TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
A Corteva magyar szántóföldi bemutatóin az innovációé volt a főszerep

A Corteva magyar szántóföldi bemutatóin az innovációé volt a főszerep

Növénytermesztés - 2024.06.14

Az innováció és fenntarthatóság volt a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat idei nyári Portfólió Farm rendezvényeinek középpontjában. A Szarvason, Dombóváron és Debrecenben megtartott szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi bemutatón több mint 400 gazdálkodó a szakmailag megalapozott fajtaválasztáshoz és a hatékony növényvédelmi technológia kiválasztásához kapott szakmai információkat és segítséget.

Ezzel a rendezvénysorozattal a Corteva célja, hogy a magyar gazdálkodók megismerhessék a vállalat legújabb Pioneer® repce vetőmag kínálatát és a legfontosabb szántóföldi kultúrák védelmében alkalmazható legújabb növényvédő szerek hatékonyságát.

A vállalat júniusban ünnepli a New York-i tőzsdén jegyzett független vállalatként való működésének ötödik évfordulóját. Ez alkalomból a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója, Sergii Kharin a rendezvénysorozaton köszöntötte a gazdákat és elmondta: „Ezt a sikert és eredményeket nem érhettük volna el a magyarországi gazdálkodók nélkül. A Corteva büszke arra, hogy velük együtt segítheti a mezőgazdaság fejlődését, és mindig számíthatunk az együttműködésükre, hogy innovatív és fenntartható megoldásokat tudjunk kínálni a magyar mezőgazdaság számára.”

A Corteva nemesítési munkájában nagy hangsúlyt fektet az innovációra, hogy a legújabb kukorica-, napraforgó- és repce technológiákat tudja elhozni Magyarországra. E munka eredményeként például tavaly a vállalat elérhetővé tette a magyar gazdák számára a Pioneer® őszi káposztarepce hibridek legújabb generációját, a NextGen hibrideket, melyek kimagasló pergésellenállósággal és kiváló olajtartalommal rendelkeznek. A nyári Portfólió Farmokon elvetett és ismertetett őszi káposztarepce kínálat tartalmazta ezeket, a PT314 és a PT315 hibrideket.

A Corteva magyar szántóföldi bemutatóin az innovációé volt a főszerep

A rendezvényen bemutatásra került a BlueN® nitrogénmegkötő mikrobiológiai termék is, amely tavaly debütált a Corteva magyarországi portfóliójában, és amely az endofita Methilobacterium symbioticum baktérium SB23 törzs segítségével a levegőben található nitrogént teszi elérhetővé növények számára.

A Portfolió Farmok mindegyikén bemutatásra került a Verben™ és a Queen™ gombaölő szerek hatása mind a levelek, mind a kalász védelmében. Az érési folyamat az őszi kalászosok esetében is előbbre tart a megszokottnál, egyészségesen várják az aratást. A kukorica és napraforgó talajlakó kártevők elleni védelmét minden bemutatóhelyen a Teflix® talajfertőtlenítő szer végezte – kiváló eredménnyel. A látogatók által megtekintett repce parcellákat a kora tavaszi kártevőktől a Magma® és Sherpa Duo® rovarölő szerek védték meg, amelyek a piretroidok kedvelt tulajdonságait társítják a rezisztens kártevők elleni hatékonysággal.

Amint arról a gazdák a rendezvényen meggyőződhettek, a Bizon™ készítményben lévő hatóanyagok biztosítják a talajon és a levélen keresztüli hosszú hatástartamot. A Runway™ gyomirtó szer bármilyen repce gyomirtási technológiába beilleszthető és valódi, talajon, valamint levélen keresztüli hatással rendelkezik a repce őszi gyomirtásában. A Viballa™ továbbra is hatékony védelmet biztosított a legfontosabb kétszikű gyomnövények ellen a hagyományos és herbicidtoleráns napraforgók esetében. A vállalat népszerű terméke a Belkar™ kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik a nyárvégi melegigényes gyomnövények ellen, valamint jó hatékonyságú a repcéből nehezen irtható keresztesvirágú fajokkal szemben.

A Corteva magyar szántóföldi bemutatóin az innovációé volt a főszerep„Az innováció révén olyan termékeket és szolgáltatásokat hozunk Magyarországra, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy megtermelhessék azokat a termékeket, amelyekre az élelmiszer-rendszernek szüksége van, valamint, hogy megőrizzék az erőforrásokat és fenntarthassák a termőföldet. A Corteva csapata továbbra is azon dolgozik, hogy olyan jövőbe mutató, fenntartható megoldásokat hozzon a hazai piacra, amelyek segítik a gazdálkodók jövedelmezőségét és a magyar mezőgazdaság fenntartható fejlődését” - emelte ki Sergii Kharin az innováció fontosságát.

A gazdálkodók a vállalat legújabb termékeit megtekinthetik a frissen megjelent őszi termékkatalógusban, a termékek elérhetőségéről pedig a vállalat területi képviselőinél és szaktanácsadóinál érdeklődhetnek, akiknek az elérhetőségét itt találják. 

Címkék: corteva agriscience, portfólió farm, innováció, gyomirtó szer, gombaölő szer, talajfertőtlenítő, mikrobiológiai készítmények
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ultrasekély tarlóhántás - LEMKEN Koralin 9

A humuszban gazdag talajok tárolják a vizet és tápanyagokkal látják el a növényeket, azaz termékenyek. Ez biztosítja ...