevethetők kertészetekben, erdőgazdaságokban vagy lótenyésztő telepeken, de akár telephelyfenntartásra és egyéb kommunális feladatok elvégzésére is kiválóan alkalmasak. Az ISEKI traktoron szembetűnő a funkcionalitás, a japán precizitás és a vele járó igen magas műszaki színvonal, így rögtön észrevehető, hogy a piacon kiemelkedő minőségű gépekről van szó. Valamennyi modell szabványos hárompont-csatlakozással és TLT-kihajtással rendelkezik, megtalálhatók közöttük hagyományos mechanikus és hidrosztatikus hajtású típusok is, de a legújabb modellek akár automata hajtóművel is rendelhetők. A megfelelő erőgép kiválasztásánál fontos szempontokban az ISEKI igen magas színvonalat képvisel: a japán kistraktorra tulajdonosa hosszú éveken keresztül, alacsony üzemeltetési költségek és nagy üzembiztonság mellett számíthat.
www.varoskert.hu

VERSATILE traktorok és kombájnok: Vektor-Holding Kft.

vektorAz elmúlt évtized tapasztalatai alapján bizonyossá vált, hogy a globális túltermelésből adódó árverseny óriási kihívás mind az európai, mind pedig a magyar gazdálkodók számára. A Vektor-Holding Kft. a költséghatékony termelés elősegítésével járul hozzá a hazai vállalkozók versenyképességének növeléséhez, amelyet széles körű termékpalettával, valamint magas színvonalú tanácsadói és vevőszolgálati támogatással valósít meg. Ennek érdekében választotta a VERSATILE termékcsaládot kínálata zászlóshajójának.

A VERSATILE traktorok és kombájnok elismerésre méltó műszaki paramétereikkel és a piacon egyedülálló ár-érték arányukkal garantálják a befektetés gyorsabb megtérülését. A megnyerő dizájn, modern ergonómia, korszerű elektronika mellett a fenntartási költségek akár 20%-kal is alacsonyabbak lehetnek más ismert traktorokénál és betakarítógépekénél, miközben végtermék-paraméterekben is állják a versenyt nevesebb versenytársaikkal. Nem véletlen tehát, hogy a Vektor januári kiállításra készülő gépei között központi szerep jut az ilyen, észszerűséget, racionalitást képviselő termékeknek. Természetesen a talaj-előkészítés gépei sem maradnak otthon, őket olyan márkák képviselik majd, mint az Einböck, a Kerner és a Regent, a szálastakarmány betakarításának elvégzésére pedig a Lely termékcsaláddal készül a cég. Pohárnok Pál ügyvezető üzletpolitikája kialakításakor arra törekszik, hogy a valóban csúcstechnikát képviselő, ám ár-érték arányban a versenytársakénál előnyösebb helyzetben lévő gépeivel nyerje el a gazdálkodók szimpátiáját.
www.vektor-mezogep.hu

MachineryGuide GPS-es sorvezető: Zetor-Vas Kft.

zetor2017-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a nyíregyházi Zetor-Vas Kft., amely elsősorban a cseh Zetor traktorok forgalmazójaként szerzett magának ismertséget. Természetesen ezeknél az erőgépeknél is használható a MachineryGuide GPS-es sorvezető rendszer, mégpedig elég hozzá egy okostelefon vagy tablet, hiszen a szoftver Android operációs rendszerre készült. Alkalmasságát a precíziós gazdálkodásra egy 10 Hz-es, GLONASS- és GPS-jeleket vevő, ingyenes SBAS (EGNOS, WAAS) korrekciókat használó antenna biztosítja, amely Bluetoothon keresztül kommunikál a készülékkel NMEA-üzenetek formájában. Az antennát a mezőgazdasági gép tetejére kell szerelni, ügyelve arra, nehogy takarásban legyen, ez ugyanis elengedhetetlen a megfelelő sorcsatlakozási pontossághoz. A rendszer részét ezenkívül már csak egy mikro-USB-kábel, egy 2 USB-vel rendelkező autós töltő, egy tapadókoronggal rögzíthető készüléktartó konzol, valamint – opcióként – egy 7 colos tablet alkotja, vagyis nem igényel nagyobb beruházást. A MachineryGuide használatával jelentősen csökkenhetnek az üzemanyag- és gépköltségek, valamint a műtrágya- és növényvédőszer-felhasználás, hiszen az alkalmazás révén elkerülhetőek az átfedések és területkihagyások. A magyar nyelvű kezelői felület egyszerűvé teszi az eszköz beállítását és használatát. A MachineryGuide ±30 cm-es pontosság elérésére képes, ami kiváló permetezéshez és műtrágyaszóráshoz, de szükség esetén továbbfejleszthető, például vetésre is alkalmassá lehet tenni.
www.zetorvas.hu

 

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom