TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
KWS őszi káposztarepce hibridek egy tökéletes fejlődéshez - 360

KWS őszi káposztarepce hibridek egy tökéletes fejlődéshez - 360

Növénytermesztés - 2020.09.17

A KWS vállalat egész Európára kiterjedő kísérleti hálózatban tesztelt repcehibrideket kínál a gazdálkodóknak, amelyek eltérő termesztési adottságokhoz is kiválóan alkalmazkodnak.

Kiemelkedő tulajdonságaik:

a.i.1. 
KWS repcevetőmag: első lépés egy kivételes állományhoz (amely genetikai és fizikai védelmet is élvez)

a.i.2. 
 Intenzív korai fejlődés: felkészülés az őszi és a téli kihívásokra (rovarkártétel, téli fagykár)

a.i.3. 
Kimagasló télállóságának köszönhetően kirobbanó állományfejlődés tavasszal (a virágzáskor fellépő kései fagykár elkerülhető, 
a gazdálkodók a „vegetatív” típusú hibrideket részesítik előnyben – nagy lombozat/hatékonyabb fotoszintézis/magasabb termés)

a.i.4. 
Magas terméspotenciál, magas fokú ellenállóság a kipergéssel szemben

Hazánk termőhelyadottságai nagyon változatosak, területről területre, tábláról táblára változhatnak. Ezért fontos a KWS repcehibridek tulajdonságainak ismerete. A terület adottságaihoz választott hibrid biztosítja a legjobb terméseredményt.

A kiválasztott hibrid legfontosabb tulajdonságai lehetnek a sikeres gazdálkodás kulcsai. Válassza ki a megfelelő kulcsot, amely ajtót nyit a nyereséghez!

A hibrid kiválasztásától a termésig, a szaktanácsadástól a betakarításig a KWS végigkíséri Önt az úton – 360°. Ismerje meg a KWS idei repcevetőmag-kínálatát, köztük a piacvezető UMBERTO KWS repcét, valamint újdonságainkat, a FELICIANO KWS, CRISTIANO KWS és KWS CYRILL CL hibrideket.

UMBERTO KWS – A piacvezető

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Többéves kísérleti munkát és tesztelést követően került a hazai repcepiac élére. Kimagasló terméseredmény várható kedvezőtlen környezeti hatásokkal sújtott évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyag-hasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszály sújtotta régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors, egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli ellenálló. Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fóma betegség (Phoma lingam) különböző rasszai károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS lett a legnagyobb területen vetett repcehibrid Magyarországon 2019-ben.

Idei újdonságaink: FELICIANO KWS – Az egészség bajnoka

Portfóliónk egyik újdonsága a FELICIANO KWS hibrid, amelyben több, a repce termésstabilitásához fontos tulajdonságot tudtunk ötvözni. A FELICIANO KWS jól alkalmazkodik különböző termőhelyi adottságokhoz, gyengébb termőhelyen és eltérő talajtípusokon is sikeresen termeszthető, eltérő évjáratokban is stabilan terem.

A fómás levélfoltosság és szárrák az őszi káposztarepce legfontosabb betegsége egész Európában és Magyarországon is. A FELICIANO KWS fómás betegséggel szembeni rezisztenciája egy teljesen új rezisztenciagénre, az RLMS-re épül. Az RLMS rezisztencia gén a fóma elleni vé­­­­­delem legújabb generációja. Jelenleg ez biztosítja a legmagasabb védelmet 
a fómás megbetegedéssel szemben.

A FELICIANO KWS kiváló genetikai TuYV (tarlórépa sárgaságvírusa) ellenálló képességgel is rendelkezik.

CRISTIANO KWS – A kirobbanó erő

A KWS-repceportfólió idei másik újdonsága a középkorai érésű CRISTIANO KWS. Fómás megbetegedés ellen reziszten­ciá­­val rendelkezik. Erről az RLM7 gén gon­­doskodik. Szklerotíniával szemben na­­­gyon jól ellenáll. A CRISTIANO KWS kiemelkedő tulajdonsága a nagyfokú ki­pergés-ellenállása. A kipergés-ellenálló hibridek becőfalai között erősebb kötés van. Felnyílásához nagyobb erőre van szükség, jobban ellenállnak a becőt érő erőhatásoknak.

KWS CYRILL CL

A KWS a Clearfield® szegmensben is új hibriddel képviselteti magát. A KWS CYRILL CL Magyarországon államilag el­­­ismert hibrid. A tesztelési időszakban mutatott 6%-os terméselőnyével az éréscsoportjának meghatározó tagja. Mind 
 mennyiségi, mind a minőségi paraméterek alapján is kiváló lehetőség azoknak 
a termelőknek, akik Clearfield® technológiát alkalmaznak.

Megújult repceportfóliónkkal minden termelői igényt ki tudunk szolgálni, és 
a repcét érintő kihívásoknak meg tudunk felelni! Keresse fel honlapunkat, vagy hívja területi képviselőinket!

KWS Magyarország Kft.
www.kws.hu
www.facebook.com/KWSMagyarorszag

 

Címkék: repce, őszi káposztarepce, KWS
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Adategyeztetési lehetőség az elektronikus gazdálkodási ...

Március közepéig lehet egyeztetni az elektronikus gazdálkodási napló feltöltéséhez kapcsolódó adatokat. Az ...