TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.964,48 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.533,77 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 61.253,64 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.866,29 Ft (tonna)
Repcemag: 159.604,60 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.503,23 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,78
USD: 359,69
CHF: 396,83
GBP: 450,76
Hirdetés
Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN-t

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN-t

Növénytermesztés - 2024.04.05

Zöldebb állomány, nagyobb terméshozam, egyenletesebb növekedés

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN-t

A BiogeN mikrobiológiai készítmény Bacillus licheniformis-t tartalmaz, ez a baktérium a talajokban természetes módon is előfordul, de az intenzív gazdálkodás miatt egyre kisebb mennyiségben található meg a talajokban, ezért pótolni kell. Nagy előnye, hogy a baktérium a szaporodásához szükséges nitrogént a levegőből vonja ki, így a talajban lévő nitrogénmennyiség növekszik. A cellulózt egyszerűbb, így más mikroorganizmusok számára is elérhető molekulákká alakítja, ezzel javul a talaj szerkezete, a humusztartalma nő.

 A WP formulázottságának köszönhetően a baktérium az UV-re nem érzékeny, ezért nem szükséges a kijuttatás után azonnal bedolgozni a talajba. A tarlóbontásra időjárástól függően 1–3 hónap szükséges, a B. licheniformis tág hőmérsékleti tartományban, a -10 C-tól a +65 C-ig életképes. A viszonylag gyors szárbontásának köszönhetően a szármaradványokon megtelepedő kórokozó gombák, állati károsítók is megsemmisülnek, így a következő évi veteményt nem veszélyeztetik az áttelelő alakok.

Igazolt kísérleti eredmények

A demonstrációs kísérlet megmutatta, hogy a tarlókezelés után a talaj humusztartalma 10%-kal, míg a talaj nitrogéntartalma 36%-kal nőtt, ennek hatására a búza utóvetemény klorofilltartalma és gyökértömege is nőtt. Ezek a tények a gazda számára a növény egyenletesebb, erőteljesebb növekedését jelentik és zöldebb állományt, és ami a legfontosabb, hogy nagyobb terméshozammal számolhatnak.

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN-t    

Egyre több új és sok visszatérő vásárló

A BiogeN tarlóbontó készítményt 4 éve forgalmazza a Móra-Input Kft. Az értékesítés első évében az innovatív gazdák kezdték el használni a terméket, főként azért, mert nincs bedolgozási kényszer, nem kell a kijuttatás után azonnal a talajba dolgozni. A második évében 12%-kal nőtt az eladott mennyiség, a vásárlók 90%-a visszatérő vásárló volt, akik arról számoltak be, hogy kedvező számukra az egyszerű felhasználás, illetve nagy előny a többi hasonló termékkel szemben, hogy nem kell azonnal bedolgozni a készítményt a talajba. A kezelés után gyorsabban bomlottak le a szármaradványok, az utóvetemény egyenletesebben kelt, és egységesebb volt az állomány. Az új vásárlók többsége azért döntött a termék mellett, mert látta, hogy a BiogeN-t használó gazda növénye zöldebb, életerősebb. Mondhatni szájról szájra terjedt az információ a termék pozitív tapasztalatairól. A 2023-as évben már 45%-kal nagyobb mennyiséget értékesítettünk, és a vásárlók nagy része több éve használja a terméket.   

Miért válaszd az AÖP-ben a BiogeN-t

Az Agrár Ökológiai Programban egyszerűen felhasználható készítmény, 1 alkalommal a tarlóra kijuttatva, majd bedolgozva már teljesíthető a vállalás. Mikrobiológiai készítmény, így +2 pont szerezhető az AÖP-ben a használatával.

Egyszerű felhasználás

Egyszerűen alkalmazható, a dózisa 1 kg/ha, 300 l/ha vízzel a tarlóra kijuttatva.

További információ: Móra-Input Kft, Márki Anita: +36-30/747-6217

marki.anita@naturbiokal.hu

Címkék: biogen, aöp, mikrobiológiai készítmények
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Átadásra került az 1000. eladott Tempo Magyarországon!

A Väderstad magyarországi leányvállalata egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. Az 1000. Carrier, majd 1000. ...