TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
„Az év magyar mezőgépe 2018” díj – Még több kukorica: CORIO CONSPEED

„Az év magyar mezőgépe 2018” díj – Még több kukorica: CORIO CONSPEED

Betakarítás gépei - 2018.02.09

A 36. AGROmashEXPO és 8. AgrárgépShow kiállításon ünnepélyes keretek között átadták „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat, melyet a CLAAS Magyarországon tervezett, kifejlesztett és gyártott CLAAS CORIO adaptere nyert el.

„Az év magyar mezőgépe” díjat a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, innovációs tevékenységük ösztönzésére, valamint piaci elismertségük növelésére alapította a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft..

Az idei „Az év magyar mezőgépe” díj nyertese a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. globális forgalmazású CORIO CONSPEED kukoricacső-törőadapter családjának 8-75 FC típusú, 8-soros modellje lett.

Hasonlóan az összes CLAAS gabonaasztalhoz, a CORIO CONSPEED kukorica adaptereket a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. gyártja. Az adaptereket a legmodernebb gyártási eljárásokkal, a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően és pontosan a megrendelő kívánsága szerint készítik. A most díjat nyert adapter a már ismert CONSPEED csőtörő adapter teljesen átalakított, továbbfejlesztett változata.

új adapterek

A törökszentmiklósi gyárban, bár számos folyamat automatizáltan zajlik, a legtöbb munkalépést pontos, kétkezi munkával végzik. Annak érdekében, hogy a gyártás a lehető leghatékonyabb legyen, a gyártáshoz szükséges alkatrészek pontosan a megfelelő időben kerülnek a gyártósorra. Ennek eléréséért kiválóan működő logisztika dolgozik a háttérben.

Az új modellek új, erősebb hajtással kaphatók. A módosított hajtás hatékonyabb és könnyebben fut. A kívánt fordulatszám eléréséhez az adapterhez alapban két fogaskerék-készlet jár, míg egy további alkatrészként rendelhető meg.

Az új adapterek fontos jellemzője, hogy a veszteségek megelőzése érdekében a piacon leglaposabb, 17°-os a talajra helyezési szögük.

17 fokos talajra helyezési szög

 A CORIO és CORIO CONSPEED-ről nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindig csúcsformában van: mindamellett, hogy a szárterelő csőrök egyedülálló, kúpos formát kaptak, felületük struktúráját is javították a magyar tervezőmérnökök. Mindezzel a növények kezelése még kíméletesebb lett. A csőr oldalfalát a csőveszteségek elkerülése érdekében úgy fejlesztették ki, hogy betakarítás során a kukoricaszár csak később, és egy rugalmasabb helyen kerül bevezetésre.

A szárterelő csőröket egy új megoldásnak köszönhetően könnyen a koporsók tetejére lehet felcsukni. Mivel így az adapter 80 centiméterrel rövidebb, a közúti közlekedés sokkal biztonságosabb. További kezeléskönnyítő részlet, hogy egy mechanikus reteszeléssel a burkolatot könnyen fel lehet nyitni, így egyszerűen és gyorsan elvégezhető a karbantartás és a tisztítás.

Csúcsformában

 A fülesláncok feszítése és cseréje könnyen, kényelmesen, gyorsan elvégezhető. A burkolat felnyitása után egy egyszerű szerszámmal ki lehet lazítani, meg lehet feszíteni, vagy éppen ki lehet cserélni a láncot. Ezzel a megoldással értékes idő takarítható meg az adapter napraforgóra történő átszerelésénél.

A CORIO és CORIO CONSPEED adapterek "lelke" a törőhengerük, ugyanakkor ennek kialakítása a két sorozatnál különböző. A CORIO CONSPEED adaptereknek kúpos a törőhengere, míg ez a CORIO adaptereknél egyenes kialakítású.

új csukási mechanizmus

CORIO CONSPEED: kíméletes csőtörés – gyors betakarítás

A kukoricanövény hengerek közötti lehúzásának sebessége a törőhengerek kúpos kialakítása miatt a henger átmérőjének növekedésével egyre gyorsabb. Így – akár nagyobb betakarítási sebességnél is – a kukorica először lassan, kíméletesen, majd egyre nagyobb sebességgel lesz lehúzva. Ezáltal elkerülhető a csőveszteség, illetve a nem kívánatos növényi részek sem kerülnek be a kombájnba.

kíméletes csőtörés, gyors betakarítás1kíméletes csőtörés, gyors betakarítás2kíméletes csőtörés, gyors betakarítás3

A technológia további előnye, hogy az alacsony lehúzási sebességből adódóan a kukoricaszár alsó részén is kiváló a szárzúzás minősége. A lassan növekvő áthúzási sebesség miatt pedig elkerülhető a csőveszteség és a szemek sérülése. Végül, de nem utolsó sorban a kevesebb, kombájnba kerülő nem kívánatos növényi rész nagyobb áteresztésről, illetve betakarítási sebességről gondoskodik.

A CLAAS csőtörő adapterek minden betakarítási körülmény esetén megfelelő megoldást kínálnak. Legyen száraz vagy nedves az állomány, az új CORIO sorozat számos megoldásával kíméletes növénykezelésről gondoskodik. A 4-től 12 sorig terjedő munkaszélességek, a fix, illetve csukható vázú kivitelek közül biztosan megtalálja azt az adaptert, amire Önnek szüksége van.

Címkék: AgrárgépShow, mezőgép, adapter, AGROmashEXPO, CLAAS CORIO
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Friss alapanyagok, friss gondolatok

Friss gondolatokat, új készítményeket, gyakorlatias megoldásokat ajánlott a zöldségtermelő kertészek ...