Hirdetés
Ha szín szerint szelektálna

Ha szín szerint szelektálna

Növénytermesztés - 2019.03.09

Innovatív technológia mezőgazdasági és ipari anyagok válogatásához 2017 tavaszán Tóth Attilának, a Gold Corn ügyvezető igazgatójának nem kis meglepetésére váratlan ajánlat érkezett a céghez. Egy kínai vállalkozás, a TAIHO képviselői keresték fel és ajánlották figyelmükbe termékeiket, és egyben arra kérték őket, hogy forgalmazzák azokat.

Az idei AGROmashEXPO-n az érdeklődők már meg is tekinthették az együttműködés produktumait, illetve találkozhattak és feltehették kérdéseiket a TAIHO két szakemberének is. Mint azt megtudtuk, 
a kínai cég színre válogatókat gyárt és értékesít, termékeik elérhetőek Ázsián kívül Európában és Ausztráliában is. Jelenleg több mint nyolcvan országban értékesítenek, de ez a szám folyamatosan növekszik. Évente mintegy 2500 gép hagyja el a gyárat, csak Európában több mint 150 darab talált gazdára az elmúlt időszakban. Mindez persze a töredéke 
a Kínában működő TAIHO-termékeknek, a cég képviselőinek elmondása szerint ott mintegy 80 országba szállítottak és 15 000-re rúg az eladott színre válogatók száma. A gépek több mint 300-féle anyag válogatására alkalmasak, nemcsak mezőgazdasági termékek, hanem különféle állagú homok, kis és nagy szemcséjű műanyag, üveg, illetve különféle ipari anyagok válogatására is.
Tóth Attila véleménye szerint ez a kimagasló eladási szám az egyik biztosítéka a termékek kiváló minőségének, hiszen hatalmas tapasztalat, szakmai gyakorlat húzódik meg a gyártási folyamatok mögött. A másik ok pedig az innováció, amely meghatározza a TAIHO működé­­sét: „800 fő dolgozik a gyárban, ezek közül igen magas a felsőfokú végzettséggel, doktori fokozottal rendelkező mérnökök száma. Ezeknek a szakembereknek a zöme a fejlesztés területén dolgozik, maximálisan motiváltak, illetve elkötelezettek a munkájuk iránt.”

Az AGROmashEXPO-n bemutatott színre válogató kapcsán megtudtuk, hogy az érdeklődők úgy juthatnak a számukra szükséges géphez, hogy miután eldöntötték, milyen területen szeretnék azt használni, a szétválasztandó terméket vagy terményt lefotózzák, és a kép alapján döntik el a TAIHO szakemberei, hogy számukra melyik típusú gép lesz az ideális. Valamint a Magyarországon lévő TAIHO gépen, próbaválogatás is végezhető. 
A megrendelést követő húsz nap alatt az árut Sanghajba szállítják, innen pedig negyven nap alatt, kis túlzással, a Föld bármely pontjára eljuttatják, mondta Gold Corn ügyvezetője.

A TAIHO képviselőitől azt is megtudtuk, hogy a gépiekre nincs panasz, de, ha mégis probléma adódik, a cég a hazai szervizhátteret is biztosítja. Tóth Attila ezzel kapcsolatosan így foglalta össze tapasztalatait: „Az itt látható gép magyar nyelvű szoftverrel rendelkezik. Amikor megérkezett hozzánk, akkor vele együtt jött a cég egy mérnöke is, aki beállította a berendezést az optimális működésre, egyben elsajátíttatta velünk a teljes körű használatát. Mindezt a szolgáltatást a vé­­telár magában foglalta. Maximálisan elégedettek vagyunk mind a technológiával, mind a cég mentalitásával. A termékeire magas műszaki színvonal, igényes kivitelezés, tartósság, megbízhatóság és az energiahatékonyság a jellemző, és mindez rendkívül jó-ár érték arányban.”

Bővebb információk: 
www.chinacolorsort.com , 
www.goldcornsro.com, 
Gold Corn s.r.o.-facebook

 
Szerző: AgrárUnió

Címkék: színreválogató, Gold Corn
Kiemelt hírek