A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Legyen mivel bálázni!

Betakarítás gépei - 2022.01.11

Az elmúlt tíz év után ma már a hazai gazdálkodók körében is ismerősen cseng a McHale név. A szálastakarmány-betakarító munkagépek fejlesztésére és gyártására specializálódott ír cég magyarországi gyárában készülő körbálázói teljesítményükkel, minőségükkel és értékállóságukkal számos gazdaságban bizonyítottak.

Legyen mivel bálázni!


A McHale körbálázók mellett az utóbbi években folyamatosan bővül a termékkör, lefedve a betakarítás teljes műveletét, így fűkaszák, rendképzők, kombinált bálázó-csomagolók, bálacsomagolók, bálabontók és a bálák mozgatásához, szeleteléséhez szükséges gépek is megtalálhatóak a cég kínálatában.

A vállalat egyik „zászlóshajója” a McHale V6 változókamrás körbálázócsalád. A gépek alapfelszereltségben rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek a jó minőségű, de egyben üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz. Ilyenek – csak néhányat említve – a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

A bálázás egy fontos betakarítási folyamat része, ezért lényeges, hogy optimális időpontban végezzék el, hiszen ez az egyik feltétele a kiváló minőségű takarmány készítésének. Ennek egyik alapja a rendelkezésre álló bálázógépek kiváló műszaki tartama, kapacitása, üzembiztonsága. Nem mindegy, hogy az adott terület bálázása mennyi időt vesz igénybe, hiszen az idő múlásával a takarmány minősége romlik. A gépek teljesítményén túl szintén fontos az elvégzett munka minősége, aminek egyik mérőszáma a bálák tömörsége. Egyértelműen cél a minél több anyag bepréselése egy-egy bálába, mivel így ugyanazt a takarmánymennyiséget kevesebb bálába kell felrakodni, beszállítani, ami mind a ráfordított munkaidőben, mind a ráfordított költségekben súlyos forintokban mérhető.

Egyre többen alkalmazzák a bálák egyedi csomagolását, amivel az időjárásnak való kitettség mérséklése mellett jóval értékesebb takarmány állítható elő. A McHale bálacsomagolókkal az egyszerű kezelhetőség mellett hatékonyan lehet kiváló minőségű takarmányt készíteni. 
A bálacsomagolás során igény merül fel a csomagolt bálák kíméletes mozgatására, az ehhez szükséges megfogóadapterek szintén megtalálhatóak a cég kínálatában.

A bálák felhasználását megkönnyíti a bálabontó gépek és bálaszeletelő adapterek használata. A McHale bálabontói egyaránt alkalmasak száraz anyagok kifújására, például almozáshoz, de szintén alkalmasak a nedves anyagok, szenázsbálák kiosztására is. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!


Címkék: körbálázó, bálázó, McHale

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...