A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

OPTImális választás! – Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol

Betakarítás gépei - 2015.03.23

Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésű termékeire terjed ki.

OPTImális választás! – Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol



Napraforgó-betakarító adapterek
A NAS adapterek immár 20 éve ismertek a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig. Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhető velük a napraforgó betakarítása. A hatsoros gépek területteljesítménye 20 ha/nap.
Az adapterek fém- vagy műanyag sorválasztókkal kaphatóak, univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterek rázóasztalos megoldásúak, ami lehetővé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis (<0,5%) veszteséggel betakarítható. Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100–150 kg-ot is elérheti. Ennek következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással).
A szárzúzós változatú NAS Z biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után végezhető. A csukható változatú NAS CS gyors átállást tesz lehetővé a területek között.
A folyamatos, tervszerű fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM néven fix vázú, PSM CS néven összecsukható vázú talajkövető szárzúzóval felszerelt napraforgó-betakarító adapterek a NAS változatok minden előnyével rendelkeznek, emellett hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésű szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dőlt állományban is használható.
A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken, és megtakarítható a külön erő- és munkagépigény, valamint a külön menetben történő szárzúzás munkaideje és költsége.
Kukoricabetakarító adapterek
A fix és csukható vázú kivitelben kapható OptiCorn típusú, szárzúzóval szerelt adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatóak. Speciális, késes törőhengerei – melyek hosszabbak az átlagos hengereknél (640 mm) – biztosítják a hatékony szárlehúzást nagyobb haladási sebesség mellett is. A törőhengerek kései, ill. a zúzókések élei kopásálló keményfémpor bevonattal ellátottak. A törőhengerek csapágyazása nem igényel napi karbantartást. A törőlécek központi vezérléssel állíthatók. A nagy sebességgel forgó (2400 1/s) zúzóegységek kikapcsolhatóak. A törőegységek soronként 1-1 Walterscheid biztonsági kapcsolóval vannak ellátva. A gépek fém- és műanyag burkolatos változatban rendelhetőek.
A gépek korszerű színvonalon tartását, a tervezési, gyártási folyamatot ISO 9001 minőségügyi rendszer felügyeli.


Címkék: