A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Lombtrágyázás burgonyában

Növényvédelem - 2019.07.12

Az intenzív burgonyatermesztés napjainkra a nagy adagú alaptápanyagok (szerves és ásványi trágyák) kijuttatása mellett már elképzelhetetlen öntözés vagy lombtrágyázás nélkül.

Lombtrágyázás burgonyában


A lombra kijutatott tápelemek csupán a relatív tápanyaghiányok vagy a tényleges tápanyaghiány-tünetek pillanatnyi orvoslására alkalmasak, ezenfelül nem jelentenek komoly tápanyag-visszapótlást a növények számára.

Azonban a lombtrágyákkal nem is ez a célunk! A lomkezelések során könnyedén tudjuk pótolni a teljes mikroelemsort, ráadásul, ami talán még fontosabb, pozitívan tudjuk befolyásolni a növényi életfolyamatokat.

Az Agroleaf Power prémium lombtrá­gya­család ebben segíthet a termelőknek. Az Agroleaf Power más, mint a többi komplex lombtrágya. A nagy tisztaságú alapanyagokon túl olyan speciális formulákkal dúsították a terméket, amelyek segítik a növény fejlődését és javítják 
a klimatikus viszonyokkal szembeni ellenállóságát.

Az M77 formula gyakorlatilag egyedülálló a piacon, növényi kivonatokat, vitaminokat aktiváló, úgynevezett BOOSTER adalékanyagok kombinációját tartalmazza, hatására a növény a kiadott tápanyagok teljes mennyiségét rövid időn belül fel tudja venni. Az M77 formula a lombon keresztül a növénybe jutva aktiválja a gyökérrendszert, így több oldott, felvehető tápelem lesz elérhető a növény számára, és könnyebben is képes azokat felvenni.

A DPI technológia olyan újítás, amely a növény fotoszintetikus aktivitását megnöveli. Ez azt jelenti, hogy hosszabb időn át, akár 8-10 napon keresztül intenzív tápanyagfelvétel zajlik, és a tápanyagok beépülnek a növénybe és a termésbe is. A két összetevő együttes hatása terméstöbbletben jelentkezhet, hiszen a növények is egészségesebbek és ellenállóbbak tőle.

burtabl

Tanácsadás: ICL-SF képviselet
Rácz Gábor
+36-30-488-1479
www.icl-sf.hu / www.agroleaf.hu

Az Agroleaf termékek forgalmazói:

AU 1906 op

 

 

 

 

 


Címkék: burgonya, lombtrágyázás, burgonyatermesztés, Agroleaf Power

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...