TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Újabb egyedi megoldás a Krögertől a hatékonyabb betakarításért

Újabb egyedi megoldás a Krögertől a hatékonyabb betakarításért

Betakarítás gépei - 2021.12.01

2018-ban kezdte meg termékei magyarországi forgalmazását a német pótkocsipiac fontos szereplőjének számító Kröger. Mezőgazdasági termékvonaluk az AGROLINER nevet viseli, és a kínálatukban a két- és háromtengelyes, forgózsámolyos változatoktól a teknős billencseseken, letolókocsikon és bálaszállítókon át a dollykig minden megtalálható.

A cég a 2019-es évet a partnerek felkutatásának, a piac kiépítésének szentelte (forgalmazójuk az Agro-Tipp Kft. lett), így a járvány sújtotta 2020-as esztendő számított az első „igazi” szezonjuknak idehaza.

„Az eddig eladott termékek tulajdonosai maximálisan elégedettek, semmilyen negatív visszajelzés nem érkezett tőlük. De erre is számítottunk, hiszen kiforrott, strapabíró konstrukciójú gépeket kínálunk a gazdálkodóknak, a prémiumkategóriához képest versenyképes áron. A felhasználók a raksúllyal különösen meg vannak elégedve, 
a pótkocsikat bőven a határon tudják terhelni” – összegezte az eddigi tapasztalatokat Fazekas Sándor kelet-európai gyári képviselő.

Elmondása szerint a rendkívüli körülményekhez képest ők is elégedettek, nem gondolták volna, hogy kiállítások, vevőtalálkozások nélkül is ilyen volumenben tudnak értékesíteni. A legkeresettebb termékeknek a trágyaszóró adapterrel ellátott letolókocsik, a kéttengelyes dollyk és a forgózsámolyos, három oldalra billentő kocsik számítottak. Hab a tortán, hogy a magyar mellett a cseh piac is jól teljesített, sőt Horvátországban is szépen fogytak a letolókocsik. Az adapterekkel való felszerelhetőség minden bizonnyal tovább növelte a vonzerejüket.

Ide kapcsolódik a Kröger újdonsága is, hiszen az AGROLINER letolófalas pótkocsik immár gabonaátrakó csigával is elláthatók. A kardánhajtású csiga belső átmérője 520 mm, átrakási teljesítménye 600 tonna/óra, maximális átrakási magassága pedig 4500 mm. Ha egy traktor képes meghajtani a trágyaszóró adaptert, akkor a csiga sem fog gondot okozni neki. A tolófal tolási sebességét automata letolásszabályzó irányítja, ez garantálja, hogy mindig az optimális terménymennyiség kerül a csigába.

„A Kröger mindig egyedi megoldásokra törekszik, ki akar tűnni a tömegből, és ezt az átrakócsiga esetében is elmondhatjuk. A hidraulika-rendszer és a csigán lévő világítás működtetése távirányítóval végezhető, így a kezelőnek ki sem kell szállnia a traktorból. Az eszköz tehát már alapból kiválóan felszerelt, lényegében csak a kamerarendszer számít opciónak” – emelte ki Fazekas Sándor.

A német pótkocsik vásárlói rétegét jellemzően az 500 hektár fölötti földterülettel rendelkező gazdák alkotják. Eleinte a Magyarországon élő német és holland termelők választották, hiszen náluk már családi hagyománynak számít a Kröger termékek használata, de egyre több ma­­gyar vásárlója is van a cégnek.

Demózási lehetőség!

A Kröger az előttünk álló időszakban még több lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a gazdák megismerhessék termékeit. A rendszámmal, cascóval ellátott pótkocsikat ezért a potenciális vásárlók legfeljebb egy hétre ingyen elvihetik magukhoz (traktorral vagy kamionnal), hogy a saját körülményeik közt próbálhassák ki azokat. A pótkocsik egy K80-as és két K50-es vonófejjel csatlakoztathatók, aki pedig nem rendelkezik ilyennel, annak a hazai képviselet a rendelkezésére bocsát egy megfelelő traktort is – szintén ingyen, csak megtankolni kell. A próbadarabként elvitt pótkocsik természetesen meg is vásárolhatók.

 

krogerhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!
Szerző: AgrárUnió

Címkék: pótkocsi, Kröger, agroliner
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Korszerű fejési rendszerek a világban

Aki egy kicsit is jártas a tejtermelő tehenészetek világában, annak nem kell bizonyítani, hogy mennyire ...