TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,26
USD: 369,47
CHF: 405,17
GBP: 457,03
Hirdetés
Integrált tavaszi technológia

Integrált tavaszi technológia

Növényvédelem - 2018.04.07

A GreenSoil Micro starter műtrágya, GreenSoil Humin műtrágya, AZOTER baktériumtrágya és SteriClean fertőtlenítő együttes tavaszi használata megoldást nyújt a kultúrnövény tápanyagigényére és a növényhigiénia fenntartására. Fontos, hogy a talaj képességét fenntartva legyen kiemelkedő termés, amihez az alábbi technológiával tudunk hozzájárulni.

Újdonság: GreenSoil Micro starter műtrágya

GreenSoil Micro H+P+Ca az egyetlen olyan mikrogranulált starter műtrágya, ami nagyarányú szerves anyagot és huminsavat, valamint foszfort, kalciumot és értékes mikroelemeket tartalmaz.

Kiemelendő a termék 25%-os huminsav részaránya, ami hatéko-nyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felve-he-tet-len foszfort és káliumot. Így a kultúrnövény nemcsak a mik-rogranulátumban megtalálható mikro- és makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.

Előnyök:
• 
elősegíti a gyors gyökérképződést
• 
serkenti a magok csírázását
• 
szárazságtűrő és ellenálló képességet fokozza
• 
komplex- és kelátképző képességgel rendelkezik
• 
magas foszfor, kalcium tartalommal bír
• 
kiemelkedő szervesanyaghányad
• 
ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett
• 
értékes nyomelemeket tartalmaz: Mg, Fe, Se, Cu, Zn, Mn, B

Kiszerelés: 15 kg-os zsákban, min. 300 kg/raklap rendelés.

Dózis: A GreenSoil Micro H+P+Ca mikrogranulált starter műtrágyát valamennyi szántóföldi és zöldség kultúrában 20-30 kg/ha mennyiségben a vetéssel, ültetéssel egy menetben kijuttatva javasoljuk.

GreenSoil Humin műtrágyát a tavasziak alá!

A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai szerves anyaggal bővített műtrágyák, melyek foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és huminsavat tartalmaznak. Ezen termé-kek a szerves trágyák előnyös tulajdonságaival is rendelkeznek. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümöl-csök eltérő tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak. Kiemelendő a termék 60% vagy 30%-os szerves anyag tartalma és 50% vagy 25%-os huminsav részaránya, ami a növények fejlődését segíti. 
A Humin szó a huminsavra utal, ez a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze. A GreenSoil Humin termékben található huminsav, a kiváló komplex- és kelátképző képességének köszönhetően, hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.

A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A huminsav a hatóanyag-számításban is fon-tos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium feltárása révén további 10% foszforral és 15% káliummal növeli a granulátumban található foszfor és kálium százalékos arányát.

A GreenSoil Humin termékek big-bag és zsákos kiszerelésben kaphatók. Hagyományos műtrágyaszóró géppel és vetőgéppel könnyedén ki lehet juttatni, majd a talajba bedolgozni 300 kg/ha mennyiségben.

Előnyök:
• 
kiváltja az állati trágyázást és feltölti a talajt szerves anyaggal
• 
szerves anyag révén javul a talaj minősége, növekszik a nedvesség- és tápanyagmegtartó képessége
• 
humusztartalom növekedése, porha-nyós talajszerkezet
• 
a talaj pH értékét a semleges érték felé javítja, gátolja a savasodást
• 
a huminsav komplex- és kelátképző képessége révén a kötött P, K, Ca, Mg és nyomelemek is hasznosulnak
• 
gyökérzónából a hatóanyag nem mosódik ki, hosszantartó hatás
• 
a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza
• 
serkenti a magok csírázását, növeli a szemtömeget és segíti 
a gyökérképződést
• 
a magas kéntartalom a termés olajmennyiségét növeli
• 
elősegíti a növény virágzását, hajtás-növekedését és bokrosodását

GreenSoil

AZOTER® baktériumtrágyát a tavasziak alá!

Az AZOTER® talaj-baktériumtrágya tavaszi kijuttatásával új erőre kap a talajélet. A kultúrnövény növekedésével azonos ütemben, folyamatosan biztosítja a növény számára a szükséges mennyiségű tápanyagot, mivel az AZOTER®-ben lévő bakté-riumok megkötik és felvehető állapotba hozzák a levegő nitrogénjét, elősegítik 
a talajban lévő foszfor és kálium felvételét. Gondoskodnak a talajba került elhalt szerves anyagok lebontásáról, amelyből a növény számára további értékes nitrogént, foszfort és káliumot tesznek elérhetővé. Ez a mikrobiológiai körforgás biztosítja az optimális tarlókezelést és a növények számára szükséges NPK arányt.

Az AZOTER® baktériumtrágya a körforgás alapján hektáronként 180 kg nitrogént, 80 kg foszfort és 30 kg káliumot juttat a növény gyökérzetéhez egy év alatt. Javul a talaj biológiai, kémiai és fizikai állapota, ezáltal a talaj lazábbá, szellősebbé válik, ami megkönnyíti 
a talajműveleteket, és jelentős üzemanyag megtakarítást eredményez. A növény gyökérzete 25%-kal növekszik, ezáltal jobban bírja a szélsőségesebb, csapadékos és aszályos időszakokat.

Gombák parazitálása: Az AZOTER® kétkomponensű mikrobiológiai készítményben a baktériumokon kívül nagy sejtsűrűségben hiperparazita gombatörzsek is megtalálhatók. A Coniothyrium minitans és a Trichoderma atroviride hiperparazita gombák hatékonyan fellépnek a gyökérzónában, illetve a gyökér felületén megtalálható kórokozó penészgombák és szkleróciumok ellen. Ezen hiperparazita gombák a talajban fellelhető kórokozó gombákon élősködnek, azok életterét minimalizálják, ezáltal a következő kultúrnövénynek fertőzésmentes gyökérzónát nyújtanak.

Az AZOTER® talaj-baktériumtrágyát a tavaszi vetésű növényeknél – mint például a kukorica, cukorrépa, napraforgó, tavaszi gabonák, pillangósok, burgonya, zöldségek, szőlő és virágok – vetés, ültetés előtt alkalmazzuk 10 liter/hektár dózisban, ha a talaj hőmérséklete eléri az 5 °C-ot. Vetés előtt vagy 
a vetéssel egy menetben a talajra kell permetezni, és egyszerre 
a vetés mélységébe kell beforgatni.

Azoter baktériumtrágya körforgása

Előnyök:
• 
mobilizálja a mikro- és makroelemeket
• 
a baktériumok által termelt auxinok és gibberellin serkentik a növény növekedését és fejlődését
• 
termelt vitaminok a betegségekkel szemben ellenállóvá teszik a növényt
• 
gyorsítja a tarló és a növényi maradványok lebomlását
• 
segíti a természetes humuszképződést
• 
a Trichoderma és a Coniothyrium gombák a talajban lévő penészgombákat és szkleróciumokat parazitálják, életterüket csökkentik
• 
pillangós növényeknél plusz nitrogént juttat a növények gümőihez
• 
gazdaságos, költségha-té-kony, magasabb hozamot eredményez

SteriClean termékcsalád – a fenntartható higiénia!

A SteriClean Plant növénykondicionáló javítja a növény általános kondícióját, növeli a növény magasságát, a virágok számát, összes termésszámot és terméstömeget, a gyümölcsök, a bogyók méretét, fürttömegét és nagyobb lombfelületet eredményez. A tavaszi lemosó és a fenntartó permetezések során gyorsan hat. Hagyományos permetezőgéppel 10%-os oldattal, 10-20 liter/ha mennyiségben, hideg ködképző géppel 5 l/ha dózisban kell alkalmazni. A lémennyiséget magas porlasztás mellett célszerű kijuttatni a tökéletes szereloszlás és borítás érdekében. Járványveszélyben a kezelések hatékonyságát a különböző felszívódó gombaölő szerek és a SteriClean Plant kombinációja fokozza. A készítmény nem szívódik fel, szermaradványt nem hagy hátra, ezért a kritikus időszakokban – jégverés, madárkár után vagy közvetlenül a betakarítás, szüret előtt – is alkalmazható, és jól illeszthető minden permetezési technológiához.

Előnyök:
• 
termő növények stimulálása, egészséges gyümölcs- és lombállapot fenntartása
• 
gyümölcs- és zöldségfélék termésmennyiségének növelése
• 
minden szántóföldi kultúra gyors kondicionálása

A SteriClean Industry fertőtlenítőszer hatékonyan semmisíti meg a baktériumokat, a gombákat és a vírusokat, esélyt nem hagyva 
a rezisztens törzsek kialakulására. Alkalmas a felületek, tartályok, berendezések, hűtőházak, raktárak és pincék fertőtlenítésére, valamint feldolgozó üzemek higiéniájának biztosítására. A fertőtlenítést hideg ködképző géppel 5 l/1000 légköbméter, míg hagyományos permetezővel 10 l/1000 légköbméter dózisban lehet végezni. A fertőtlenítés célja a sterilizált helyiségbe betárolt termény hosszabb eltarthatóságának biztosítása és az élelmiszeripari higiénia fenntartása, a munkaterületek csírátlanítása. 
A kezelés 30 perces behatási ideje után a helyiség újra használatba vehető.

Azoter

Előnyök:
• 
széles hatásspektrum gomba, baktérium és vírus ellen
• 
kellemetlen szagok megszüntetése, makacs penészfoltok eltávo-lítása
• 
nem toxikus, élelmezési várakozási ideje 0 nap

PANNON-TRADE Kft.
Dunántúl és Pest megye: +36-70-620-4301
Duna-Tisza köze és Tiszántúl: +36-70-620-4286
www.pannon-trade.com

Címkék: műtrágya, SteriClean, Azoter, baktériumtrágya , GreenSoil
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Körös-Maros Nemzeti Park – Ahol a kerecsenek természetes ...

Magyarországon napjainkban a legtöbb természetes gallyfészekben költő kerecsensólyom a Körös-Maros Nemzeti Park ...