TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Rugalmasan összeállítható a hatékony és gazdaságos kalászos technológia

Rugalmasan összeállítható a hatékony és gazdaságos kalászos technológia

Növényvédelem - 2021.03.10

Régen várt szerencsés fordulattal vághatnak neki a búzatermesztők az idei évnek, hiszen nagyon komoly érdeklődés mellett söprik ki a raktáraikból az utolsó búzatételeket a felvásárlók és az új termésre is komoly érdeklődés mutatkozik. Ha ez így megy tovább, valóban érdemes lesz óvni, védeni a jó termés, a jobb minőség, a nagyobb árbevétel és nyereség reményében.

Joggal bizakodhatnak azok a termelők is, akik a sáros ősz ellenére, de későn elvetették kalászos gabonájukat. Ezek a magok is kikeltek és néhány víznyomásos terület kivételével országosan biztató képet mutatnak az állományok.

fmcbuza r5 tiszavasvariŐszibúza-állomány 2021. 03. 09-én (Lipták Farm, Tiszavasvári)

Innentől kezdve a víz (pozitív és negatív értelemben is), a tápanyagutánpótlás és a növényvédelem lesz a kulcsa az elérni kívánt hozamoknak.

Az inputanyagok tervezéséhez szakmai és költség oldalról is nagy segítséget jelenthetnek a különböző gabonás csomagok. 

 fmcarvakalesnapraforgo  Napraforgó árvakelés  

  

 fmcLema20200424 Vetésfehérítő   

 

 fmSeptoria20200409 Szeptória-fertőzés

Szakmai oldalról a képlet nagyon egyszerű:

Kell egy-egy jó gyomirtó, rovarölő, illetve gombaölő szer és a legfontosabb várható problémák ellen biztosított a védekezés. Könnyen felépíthetjük tehát a technológiát, amihez az FMC rugalmasan választható szerkezeti elemeket kínál. Mely termékekből is állnak az FMC 2021-es gabonás csomagjai?

Az alapot a 4 komplett gyomirtó szer valamelyikével biztosíthatjuk, melyek közül a gyomviszonyok és időzítés függvényében rugalmasan választhat a termelő:

  • Granstar® Super 50 SX® (átlagos gyomosodás, jellemzően ebszékfű)
  • Granstar® SuperStar (galaj, acat, nem tipikus T4-es gabona gyomok, árvakelésű napraforgó)
  • Omnera® LQM® (galaj, acat, egyéb kétszikűek, árvakelésű napraforgó)
  • Pointer® Star (galaj, acat, egyéb kétszikűek, árvakelésű napraforgó)

Ezeket egészíti ki a Rapid® CS rovarölő szer, aminek nagy hasznát vehetjük a vetésfehérítők és levéltetvek elleni küzdelemben. A kalászosok levél- és kalászbetegségei minden tavasszal felütik a fejüket, melyek kivédésére minden csomagnak van Riza® 250 EW gombaölő szerrel kiegészített változata is, ami megfelelő időzítéssel hatékony megoldást kínál a lisztharmat, helmintospórium, szeptória vagy a kalászfuzáriózis ellen is.

FMCcsomagok

2021-től két új csomag került a kínálatba, melyek az Omnera® LQM® gyomirtó szerre építhetők fel. Az LQM® formuláció kiváló tapadást, jobb felszívódást kölcsönöz a hatóanyagoknak, így a kombinációs partnereknek is. Az egyéb csomagok esetében ugyanezt a feladatot a Trend® 90 nedvesítőszer látja el, amelyet továbbra is ingyen biztosítunk gyomirtó szereinkhez.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a legnagyobb igény a Granstar® SuperStar Rapid + Riza csomagra jelentkezik. Ez nem véletlen, hiszen a széles hatásspektrum és kiváló szelektivitás mellett továbbra is fontos szempont, hogy az utóveteményekre ne legyen korlátozás.

Idén tehát 6 termékből 8 választható kalászostechnológiai csomag (12 és 25 ha-os méretekben) érhető el a növényvédő szer kereskedőknél. Ezekből hatékony és gazdaságos kalászos technológia építhető fel - egyszerűen, mint a gyerekjáték.

További információ: www.fmcagro.hu/kalaszoscsomagok

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® és ™ jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: kalászos, rovarölő szer, kalászfuzáriózis, FMC-Agro Hungary Kft., Granstar® SuperStar, Rapid® CS , Riza® 250 EW , Granstar® Super 50 SX® , Omnera® LQM®, Pointer® Star
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bemutatkoztak a CLAAS kistraktorok a XXXI. Alföldi ...

31. alkalommal került megrendezésre az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, Hódmezővásárhelyen. Az ...