A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Alaptrágyázás GreenSoil műtrágyával

Növénytermesztés - 2017.11.16

Huminsavas granulátum – több mint műtrágya! A GreenSoil Humin termékcsalád tagjai szerves anyaggal bővített műtrágyák, amelyek foszfort, klórmentes káliumot, kalciumot, ként, értékes mikroelemeket és huminsavat tartalmaznak.

Alaptrágyázás GreenSoil műtrágyával


Ezen termékek a szerves trágyák előnyös tulajdonságaival is rendelkeznek. Megoldást nyújtanak a szántóföldi növények, zöldségek és gyümölcsök eltérő tápanyagigényeire. A GreenSoil Humin termékeket általános tápanyag-utánpótlás céljából ajánljuk, még a humuszban szegény, alacsonyabb tápértékű talajokhoz is kiválóak. Kiemelendő a termék 24%-os huminsavrészaránya is, amely a növények fejlődését segíti. A Humin szó a huminsavra utal, ez a természetben előforduló vegyület a humusz alkotórésze.

A GreenSoil Humin termékben található huminsav hatékonyan feltárja a talajban meglévő, de a növény számára felvehetetlen foszfort és káliumot, így a kultúrnövény nemcsak a granulátumban megtalálható mikro- és makroelemeket hasznosítja, hanem a huminsav által feltárt PK-t is.

A GreenSoil Humin termékek foszfor- és káliumképessége kiemelkedően magas. A huminsav a hatóanyag-számításban is fontos szerepet kap, ugyanis a foszfor és kálium feltárása révén további 10% foszforral és 14% káliummal növeli a granulátumban található foszfor és kálium százalékos arányát. A GreenSoil Humin K + Cu terméket nézve, a hatásmechanizmus alapján így 17% foszfor- és 34% káliummennyiség jut a növénynek.

A GreenSoil Humin termékek big-bag és zsákos kiszerelésben kaphatók. Hagyományos műtrágyaszóró géppel és vetőgéppel könnyedén ki lehet juttatni, majd a talajba bedolgozni 300 kg/ha mennyiségben.

Előnyei a GreenSoil műtrágyával:

• 
gyökérzónából a hatóanyag nem mosódik ki, hosszan tartó hatás;
• 
a nem felvehető P, K, Ca, Mg és mikroelemek is felvehetők lesznek a huminsav révén;
• 
serkenti a magok csírázását, elősegíti a gyökérképződést;
• 
a növény szárazságtűrő és ellenálló képességét fokozza;
• 
a magas kéntartalom a termés olajmennyiségét növeli;
• 
a talaj pH-értékét a semleges érték felé javítja, gátolja a savasodást;
• 
porhanyós talajszerkezet, humusztartalom növekedése;
• 
gazdaságos, magasabb hozam érhető el.

GreenSoil Humin

PANNON-TRADE Kft.

www.pannon-trade.com
Dunántúl és Pest megye: +36-70-620-4301
Duna–Tisza köze és Tiszántúl: +36-70-620-4286


Címkék: műtrágya, huminsav, GreenSoil, trágyázás, PANNON-TRADE Kft.