A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

TREZZOR – „Biztonság azoknak, akik nagy számokban gondolkodnak!”

Növénytermesztés - 2017.07.06

2016 őszén nem volt egyszerű elvetni a repcét. Szeptember elején még bőven akadt 
30 Celsius-fok feletti hőmérséklet, a csapadék is hektikusan érkezett. Szóval az időjárás 
nem volt ideális a repce vetéséhez.

TREZZOR – „Biztonság azoknak, akik nagy számokban gondolkodnak!”


Kicsit korábbra tekintve, mondjuk a nyár derekára, minden vetőmagos cég korán elkezdte a vetőmag-értékesítést. Az RAGT Vetőmag Kft.-nél mi is nekilendültünk a szezonnak. Volt mivel, mert a már jól ismert Bonanza, Manzzana mellett „eladósorba” került a TREZZOR. Ez a repcehibrid – leginkább a tavaszi virágzásának köszönhetően – a koraiak közé sorolható, de éréscsoportját meghazudtoló a termésének mennyisége, mivel a középkései érésűekkel is felvéve a versenyt országos kísérleti hálózatunkban bőven 5 t/ha fölötti eredménnyel végzett.

Már a bemutatóterületeken felkeltette a hozzáértők figyelmét, így a vártnál több termelő döntött mellette, s ez jelentős vetésterületet eredményezett a TREZZOR-nak.

Az őszi fejlődése is megerősítette a gazdákat, hogy jó választás volt. Aztán következett egy hideg tél, amely megmutatta, melyik repce állja a kontinentális telet, azaz kibírja-e a hosszabb ideig tartó akár –20 Celsius-fokot is úgy, hogy jó ideig nem fedi hó. Termelőink visszajelzései alapján kijelenthetjük, hogy sem a TREZZOR-ból, sem más RAGT-repcéből nem volt kifagyás 2016–2017 telén. Tavasszal jól regenerálódott és jól viselte a sok helyen megjelenő vízhiányt is. Azaz nem kezdett idő előtt a főszár virágozni, mintha baj lenne, hanem az egész állomány szépen, egyöntetűen indult virágzásnak. Tavaszi szemléink alapján mondhatom, hogy szépen végigtermékenyült repcéket lehetett látni országszerte a TREZZOR-területeken. Nem ártott neki sem a szárazság, sem a tavaszi fagyok.

A folyamatosan beérkező üzemi terméseredmények alapján azt látjuk beigazolódni, hogy a koraisága ellenére nagy biztonságú, magas hozamra számíthat az a termelő, akik ezt a hibridet választotta. Mindehhez ráadás még az átlag feletti olajtartalom, amely prémiumot jelent az értékesítésnél. 
A sikerben biztosan szerepet játszott a kvantitatív FÓMAREZISZTENCIA, amely minden fómarassz ellen működik, s amely ma már minden RAGT-hibrid sajátja. Koraisága pedig az üzemszervezés során jelenthet nagy segítséget számos gazdaságban. Értékét emeli nagyfokú alkalmazkodóképessége, amelyet a különböző termőhelyeken mért magas eredmények bizonyítanak. Ezek után a kérdés már csak az, hogy milyen újdonsággal tudunk még előállni 
a 2017–2018-as repce szezonban.

Nos, erre a válasz a CUZZCO és 
a BARAQUE, a két ÚJ RAGT-hibridünk.

A CUZZCO-ba a „PUMA EREJÉT” oltottuk bele (a hibrid neve a régmúlt maja fővárosra és annak szent állatára utal). Ezt a hibridet a TREZZOR-nál is korábbi anyagot kedvelő termelőknek ajánljuk, akik a koraiság ellenére sem szeretnének engedni a magas termőképességből. Szintén kiváló termőhelyi stabilitással rendelkezik, ami minden termőhelyre használhatóvá teszi. Kisebb méretű a TREZZOR-nál, így könnyű kezelhetősége és betakaríthatósága is az előnyei közé sorolható.
A BARAQUE a középkései érésidő újdonsága a termelőknek. Kiváló télállósággal, kvantitatív FÓMAREZISZTENCIÁVAL, pluszos olajjal rendelkezik. Csak azoknak ajánljuk, akik intenzíven, jó tápanyag-ellátottságú területen gazdálkodnak. A benne rejlő hatalmas potenciál ugyanis itt aknázható ki maradéktalanul. Tavalyi kísérleti átlaga 5,5 t/ha volt. Intenzív hibrid, CSAK PROFIKNAK!

Kiváló télállóság, olajprémium (extra profit), magas termés minden érésidőben, teljes körű védelem FÓMA ellen: Ez az RAGT-repce!

RAGT – a másik út a sikerhez!

RAGT repce

www.ragt.hu
www.duokukorica.hu
https://www.facebook.com/ragt.vetomagkft


Címkék: repce, vetés, vetőmag, repcehibrid, hibrid, trezzor, RAGT