A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva 2023 jan TEFLIX
AgroMashExpo
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

A rendterítők óriása – A Krone KWT

Betakarítás gépei - 2017.01.07

Az új KWT 1300-assal a Krone egy vontatott, 13,1 méter munkaszélességű rendterítőt mutat be, amely az egyéni vállalkozóknak és a bérvállalkozóknak is ideális munkagép.

A rendterítők óriása – A Krone KWT


A 12 rotor és a már bizonyított rotorátmérő 1,53 métertől, illetve a rotoronként 6 kar ugyanúgy, mint a különböző hosszúságú rugós fogak, szolgálják az egyenletes terítési képet. A rugós fogaknak köszönhetően csökken a takarmány szennyezettsége és ezáltal jelentősen javul a takarmány minősége. Az edzett, 9,5 mm vastag Super-C fogak 5 rugófordulattal a lehető legbiztonságosabbak. A szórás szögét 13° és 19° között szerszám nélkül lehet 4 pozícióban állítani.

kr1

Ugyanúgy, mint az összes rendterítőjénél, a KWT 1300-nál is az ezerszer bevált Octo-Link tengelykapcsolót használja a Krone. A kardánkereszt és az ebből fakadó napi zsírzás helyét felváltja a Krone a karbantartásmentes, 8 ujjas tengelykapcsolójával. Ez a megoldás mindegyik pozícióban erőzáróan és megbízhatóan viszi át a hajtást. A rotorhajtóművek, mint az összes Krone rendterítőnél, speciális folyós zsírban futnak, karbantartásmentesek, így a karbantartási szükséglet a minimumra redukálódott. Továbbá a rotorhajtóművek a tartóváz alá vannak felerősítve, ezáltal nem vesznek részt a közlekedésben, és ez a kialakítás a rotorokra ható terhelést jelentősen csökkenti.

A nagy munkaszélesség ellenére a KWT1300 rendterítő 40km/h-s, merev futóműve gondos-kodik a példaértékű menetstabilitásáról. A szé-riafelszereltség részét képező felfüggesztés középen vonószemmel (felső és alsó felfüggesztés) különösen könnyed, egyszerű és komfortos felakasztást tesz lehetővé.

kr2

A kompakt futóműnek köszönhetően kis erőgéppel nagy munkaszélesség valósítható meg. Komfortfelszereltségben a KWT 1300 Plus hidraulikus futómű tehermentesítéssel is felszerelt, és a szállítókerekek súlyáthelyezéséből adódóan 
a fűtarló sérülése elkerülhető. Egy húzórugó – a hárompont-felfüggesztésen – megakadályozza az alsó függesztőkarok kiemelkedését a fordulókban.
Opcióban elérhető egy ponyva, amely megakadályozza a területhatáron haladás során, hogy a takarmány átrepüljön a szomszédos területre. Amikor használni akarjuk ezt a ponyvát, elég csak a kabinból komfortosan munkahelyzetbe hajtani.

www.valkon.hu


Címkék: