TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 62.767,17 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.036,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 56.481,88 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.553,53 Ft (tonna)
Repcemag: 160.863,54 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.962,97 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 641 Ft
Benzin ára: 619 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,46
USD: 361,89
CHF: 409,33
GBP: 460,87
Hirdetés
Bálázógépek a Mascartól – „Nagyszerűt alkotni csak szenvedéllyel lehet”

Bálázógépek a Mascartól – „Nagyszerűt alkotni csak szenvedéllyel lehet”

Állattartás gépei - 2021.05.11

A gyárat alapító Antonio Maschio meggyőződése volt, hogy üzleti sikere a mezőgazdasági felhasználók teljes elégedettségén múlik, amit kivételes termékekkel és a hozzájuk kapcsolódó magas szintű szolgáltatásokkal és szervizzel tud elérni.

Erre a szemléletre tanította gyermekeit és munkatársait is, akik jelenleg ugyanebben a szellemben fejlesztik a termékeket és a gyárat.

A vállalat termelésének 80%-át a világ 35 országába exportálja. Termékeik közül Magyarországon egyre népszerűbbek a bálázóik, melyekből a gyár négy sorozatot kínál.

• 
Mascar Corsa sorozat: fix kamrás bálázó, egyszerű felépítésű. Teljesítményigénye kicsi (45–55 LE). Széna, szalma, lucerna és kukoricaszár bálázására alkalmas. A géppel a legnagyobb déli melegben is lehet bálázni.

mascar1

Mascar Corsa

• 
Mascar Tuareg sorozat: robusztus felépítésű, gyors, rotoros adagolós, és szecskázóval is felszerelhető. Ennek köszönhetően nemcsak száraz, hanem zöld bála készítésére is alkalmas.

• 
Mascar Diavel sorozat: a nagy tételben bálázók igényeire fejlesztett, fix kamrás bálázó. Igen tömör, 130-as bálák készíthetők ezzel a géppel, akár 90 darab óránként. Eltömődés esetén a bálakamra alja hidraulikusan lenyitható az eltömődés könnyebb megszüntetése érdekében.

mascar2

Mascar Tuareg

• 
Mascar Monster sorozat: változó kamrás bálázó, szintén a nagy tételben bálázóknak fejlesztve. Gyors rendfelszedővel készül, 5 da­­rab kapcsos vagy 3 darab végtelenített Continental hevederrel. 
A bálaméret 80–170 cm között változtatható. Opcióként szecskázós kivitelben is rendelhető. A bálák mag- és palástnyomása külön ál­­lítható. A bálakamra alja ennél 
a típusnál is hidraulikusan lenyitható.

mascar3

Mascar Monster

Néhány Mascar bálázó tulajdonosának 
véleménye:

Losonczi István (Corsa-használó): Három éve használom a bálázót. 
A bálák megfelelően kemények, akár egy gyerek is tudja gurítani azokat. Bálázok a géppel szénát, szalmát, lucernát és kukoricaszárat. A lucernát kíméletesen kezeli, annak levelét a rendfelszedője nem veri le. Az alacsony karbantartási költségnek és a kis üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően nagyon gazdaságosan üzemeltethető a bálázó. Évente 2500-3000 bálát készítek. Gazdaságom méreteit figyelembe véve az egyik legjobb ár-érték arányú gép. Már a bálázó előző generációját is használtam, és az azzal szerzett tapasztalatok is segítettek abban, hogy az új Corsa mellett döntsek.

Kovács Miklós (Tuareg-használó): Hat éve használom a bálázót. Fontos volt számomra a nagy bálaméret és a gyorsaság. Már első ránézésre is nagyon robusztus gépnek tűnt, nem csoda, hogy könnyedén tudtam vele 650 kg-os száraz lucernabálákat készíteni. Gyorsaságban és 
az elkészített bála minőségében sem marad el a hasonló felszereltségű, de ma­­­­­­­gasabb áron értékesített versenytársai mellett. Ezt az öcsémmel – aki prémiumkategóriás, magas árfekvésű bálázó tulajdonosa – rendezett „házi” versenyek során sokszor bizonyította a Tuareg.

Keleti Kft., Major Viktor tulajdonos (Mons­­­­ter-használó): A Monster minden kultú­rában jól vizsgázott, ráadásul igen hasznos az a tulajdonsága, hogy különféle méretű bálákat lehet vele készíteni, és állítható a bála mag- és palásttömörsége. A rendfelszedő jól elboldogul a nagy kombájnok által hátrahagyott, széles rendekkel, ráadásul amennyiben eltömődik 
a rendszer, hidraulikusan nyitható a kamra alja, és könnyen megszüntethető az eltömődés. Az egyszerűen kezelhető vezérlőmonitoron jól követhető a bála aktuális állapota. Első ránézésre nem mutatja a gép, de munka közben hamar kiderül, hogy nagyon gyorsan dolgozik, tömör, szép bálák készíthetők vele. Ráadásul halkan, és – könnyű hajtásának köszönhetően – üzemanyag-takarékosan teszi 
a dolgát.

 

V. Z.

mascar hirdetes Nagyítás a képre kattintva!

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: körbálázó, bálázó, Mascar
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Több pénzt akar keresni? Akkor ideje, hogy megtanulja az őszi ...

Tavasszal a vegetáció megindulásakor a legfontosabb feladat az őszi búza és a repce nitrogén fejtrágyázásának ...