TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,3
USD: 356,69
CHF: 394,09
GBP: 449,89
Hirdetés
A piacvezető* legjobb ajánlata:  UMBERTO KWS – A 6 tonnás becőfal

A piacvezető* legjobb ajánlata: UMBERTO KWS – A 6 tonnás becőfal

Növénytermesztés - 2018.09.15

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Többéves kísérleti munkát és tesztelést követően került a hazai repcepiac élére.

Kimagasló terméseredményt hoz kedvezőtlen környezeti hatásokkal rendelkező évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyag-hasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszály sújtotta régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors, egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli teherbírást mutat.

KWS

Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fómabetegség (Phoma lingam) károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens (NÉBIH 2017.)

KWS

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS a NÉBIH független 2017. évi kísérleteiben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek közül a legmagasabb termést (4,79 t/ha) érte el 14 kísérleti helyszín átlagában.

KWS

A termésbiztonság a hibridválasztással kezdődik. Válassza Ön is a piacvezető* legjobb ajánlatát!

Hibridelőnyök:
• 
nagyon magas és stabil terméshozam főként intenzív adottság mellett
• 
rendkívüli ellenállóság a téli kifagyással szemben
• 
kimagaslóan jó Phoma-ellenállóság ‘ RLM7-3
• 
kimagaslóan jó adaptálhatóság a kitettebb (aszály sújtotta) régiókba
• 
rendkívüli víz- és tápanyag-hasznosítási paraméterek
A magas termelői elvárásoknak nehéz megfelelni. Az UMBERTO KWS megtette!

KWS

VÁSÁRLÓINK mondták:

„Az idén foglalkozunk negyedik éve őszi káposztarepce termesztésével. A kezdetektől KWS hibridrepcékkel dolgozunk. Mivel kiemelkedő szerepe van a gazdaságunkban az innovációnak, a széles sortávú technológiát részesítjük előnyben. Az elmúlt években a GORDON KWS WRD® hibrid alkotta a repce-vetésterület gerincét, 45 cm sortávolsággal. Az UMBERTO KWS-t mint a KWS repceportfóliójának legújabb tagját a területi képviselő ajánlotta számunkra, és beillesztettük a WRD® technológiába, 
60 cm sortávolsággal vetettük, mintegy 150 hektáron. Az új hibrid kiválasztásakor a magas terméspotenciál mellett fontos volt 
a betegségekkel szembeni ellenálló képesség is.

Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a repcék az erőteljes kezdeti fejlődés után kiváló fejlettségi szinten mentek a télbe. Tavaszi fejlődésekor térkihasználása kitűnő, az állomány fejlődése dinamikus. Nagyon bizakodóak vagyunk az UMBERTO KWS hibriddel kapcsolatban, 60 cm-es sortávon intenzív termesztéstechnológia mellett 2018-ban is rekordtermésre számítunk.” 
Győri Ernő, Jászfényszaru (Jász-Nagykun-Szolnok megye)

„Repce-vetésterületünk évek óta bevált hibridje a HYBRI-ROCK. Rendszeresen figyelemmel kísérem a KWS repceújdonságait és kísérleti eredményeit. Ezért döntöttem úgy, hogy 2017-ben kipróbálom az UMBERTO KWS nevű hibridjüket. Eddigi tapasztalataim alapján nagyon egységes állomány indul neki a tavasznak. Intenzíven fejlődő, erőteljes hibrid képét mutatja, amely képes ellenállni a szélsőséges viszonyoknak is. Bizakodva várom a betakarítás eredményét.” 
Végh Gábor, ULME Kft., Ozmánbük (Zala megye)

„Évek óta használom a KWS repcehibridjeit. A területi képviselő ajánlására az UMBERTO KWS is bekerült a portfóliónkba közel 50 hektáron. Biztató áttelelést követően rendkívül egészséges képet mutat az állomány. Szembeötlő volt a roppant intenzív kezdeti fejlődés és az a roborálás, amellyel az időjárási nehézségekkel szemben felvette a harcot.” 
Bakos Károly, „BÁSTYA” Termelő és Szolgáltató Kft., Szederkény (Baranya megye)

Vásároljon a KWS Webshopból, közvetlenül a nemesítőtől! 
www.kwswebshop.hu



KWS Magyarország Kft.
9027 Győr, Gesztenyefa u. 4.
www.kws.hu

*Forrás: Kleffmann, 2017

Címkék: repce, repcetermesztés, KWS, UMBERTO, HYBRI-ROCK, GORDON KWS WRD
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A sebesség minden, csak nem állandó

Maximalizálja körforgója potenciálját