TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
A vetésfehérítő bogarak veszélyes kártevők, de a károkozásuk könnyen megelőzhető

A vetésfehérítő bogarak veszélyes kártevők, de a károkozásuk könnyen megelőzhető

Növényvédelem - 2022.04.25

Már megjelent a kalászos gabonatáblákon a vetésfehérítő bogár, így időben érdemes felkészülni az ellenük való védekezésre.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre nagyobb problémát okoz a kártevő lárvái elleni védekezés. Amikor bizonyos kezelések után nem pusztult el minden lárva, többen már a piretroidok elleni rezisztenciáról beszéltek. Ez egyelőre nem bizonyosodott be, így a helyes kijuttatástechnikára és a szerválasztás finomhangolására érdemes koncentrálni.

A probléma leküzdésének további nehézsége, hogy az imágók elleni védelem még mindig nem megszokott technológiai elem. A védekezésre kiválasztott termékek nagy melegben kerülnek felhasználásra, gyorsan beszáradnak a levél felületén, illetve a magas UV sugárzás hatására inaktívvá válnak.

Aki már kora tavasszal az imágók ellen védekezik, annak nem okoz jelentős problémát a lárvák elleni védelem a csökkent egyedszám miatt.

fmcimago min

A vetésfehérítő imágók elleni védelemmel nagymértékben csökkenthető a lárvakártétel is (Kaposvár, 2021/04/21)

Érdemes tehát a “minőségi mikrokapszulázott” irányt választani!

A Rapid® CS rovarölő szer mind tisztaság, mind formuláció tekintetében az egyik legkülönlegesebb piretroid-készítmény, 98%-ban tartalmazza a molekula rovarok ellen hatékony aktív izomer formuláját, a hatóanyag a legmodernebb mikrokapszulázott formában van jelen a készítményben. A formuláció erőteljesen növeli a készítmény hatékonyságát és tartamhatást is biztosít azáltal, hogy fokozatosan szabadul fel belőle a hatóanyag. A permetezések során a permetlé egy része elpárolog, de a mikrokapszula megakadályozza a Rapid® CS hatóanyagának elillanását.

A mikrokapszulába zárt hatóanyagot nem éri a fény és az UV sugárzás, így a Rapid® CS rovarölő szer (gamma-cihalotrin) 3-5 napos hatástartammal rendelkezik, a hatóanyagcsoportra jellemző repellens hatását is tovább tartja meg. A készítmény bomlása 5 nap után is mindössze 20%, míg a vele összehasonlított terméké 70% fölötti.

fmcpetek min

Az imágók elleni védekezéssel előzzük meg a peterakást, majd a súlyos lárvakártételt! (Kaposvár 2021/04/21)

A Rapid® CS-vel már az imágók rajzásának kezdetén hatékonyan védekezhetünk a vetésfehérítő bogarak ellen, megakadályozva így a későbbi súlyosabb lárvakártételeket.

 

fmclogo2 minwww.fmcagro.hu
FMC-Agro Hungary Kft.

 

 

 

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

Címkék: kalászos, gabonatermesztés, rovarölő szer, Rapid® CS , vetésfehérítő, imágók
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kubota fűnyírók: Jobb módszer a fűnyírásra

Legyen szó kertről vagy nagy pázsitról, a Kubota®, a professzionális fűnyírók széles skáláját nyújtja, ...