TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Tavaszi nagytakarítás a repcében

Tavaszi nagytakarítás a repcében

Növényvédelem - 2022.03.01

Az elmúlt évek őszi időjárása nagymértékű ingadozást mutat. Egyértelmű tendencia a hőmérséklet emelkedése és a csapadék mennyiségének csökkenése.

Az őszi káposztarepce őszi gyomirtása ezért nehezen időzíthető, egyszerre kell védekeznünk a hagyományos őszi gyomfajok, valamint a szintén ősszel már megjelenő, melegigényes gyomnövények ellen. Még egy jól sikerült őszi gyomirtás esetén is gyakran szembesülünk azzal, hogy a tél folyamán vagy kora tavasszal újra gyomosodik a repcénk.

Az ősszel csírázó, áttelelő gyomnövények közül a sebforrasztó zsombor, pásztortáska, pipacs, tyúkhúr, ragadós galaj vagy a székfű fajok komoly terméscsökkentő tényezők lehetnek. Tovább ronthatják a helyzetet az enyhe időjárás hatására már ősszel megjelenő, melegigényes gyomnövények, mint pl. a parlagfű vagy a libatop fajok. Ezek a gyomfajok nehezítik a repce tavaszi indulását, akadályozzák az egészséges fejlődését.

cortevaKorvetto Arylex aktiv
ÚJ HATÓANYAG A JOBB HATÉKONYSÁGÉRT

A Korvetto™ bevezetésével a repce tavaszi gyomirtása biztonságosabbá vált. Az Arylex™ hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szerek családja újabb taggal bővült: a Korvetto™ mindössze 5 g halauxifen-metil (Arylex™) hatóanyagot tartalmaz, valamint a Lontrel™-ből már jól ismert klopiralidot, teljes dózisban! Széles hatásspektrummal rendelkezik a repce magról kelő kétszikű gyomnövényei ellen. Jó hatékonyságú a székfű fajok, bársonyos és piros árvacsalán, ragadós galaj és sebforrasztó zsombor, valamint pipacs és pásztortáska ellen. Szelektív az őszi káposztarepce fajtákra és hibridekre - akár hagyományos, akár herbicid toleráns hibridek.

HATÉKONY FORMULÁCIÓ

A Korvetto™ már a Corteva Agriscience™ által kifejlesztett legújabb, NeoEC formázási technológiával készült. Az új formuláció legfontosabb előnye az ásványolaj-származékoktól mentes összetétel és a kedvezőbb toxikológiai besorolás. A készítmény a megfelelő hatékonyság érdekében gyárilag tartalmaz hatásfokozót (repceolaj), ezért a permetezéskor adalékanyag hozzáadása nem szükséges.

cortevapipacs

„A háttérben Korvetto™ hatására pipacs-mentes repce állomány” 

RUGALMAS TAVASZI TECHNOLÓGIA

A Korvetto™-t posztemergensen kell kijuttatni tavasszal, a kultúrnövény szárnövekedésének megindulásától a rejtettbimbós állapotig (BBCH 30-50), 1,0 l/ha dózisban. A kezelés már 5 °C felett megkezdhető, de ne permetezzünk fagyos napok után és várható fagyok előtt.

A gyomnövényeknek aktív növekedési fázisban kell lenniük, mivel a hormonhatású hatóanyagok ekkor fejtik ki hatásukat a leghatékonyabban.

A kijuttatást követő 1 órával a készítmény esőálló. Keverhető egyszikűirtó szerekkel, gomba- és rovarölő szerekkel. Nem keverhető lombtrágyákkal és műtrágyákkal.

corteva korvetto cover

A KORVETTO™ FELHASZNÁLÁSÁNAK LEGFONTOSABB

ELŐNYEI:

  • Széles hatásspektrum a magról kelő kétszikű gyomnövények ellen
  • Rugalmas felhasználhatóság a repce szárnövekedésétől rejtettbimbós állapotig
  • Biztonsággal használható minden repcében
  • Alacsony hőmérsékleten is hatékony

Termékeink kedvezménnyel vásárolhatók a Corteva Technológiai Bónusz program keretén belül. További információkért látogasson el honlapunkra és keresse értékesítési kollégáinkat!

Dr. Lukács Domonkos
Herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Címkék: repce, gyomirtás, gyomirtó szer, őszi káposztarepce, Corteva Agriscience™, Korvetto
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Egy cserépnyi bűbáj – Hogyan bánjunk muskátlink elszáradt ...

A muskátli maga a csoda! Ha kellő törődést kap, éjt nappallá téve azon fáradozik, hogy virágaival tavasztól őszig ...