A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

2-nódusz Pack – komplett megoldás a kalászosok első permetezésére!

Növényvédelem - 2016.03.16

A mezőgazdasági termelést számos külső tényező befolyásolja, amely következményeként a termelő részéről komplex megoldást biztosító, ugyanakkor praktikus, gazdaságos technológiai igények jelentkeznek. Az FMC/Cheminova igyekszik ezen igényekkel lépést tartani és minden kultúra vonatkozásában olyan technológiákat/technológiai csomagokat kialakítani, amelyek a termelésben jelentkező adott problémakörre teljes körű megoldást biztosítanak.

2-nódusz Pack – komplett megoldás a kalászosok első permetezésére!A kalászos gabonák (őszi búza, őszi árpa, rozs, tritikálé, tavaszi árpa, zab) növényvédelmében ilyen komplex megoldást biztosít a 2-nódusz Pack technológiai gyűjtőcsomag, mely a Saracen Pack gyomirtó szert, a Rubric gombaölő szert és a Microbio hatásfokozót tartalmazza (Saracen Pack 1 csomag+Rubric 5 l+Microbio 2,5 l).

Miért előnyös a 2-nódusz Pack alkalmazása?
-A kalászos gabonák szárbaindulásától két nóduszos állapotáig egy menetben tudunk védekezni a magról kelő és évelő kétszikű gyomok ellen és megelőző védelmet biztosíthatunk a rozsda- és levélbetegségek ellen.
-A kétszikű gyomok ellen három hatóanyag (floraszulam+tribenuron-metil+tifenszulfuron-metil) biztosítja a komplex védelmet, kiemelve többek között a herbicid toleráns árvakelésű napraforgó, a ragadós galaj (max. 5-6 levélörvös fejlettségig) és a későn csírázó T4-es gyomok, valamint a mezei acat elleni hatékonyságot. Ráadásul akár a zászlóslevél kiterüléséig felhasználható a Saracen Pack.
-A kalászos gabonák rozsda (kiemelten a sárgarozsda ellen) és levélbetegségei ellen a Rubric 1 l/ha-os dózisával az egyedien magas epoxikonazol szisztémikus hatása biztosítja a védelmet, valamint jól keverhető mind rovarölő szerekkel (Rapid CS), mind növénykondicionáló készítményekkel (Plantafosz Réz) (1. ábra).
-A 2-nódusz Pack csomagban biztosított Microbio fokozza a kijuttatott növényvédő szerek hatékonyságát.
-A 2-nódusz Pack kiváló hektárköltséggel rendelkezik!

 

kezeletlen

rubic

                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                

 

1.ábra. Rubric+Plantafosz Réz szép védelmet biztosít
(bal oldal kezeletlen, jobb oldal Rubric+Plantafosz Réz)
(Vas megyei Kormányhivatal NTI, Nemesrempehollós, 2014)

 

Tisztelt Kolléga, a 2-nódusz Pack egy komplex, és egyedi lehetőség a kalászos gabonák növényvédelmi technológiájában, amelyen túl vegye figyelembe, hogy a 2-nódusz Pack kalászos technológiai csomag megvásárlásával 10 % árkedvezményhez is hozzájuthat!

További információ: www.cheminova.hu

 

Szerző: FMC/Cheminova Magyarország Kft.

Címkék: