Hirdetés
BEVETÉSRE KÉSZEN!

BEVETÉSRE KÉSZEN!

Növénytermesztés - 2019.01.29

Az 1936-ban alapított EURALIS az egyik legnagyobb és legsikeresebb szereplője a francia mezőgazdaságnak, több mint 60 éve állít elő vetőmagot a legmagasabb minőségben. Sikerének záloga a hosszú évek tapasztalata mellett a folyamatos megújulás és innováció.

Az EURALIS napraforgó-kínálata a nemesítőházak közül az egyik legszélesebb. Bármilyen gyomirtási technológiát is választ, megtalálhatja benne azokat a korszerű hibrideket, amelyek kiemelkedő termésszinttel, átlagon felüli betegségtoleranciával és szádorrezisztenciával rendelkeznek. Termesztésükkel maximalizálhatja a nyereségét és minimalizálhatja a termesztés kockázatát.

A hazai termelők egy jelentős része továbbra is a Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető hibrideket keresi. Számukra tökéletes választás a középkései, linolsavas ES GENERALIS CL napraforgónk. Kiemelkedő termőképessége intenzív termesztési viszonyok között érvényesül. Olajtartalma 50-51%, a Magyarországon előforduló összes szádorrasszal szemben rezisztens. Kiváló kezdeti fejlődésű és stressztűrésű, hibrid.

Az elmúlt szezonban sikeresen mutatkozott be a magyarországi piacon az egyik legnagyobb termőképességű napraforgónk, az ES LORIS CLP, amely Clearfield Plus® gyomirtású linolsavas hibrid. Kiemelkedő képességeit jól mutatja, hogy terméseredményei alapján a Nébih regisztrációs kísérleteiben éréscsoportjában 2015-ben és 2016-ban 2., 2017-ben 1. helyezést ért el.

Középkorai, intenzív körülmények között rekordtermésre (Lánycsók, 6,13 t/ha, 2017, demó eredmény) és kimagasló olajtartalomra képes napraforgó.

Kiemelkedő alkalmazkodóképesség, évjárati stabilitás és átlagon felüli betegségekkel szembeni tolerancia jellemzi, a szádor A–G rasszaival szemben rezisztens.

es generalis

 

Balogh László
Junior product manager

Címkék: napraforgó, Euralis, gyomirtás, Clearfield, ES LORIS CLP, ES GENERALIS CL
Kiemelt hírek