A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Tervezzünk időben!

Növénytermesztés - 2019.01.06

Ha tél, akkor szakma! Minden téren és minden mennyiségben. A téli időszak nyújtja ugyanis a legtöbb lehetőséget a gazdáknak, hogy információkat szerezzenek és előre tervezzenek.

Tervezzünk időben!


Számtalan szakmai rendezvényen, kiállításon, vevőtalálkozón vehetnek részt a termelők, és ekkor van legtöbb idő a gazdálkodást is megtervezni és akár új irányt találni.

A Bio-Nat Kft. már 27 éve szereplője a hazai inputanyagpiacnak egy speciális területen. Az általa gyártott és forgalmazott Mikro-Vital mikrobiológiai termékcsalád egyre szélesebb palettán nyújt segítséget a gazdáknak a talajélet megfelelő szinten tartásában és a költséghatékony növénytáplálásban. A Mikro-Vital termékcsalád ebben az évben négytagúra bővült:

A Mikro-Vital termékcsalád

Mikro-Vital: folyékony halmazállapotú készítmény. A benne található baktériumok képesek több bio-geokémiai folyamatban részt venni, a légköri nitrogén megkötésében és a foszfátmobilizálásban egyaránt.

A Mikro-Vital P+ termék lényege, hogy a Mikro-Vital mikrobiológiai készítmény perlitre kerül felvitelre, tovább növelve ezzel készítmény hatékonyságát, hiszen 
a perlitnek önmagában és hordozóanyagként is számos előnyös hatása van.

A Mikro-Vital C+ szárbontó termékünk két olyan baktériumtörzset tartalmaz, melyek enzimrendszerükkel intenzíven bontják a cellulózt és a hemicellulózt, továbbá még magas hőmérsékleten is szaporodásra képesek, így a melegebb nyári időjárás esetén is biztonsággal kijuttathatók. A termékben található több olyan baktériumtörzs is, melyekre jellemző az endospóra képzése. Ez elősegíti 
a baktériumok negatív környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képességét, valamint növeli élettartamát.

A Mikro-Vital Plusz a Mikro-Vital termékünk továbbfejlesztett változata. A terméket olyan baktériumtörzzsel egészítettük ki, melynek szintén nagy szerepe van 
a levegő nitrogéntartalmának megkötésében, jelentős a sziderofór-termelő képessége és endospóra képzésére is képes. A baktériumtrágyák hozzájárulnak a műtrágyák jobb hasznosulásához, a megfelelő talajélet kialakításához és a növények egészséges fejlődéséhez. Ennek köszönhetően az idei aszályos évben is igen szép terméseredmények születtek a kezelt területeken:

Nagymágocs:
•
Növény: kukorica
•
Elővetemény: őszi búza
•
Őszi alapműtrágya: 220 kg/ha 3x16-os NPK
•
 Vetéskor: NPK+Zn: 15:30:15+2,25 kg/ha és 1l/ha Mikro-Vital
•
Eredmény: csak műtrágyás terület:10,2
•
Mikro-Vitallal kezelt terület: 11,02 t/ha, 840 kg/ha terméstöbblet!

Elérhetőségeink: www.mikro-vital.hu

 


Címkék: Mikro-Vital, Bio-Nat Kft.