A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Hatalmas lehetőség 
egy apró szemben!

Növénytermesztés - 2020.01.07

Az elmúlt év kedvező időjárása kiemel­kedő jövedelmezőséget biztosított a ta­­karmánykukorica-termelőknek. Sokakat meg­­­­­lepetésként ért, hogy ennek ellenére az idei évben is dinamikusan növekedett az EURALIS szemes cirokkal bevetett területek nagysága, pedig ennek egyszerű 
a magyarázata.

Hatalmas lehetőség 
egy apró szemben!


Egyre több termelő, takarmánykeverő és állattenyésztő tekint úgy az EURALIS szemes cirokra, mint a kukorica alternatívájára.

Az EURALIS Kft. és az Agroszemek Kft. munkatársaiként évek óta azon dolgozunk közösen, hogy a cirok betöltse az őt megillető helyét a magyar mezőgazdaságban. Úgy gondoljuk, hogy ez egy komplex fejlesztési folyamat, amelyben meg kell ismertetni mind a termelőkkel, mind a felhasználókkal azokat az előnyöket, amelyeket a cirok tud nyújtani számukra.

•
 Aszályra hajlamos, gyengébb adottságú területeken biztonságosabb a termesztése, mint a kukoricáé, mivel kiemelkedő a szárazságtűrése. Csapadékszegény körülmények között az EURALIS hibridek termése legalább 10-15%-kal meghaladja a kukoricáét. Emellett az alacsonyabb műtrágya- és növényvédőszer-költsége miatt kedvezőbb önköltséggel termeszthető.

•
 A hazai sertés- és baromfiágazatban meghatározó cégeknél (Tranzit-Ker Kft., Bonafarm Zrt.) végzett kísérletek egyértelműen azt igazolják vissza, hogy az EURALIS szemes cirokkal a takarmányban a kukorica és a szója arányát lényegesen lehet úgy csökkenteni, hogy eközben a termelés gazdasági mutatói javulnak. Az általunk forgalmazott cirkok beltartalma hasonló a kukoricáéhoz, de kedvezőbb az aminosav-összetételük, illetve 25-30%-kal magasabb a fehérjetartalmuk, glutén-, GMO-, tannin- és a technológia betartásával gyakorlatilag toxinmentesek. Részben/egészben helyettesítve a kukoricát kedvezőbb önköltségű takarmányt lehet velük előállítani.

Az EURALIS résztulajdonában álló EUROSORGHO Európa legnagyobb ciroknemesítője. Piacvezetőként ajánljuk az alábbi hibridjeinket:

Az ES FOEHN bevezetését követően gyorsan Magyarország piacvezető, legnagyobb területen termesztett szemescirok-hibridje lett. Sikere nem véletlen, hiszen termőképessége kiemelkedő, intenzív üzemi körülmények között 10-12 t/ha termésre képes. Nagyon jó alkalmazkodóképessége mellett termésstabilitása száraz körülmények között is átlag feletti.

Az EURALIS hibridjei közül Európában a legnagyobb területen ES ALIZE cirkot vetik, amely már több éve elérhető partnereink részére. Kiemelkedő évjárati stabilitás, stressztűrés és emellett nagyon magas termőképesség jellemzi. Képességeit és megbízhatóságát jól mutatja, hogy az éréscsoportjában NÉBIH standard.

Legújabb hibridünk az ES SHAMAL. Terméspotenciálja 11-12 t/ha. Intenzív technológiával rekordtermésre képes, de kiemelkedő alkalmazkodóképességének köszönhetően minden, cirok termesztésére alkalmas területre javasolt a vetése.

Balogh László
junior product manager


Címkék: Euralis, cirok

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...