TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 598 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,54
USD: 352,65
CHF: 403,4
GBP: 444,34
Hirdetés
FitoHorm Turbo Nitrogén!

FitoHorm Turbo Nitrogén!

Növényvédelem - 2020.05.31

Gabonákban csapadékmentes időben A tápanyag-utánpótlás egyik alaptétele, hogy a makroelemek (N, P, K) pótlását hatékonyan és gazdaságosan a gyökéren keresztül lehet elvégezni a szántóföldi és a kertészeti növényeink esetében egyaránt. Az élet azonban időnként felülírja az axiómákat, és olyan helyzeteket teremt, amelyekben a kivételek erősítik a szabályt.

Ilyen kivétel a FITOHORM TURBO NITROGÉN-je, amely az elmúlt években bebizonyította, hogy a lombon keresztüli nitrogénpótlás igenis lehet gazdaságos, hatékony és egyben biztonságos is.

A tenyészidőszak során kijuttatott szilárd nitrogénműtrágyák hasznosulását leginkább a bemosó csapadék mértéke határozza meg. E tekintetben az utóbbi években rendre visszatérő, tavaszi aszályos periódusok a leginkább kritikusak, hiszen a műtrágya feloldódása és gyökérzónába jutása egyaránt csapadékigényes folyamat. Ennek hiányában elkerülhetetlen a nitrogén hatóanyag szublimációja, ami szélsőséges esetben akár 90% is lehet! Ezekben a szituációkban tökéletes alternatíva lehet egy jól formulázott szerrel, lombon keresztül pótolni a nitrogént!

Kétségtelen tény, hogy a levélen keresztül pótolt nitrogén hatóanyag mennyisége elmarad egy jól megázott, szilárd nitrogénműtrágya által biztosított hatóanyag mennyiségétől, ugyanakkor tévedés lenne ennek hatását lebecsülni. A FITOHORM TURBO NITROGÉNBEN levő formaldehid-karbamid hatóanyag gyantaszerűen tapad fel és terül szét a levél felületén, a benne lévő nitrogénforrás pedig nagyjából 5-7 nap alatt szinte teljes mértékben felszívódik és hasznosul. Ezen kimagasló hasznosulási arány annak köszönhető, hogy más, részben nitrátokat is tartalmazó nitrogén-levéltrágyákkal ellentétben a FITOHORM TURBO NITROGÉN 100%-ban amid nitrogén, amely a levélen keresztül tökéletesen felvehető. A kimagasló zöldítő hatás érdekében a FITOHORM TURBO NITROGÉN olyan további mezo- és mikroelemeket is tartalmaz (S, Mg, Cu), melyek elősegítik a felvett nitrogén beépülését, valamint serketik a fotoszintézis-aktivitást és a fehérjék szintézisét.

Az elmúlt években a FITOHORM TURBO NITROGÉN számos szántóföldi kultúrában bizonyított. Kalászosokban a második-harmadik fejtrágya kiváltására, kukoricában a virágzást megelőzően, a molyok elleni védelemmel egy menetben a virágszervek fertilitásának fenntartására, repcében a becők növekedésének elősegítésére, más termesztett növényeinknél pedig általános nitrogénpótlásra és a zöld tömeg növelésére ajánljuk, legalább 8, legfeljebb 20 l/ha dózisban.

 

Fitohorm Kft.

Címkék: műtrágya, gabona, nitrogén, tápanyag-utánpótlás, Fitohorm Kft., nitrogénforrás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. ...

Az öntözésfejlesztés, napjaink hektikus időjárási körülményeire reagálva, az egyik leghamarabb megtérülő ...