TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Új korszak kezdete a kalászosok védelmében: Queen™

Új korszak kezdete a kalászosok védelmében: Queen™

Növénytermesztés - 2023.03.17

A tavaszi időjárás eddig kedvezett a gabonafélék fejlődésének, a dús állományban a korai betegségek tünetei sok helyen könnyen fellelhetők. Mivel a hazai gabonatermesztés kihagyhatatlan tényezői a kalászosokat károsító gomba- betegségek, az ellenük való hatékony védelem alapkövetelmény a gazdálkodók számára. Mivel a kórokozók gyakorlatilag a teljes tenyészidőszak során felléphetnek, és a természeti környezethez hasonlóan változnak, új megoldásokra mindig szükség van.

ÚJ HATÓANYAG, ÚJ ELŐNYÖK

A Corteva Agriscience™ új generációs gombaölő sze- re a Queen™ idén tavasszal kerül először forgalomba Magyarországon. A Queen™ azt az új fejlesztésű Inat- req™ hatóanyagot tartalmazza, mely évtizedes újdon- ságként egy teljesen új hatásmechanizmusú, új ha- tóanyagcsoport első tagja a kalászosok védelmére. Egyedi hatáshelye révén képes a más hatóanyagokra toleráns, vagy rezisztens kórokozók elpusztítására, szé- les hatásspektruma lehetővé teszi a legfontosabb ga- bonabetegségek elleni hatékony védelmet. Az Inatreq™ alapja egy természetes eredetű hatóanyag, egy talaj- baktérium gombaölő hatású terméke, melyet a gyártás során különleges tulajdonságokkal ruháznak fel. Egyik legfontosabb ezek közül a kiemelkedően hosszú tar- tamhatás, melynek egyik pillére az Inatreq™ rendkívül jó UV ellenállósága. Mivel manapság ezzel a faktorral is komolyan számolni kell az szabadföldi növénytermesz- tésben, nem hanyagolhatjuk el jelentőségét. A tartam- hatás másik fontos eleme a természetes hatóanyag biológiai lebontó folyamatokkal szembeni fokozott el- lenállósága. Ez megakadályozza a növényi szövetek- be bejutott hatóanyag különböző enzimek általi gyors lebontását, ami tovább nyújtja az aktív fázist a kezelés után.

SOKOLDALÚ HATÓANYAGKOMBINÁCIÓ

Az Inatreq™ a Queen™ gombaölő szerben kiegészül pro- tiokonazollal, mely kiszélesíti a hatásspektrumot és meg- akadályozza a kórokozó rezisztencia kialakulását. Ez a kombináció az őszi és tavaszi búza, rozs és tritikálé levél és kalászbetegségei ellen kimagasló hatékonysággal használható. A markáns gombaölő hatás és hosszú ha- tástartam jellemzi az új terméket, mely bármilyen inten- zitású technológiában megállja a helyét. Ha egy keze-

lésben gondolkodik a gazdálkodó, akkor a zászlóslevél – kalász védelmére célszerű időzíteni a Queen™ kijuttatá- sát. Abban az esetben, ha több fungicid kezelés szerepel a technológiában, a zászlóslevél megjelenése-kiterülése időszakában kijuttatva kaphatjuk a Queen™ hatásának maximumát. Ez a technológiai lépés megbízhatóan óvja a vegetatív részeket a kalászhányás időszakáig, amikor is a Verben™ speciális összetételű gombaölő szer rend- kívüli hatását aknázhatjuk ki eredményesen jól időzített permetezéssel.

ÚJ TÍPUSÚ FORMULÁCIÓS TECHNOLÓGIA

A Queen™ i-Q4™ formulációs technológiával készül, ami kiváló tapadást biztosít a gombaölő szernek. A perme- tező fúvókákból érkező apró permetlécseppek így nem peregnek le a gabona felületéről, szilárdan megtapad- nak és perceken belül szétterülnek, gyorsan kialakuló védőpajzsot hozva létre. A hatóanyagok felszívódnak a növénybe, a kezelt felületek mellett képesek a levelek fonákát, valamint a direktben kezelést nem kapott te- rületeket is megvédeni.

A Queen™ egyedi összetételével, más készítményektől különböző hasznos tulajdonságaival, rendkívül jó hasz- nálhatóságával a magyarországi növényvédelem új korszakát nyitja meg.

 

 

Bálint Sándor

Gombaölő és rovarölő szer termékmenedzser,

Corteva Agriscience™

Címkék: kalászos, gabona, gombaölő szer, queen, corteva agriscience
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is megjelent a magas ...

Újabb területen, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét ...