Rendfelszedő készült

2021.07.17

A Pöttinger 1999-ben dobta először piacra a nagy teljesítményű JUMBO rendfelszedő kocsit, amelyet természetesen azóta is folyamatosan fejleszt. A 7000-es modellcsalád tagjai révén most újabb csúcsgépeket alkotott, és ezek akár az 500 LE-s traktorokhoz is kiváló választást jelenthetnek.

Rendfelszedő készült – akár 500 lóerős traktorokhoz


pottingerbalazo2

A számos szabadalmaztatott műszaki megoldással rendelkező JUMBO 7000 család külsőleg is megújult, de a hangsúly legfőképpen a technikai tartalmon van. A takarmány tiszta felszedéséről 7 soros, 2300 mm munkaszélességű, hidraulikusan állítható pick-up gondoskodik.

A POWERCUT rövidre szeletelő rendszer aszimmetrikusan elhelyezett 48 darab késsel rendelkezik, és 34 mm-es elméleti szecskahossz kialakítására képes. A rotor az erősített acélegységek révén 25 százalékkal hosszabb élettartammal bír. Átgondolták az osztott kaparóláncos rendszert is, így a kocsi már kereken 1 perc alatt teljesen leüríthető.

Az új JUMBO 7000-es család hat modellt foglal magában, és ezek kapacitása 38-tól 54 köbméterig terjed. Magasítókkal a kocsik befogadóképessége akár további 4,3 köbméterrel növelhető. A tandem- vagy tridem-futómű hidropneumatikusan rugózott. Az AUTOCUT automatikus késélező rendszer folyamatosan topon tartja a vágószerkezetet, ezáltal az üzemanyag-fogyasztás akár 15 százalékkal is csökkenhet. A kocsi „okos” kezelésében a POWER CONTROL rendszer és az EXPERT 75 és CCI 1200 ISOBUS-terminálok segítenek.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE