A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Furcsán szecskáz a Krone tesztfázisban lévő gépe

Állattartás gépei - 2020.11.26

Újfajta silózót fejleszt a német Krone. A javában tesztelt eszköz az önjáró szecskázókkal is felveszi a versenyt, a bekerülési költsége viszont azokénál jóval alacsonyabb lehet.

Furcsán szecskáz a Krone tesztfázisban lévő gépe


A Krone meghökkentő silózó adaptert tesztel, a hátulra függesztett eszközhöz fordított menetirányban kell használni a traktort. A korábban csak pletykaként terjengő hírt a Profi szakoldalnak erősítette meg a német gyártó, és rögtön kiváló minőségű fotókat is a sajtó rendelkezésére bocsátott. Pontosabb technikai részleteket a Krone egyelőre nem árult el, hiszen a termék piacra kerüléséig még hosszú időnek kell eltelnie.

Egy ilyen szecskázó adapter mindenképpen könnyebbé, egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a munkaműveletet, ráadásul mindez alig megy a területteljesítmény rovására. A Claas Xerion 5000, Fendt Vario 1050 és más hasonló erőgépekkel kompatibilis eszköz a gyártó szerint üzemanyag-fogyasztás, munkaminőség és teljesítmény terén a Big X 480 önjáró silózóval is felveszi a versenyt. A meghajtás hidraulikusan történik. A Profi újságírójának látogatásakor egy Fendt traktorra éppen egy 8 soros EasyCollect kukoricaadapter volt felszerelve, amely nagyjából 6-7 tonnát nyom, így a traktor hátsó függesztőműve kényelmesen elbírta. A Kronénak már csak azt kell felmérnie, hogy a piacnak szüksége van-e egy efféle szecskázó eszközre.
Címkék: kukorica, Krone, önjáró, silózás, függesztett, adapter, szecskázó