TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,34
USD: 359,18
CHF: 396,23
GBP: 450,16
Hirdetés
 Aminosavas készítménnyel bővült a UPL termékpalettája

Aminosavas készítménnyel bővült a UPL termékpalettája

Növénytermesztés - 2024.03.31

A UPL különös figyelmet fordít a biostimulátorok fejlesztésére. Ilyen készítményeket azért érdemes az általános technológiák részévé tenni, mert hathatós támogatást tudnak adni kultúráinknak genetikai terméspotenciáljuk maximalizálásában.

Az AryAmin C a UPL legújabban engedélyezett növénykondicionálója. A készítményt kimondottan szántóföldi növényekre fejlesztették (elsősorban repcére, kalászosokra, cukorrépára és burgonyára). Alapanyagai növényi fehérjékből nyert aminosavak (ezekből a három fő összetevő: aszparaginsav, glutaminsav és prolin), és ezek mellé kerültek a működésüket támogató tápanyagok: 6-7% nitrogén, 1% magnézium, 0,5-0,5% mangán és cink. Szabad aminosavakat 6,5-8% arányban tartalmaz, ami azért fontos a növénynek, mert úgy kapja készen fehérjéi alkotóit, hogy azok előállításához semmilyen energiabefektetést nem kell tennie.

A készítmény optimalizálja a nélkülözhetetlen sejtalkotók képződését.

Használatával serkenteni lehet a nitrogén anyagcserét. A klorofilltartalom emelkedése figyelhető meg, aminek következtében jelentősen megnő a szénhidráttartalom és ezáltal a növekedéshez és fejlődéshez szükséges energiaszint is. A készítmény optimalizálja a nélkülözhetetlen sejtalkotók képződését. Ozmotikusan aktív hatóanyagokat tartalmaz, amelyek védik a növényt az abiotikus stresszhelyzetek (pl. szárazság, fagy, sók) okozta termésdepresszió ellen. Olyan géneket tud aktiválni, amelyek elősegítik az antioxidánsok és a detoxifikáló enzimek képződését.

A felhasználásnál a legjobb biológiai hatás érdekében néhány gyakorlati tanácsot érdemes betartani. Jól keverhető a növényvédő szerek és műtrágyák többségével, azonban érdemes az AryAmint utolsóként a tankkeverékbe tenni. Figyelni kell, hogy nem keverhető különlegesen magas vagy alacsony kémhatású készítményekkel, illetve rezet tartalmazó formulációkkal együtt fitotoxikus tüneteket okozhat.

Felhasználási dózisa 1-4 l/ha kultúrától függően, erősebb stresszhatások előtt vagy után érdemes a magasabb adagot alkalmazni. A kijuttatás ideje alapvetően néhány leveles állapottól a virágzás kezdetéig lehetséges.

Az AryAmin C a 2023-as vizsgálatainkban is bizonyította, hogy a biostimulátoroknak mindenképpen indokolt a helyük a technológiában. Az őszibúza-vetést, a telelést követően kezelve hamarabb beindíthatók az élettani folyamatok, így a tápanyagokból is többet tudunk felvetetni a növénnyel. A zászlós levél állapotban történő kezelés pedig már közvetlenül a termésképzéshez szükséges tápanyagfelvételt és -beépülést segíti elő. Megfigyelésünk, hogy biostimulátoraink – számtalan pozitív élettani hatás mellett – úgy növelik a termés mennyiségét, hogy közben a minőségi paraméterek esetében is enyhe növekedést mérnek a laboratóriumi vizsgálatok.

Sikeres növénytermesztést és gazdasági évet kívánok minden gazdálkodónak a UPL Hungary Kft. csapata nevében.
 

 Aminosavas készítménnyel bővült a UPL termékpalettájaValovics Attila
fejlesztőmérnök
UPL Hungary Kft.

 

 

 Aminosavas készítménnyel bővült a UPL termékpalettája


 



Címkék: upl hungary kft., biostimulátor, aminósav
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

75 éve szolgálja az állategészségügyi diagnosztikát a Nébih ...

Alapításának 75. évfordulóját ünnepelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni ...