Hirdetés
Háló vagy fólia, az Impress körbálázóknak mindegy

Háló vagy fólia, az Impress körbálázóknak mindegy

Állattartás gépei - 2020.10.08

A terményminőség javítása érdekében frissítette Impress körbálázóit a Pöttinger. Az új multifunkciós kötözőegység háló és fólia alkalmazására egyaránt képes, így a gazdák az egyedi igényeiknek megfelelően használhatják.

Az osztrák Pöttinger Impress körbálázók új kötözőegysége nemcsak a hálós, de fóliás kötözést is lehetővé teszi. Utóbbi esetben a bála már a bálakamrában kap egy csomagolófóliás kötést, és így kerül rá a csomagolóasztalra. Mindez jobb fedést, magasabb minőségű szenázst és könnyebb bálakezelést eredményez. A szilázsbálák átmérője pedig nagyjából 3 centiméterrel csökkenthető az opcionálisan elérhető kötözőegység által, ami mintegy 70 literrel kevesebb oxigént eredményez a csomagolás alatt.

A háló vagy fólia közötti váltás villámgyorsan történhet meg, és ezt a műveletet csúszó gördülőkerék is segíti, amely a tekercstartó elején kapott helyet. A tekercstartón akár 1420 mm széles és 310 mm átmérőjű kötözőanyagok is elhelyezhetők. A kezelő munkáját az alapfelszereltség részét képező kamera segíti, ennek révén ellenőrizhető a kötözés, csomagolás folyamata a Pöttinger fixkamrás, illetve az Impress Pro változókamrás bálázóin.


   

Címkék: Pöttinger, fólia, szilázs, bála, bálacsomagolás, bálakötözés , háló, szenázs 
Kiemelt hírek