TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Duplázásra készül a Nufarm

Duplázásra készül a Nufarm

Növénytermesztés - 2023.03.25

Fenntartható növényvédelem, nyereséges termelés

Megújult csapattal és termékkínálattal vág neki a 2023-as évnek a Nufarm, amely innovatív és naprakész megoldásokkal segíti a gazdálkodókat. Jó ütemérzékkel a tavasz első napjára időzítette a cég azt a sajtóeseményt, amelyen a megújulásuk mellett bejelentették azt is, hogy új formulációban került forgalomba a sikeres repcetermesztéshez nélkülözhetetlen acetamiprid.

A Nufarm Hungária elkötelezett a fenntartható növényvédelem és a nyereséges termelés iránt, így a vállalat továbbra is minőségi növényvédő szerek és szolgáltatások biztosításával támogatja a magyar gazdálkodókat. A Nufarm cégfilozófiája szerint nem a teljes lefedettség elérése a cél minden kultúrában, hanem az, hogy a kiválasztott területeken naprakész megoldásokkal segítsék a gazdálkodókat a szakmai kihívások megoldásában.

Duplán dupláznak

Az uniós előírásokat követő hatóanyag-kivonások az összes növényvédelemmel foglalkozó vállalat életét megnehezítették, nincs ez máshogy a Nufarmnál sem. Várakozásaik szerint a 2023-as pénzügyi évben az ismert termékkivezetések 21 millió euró értékben csökkentik a bevételt – tájékoztatott Czigány Tibor cégvezető, aki ennek ellenére bizakodó, és nem tart visszaeséstől. „Ahogy tavaly is, idén is úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi portfóliónkkal, az organikus növekedéssel és további új termékek bevezetésével az idei évben is ellensúlyozni tudjuk a termékkivezetések hatását” – mondta.

A sajtóeseményen a Nufarm Hungária Kft. a hazai piac vonatkozásában bejelentette: az elkövetkező öt évben szeretnék megduplázni a növényvédő szerek értékesítését Magyarországon. Ezt olyan új termékek bevezetésével kívánják elérni, amelyek korszerű hatóanyagokkal és formulációkkal költséghatékonyan növelik a termés mennyiségét és a termésbiztonságot.

A forgalom megduplázását többek között azzal kívánják elérni, hogy növelik a magyar csapat létszámát, és három éven belül a területen dolgozó szakemberek száma is megduplázódik. „A 2023-as szezonban partnereink találkozhatnak a már jól ismert képviselőkkel, de ne lepődjenek meg, ha új szakemberek látogatják meg őket Nufarm-színekben” – hívta fel a figyelmet Hörömpő László kereskedelmi vezető, aki szerint a jó ár-érték arányú, hatékony növényvédő szerek jelentik a nyereséges termelés alapját.

A Nufarm legfontosabb célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja ki a gazdálkodókat. Ezt segítik csomagajánlataikkal is, amelyeket mindig a termelő érdekeit figyelembe véve, szakmai szempontok szerint alakítanak ki. Olyan termékeket raknak össze, amelyek egy adott kultúrában nélkülözhetetlenek, és kiegészítik egymást. 2023-ban ilyen új csomagajánlat a Tengeri Ikercsomag kukoricában és a Mezzo Forte Orius S csomag kalászosokban.

Új formuláció, nagyobb hatékonyság

A Nufarm egyik fontos idei újdonsága, hogy új köntösben jelent meg az eredményes repcetermesztéshez nélkülözhetetlen acetamiprid. Az új, 200 g/l acetamiprid hatóanyagot tartalmazó Carnadine az őszi káposztarepcében hatékonyan veszi fel a harcot a nagy repceormányos, repceszárormányos, repce-fénybogár, repcebecő-ormányos és repcebecő-gubacsszúnyog ellen. Almában még almamoly és levéltetvek ellen is van engedélye a terméknek.

A Carnadine folyékony termék, formulációja SL, ami az acetamiprid hatóanyagú termékek között új lehetőség a nagyobb hatékonyság eléréséhez. A permetlé egyenletesebben fedi a védendő felületet, jobb a hatóanyag tapadása és gyorsabb a bejutása, továbbá könnyű kezelhetőséget is biztosít a permetezést végzőknek.

A Carnadine hatóanyaga felszívódik és szállítódik, ezzel védelmet biztosít a növény azon részeinek is, amit a permetlével nem értünk el. Repcében a felhasználási időszak BBCH 31–71, azaz egy látható szárköztől egészen addig, amíg a becők 10%-a elérte a végleges nagyságot. Az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 28 nap, ami fele a legtöbb acetamiprid hatóanyagú termékének. Így szükség esetén a virágzás utáni időszakban is lehetőség van a védekezésre.

Pénzügyi eredmények

A Nufarm rekordbevételt ért el a 2022-es üzleti évben, és minden üzleti szegmensben sikerült növekednie, így globális szinten 17 százalékos növekedéssel 3,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a társaság. A növényvédelmi üzletág jövedelmezősége magasabb, ami egyrészt az iparág sajátosságainak köszönhető, másrészt annak, hogy a vállalat a kulcsnövényekre és egyes földrajzi területekre fókuszált. Ez a kiemelkedő eredmény jelzi azt is, hogy sikeres a Nufarm megújulási programja.

Címkék: nufarm, növényvédelem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kísérletekben bizonyított kertészeti technológiákat ...

A KITE Zrt. Derecskei Kertészeti Telephelyén nagyszabású gyakorlati bemutatót tartottak olyan kertészeti ...